interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kvalitetno uređenje unatoč recesiji

Kvalitetno uređenje unatoč recesiji
Dio smo globalnih događanja u svijetu pa tako i krize koja se osjeća posvuda. Ipak, pravilnim odlukama i raspodjelom kućnog budžeta, moguće je osigurati kvalitetno opremanje stambenog prostora i namještaj koji će prostor učiniti atraktivnijim.

13.09.2009.

interijerNET.hr

0

Smanjenje prometa nekretninama s jedne strane i povećan oprez zbog opće recesije u zemlji i svijetu, utjecao je i na smanjenje kupovine namještaja. Pad prodaje u salonima namještaja je individualan, a ovisno o ponudi i kvaliteti se kreće od 30-50%. Osvještenost o potrebama kvalitetnog stanovanja zasigurno može poboljšati statistiku prodaje i omogućiti što brži izlazak iz krize.

  • 0

Parola “ nismo toliko bogati da bismo kupovati jeftino“ je odličan savjet za ovo recesijsko doba, ali i način kupovine uopće. Provjerena kvaliteta, koja garantira trajnost proizvoda, oduvijek je bila najbolji odabir. Zadovoljstvo, koje se odražava kroz omjer uloženog i dobivenog kod svakog kupca, zasigurno će u vrijeme krize još jasnije iskristalizirati tvrtke i proizvode, koji svojom kvalitetom zaslužuju istaknutu poziciju na tržištu.

  • 0

Štednja je postala stil života mnogih kućanstava. Ukoliko ste i sami prisiljeni funkcionirati po istom principu, razlučite potrebno od nepotrebnog i primarno od sekundarnog. Najbolje je štedjeti na stvarima koje ne utječu direktno na funkcionalnost prostora ili praktičnost upotrebe. To konkretno znači odabrati dizajn koji je cijenom prihvatljiviji ili kupiti tehnički uređaj koji ima višegodišnju garanciju, ali je u konačnici ipak povoljniji od uređaja željene marke. Nasuprot tome, svi elementi namještaja koji utječu na naše zdravlje – garniture i stolci, koji omogućuju pravilno i udobno sjedenje, ergonomske radne stolice za djecu i odrasle, kreveti s kvalitetnom podnicom i madracem, nikako ne bi trebali biti predmet štednje već razmatranja i odabira onih koji su anatomski najprikladniji našoj tjelesnoj građi.

  • 0

Osim navedenog namještaja, postoje i drugi elementi pokućstva koji nikako ne bi trebali biti predmet štednje u ovo recesijsko doba. Dugoročno isplativo ulaganje svakako će biti dobro isprojektirana, kvalitetno izvedena i atraktivno dizajnirana kuhinja, koja će nadomjestiti dotrajalu postojeću ili se po prvi put pojaviti u stanu koji ste upravo kupili. Funkcionalnost i kvaliteta kuhinje trajne su vrijednosti, koje osjećamo dugi niz godina i kao takve ne bi trebale biti poremećene otežanim stanjem na tržištu. Osim toga, ugodan i funkcionalan kuhinjski prostor stvara toplu atmosferu doma. Priprema ukusnih jela povod je za češća druženja s obitelji i prijateljima te opuštanja u kojima će svi na kratko zaboraviti da živimo u recesiji.

  • 0

Dobar način štednje je i kupovina za vrijeme akcija i popusta. Raspitajte se u željenim salonima o vremenu povoljnije kupnje te upravo tada planirajte preuređenje doma. Osim toga, učestalim obilascima salona namještaja, redovito ćete naći povoljnije komade i u vrijeme kada nisu najavljene posebne akcije. Učestalo traganje zasigurno će donijeti dobre rezultate i uštedu novca.

  • 0

Izrada namještaja po mjeri često je povoljniji oblik kupnje, jer se individualnim dizajnom može ostvariti najbolja iskoristivosti prostornih mogućnosti. Osim toga, željeni dizajn možete ostvariti kroz jeftinije materijale, koji će utjecati na povoljniju konačnu cijenu proizvoda. Izradu ponude za namještaj povjerite različitim tvrtkama, većim i manjim, poznatijim i anonimnijim, te napravite analizu ponuđenih cijena. Pri tome uvijek vodite računa da odabrana tvrtka daje višegodišnju garanciju za izrađeni namještaj.

  • 0

Dobar i povoljan način opremanja stana je i fazno opremanje u kome ćete željene radove i kupovinu podijeliti u više vremenskih razdoblja. Pauza između faza će ovisiti isključivo o financijskim sredstvima kojima raspolažete. Pri tome vodite računa da svaka faza obuhvaća zaokružene cjeline kao što su bojanje stana, kupovina namještaja za određenu prostoriju, izmjena zavjesa i zastora, kupovina rasvjetnih tijela itd.

  • 0

Recesija dolazi i prolazi, a naše potrebe za što kvalitetnijim stanovanjem su stalne. Stoga, odaberite model opremanja i kupovine prilagođen vašim mogućnostima i ne zaboravite – sve što radite, radite za sebe i svoje zadovoljstvo, a u to se uvijek isplati ulagati!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se