interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Savjeti za kupovanje tehnologije

Kupovanje tehnoloških čuda kao što su MP3 playeri ili mobiteli, ali i kućanske aparate i druge tech sitnice ponekad je za žene zastrašujuće i frustrirajuće. Ako imate poteškoća s ovom vrstom kupovine, ovdje saznajte kako dobiti ono što trebate i želite bez da vam prodavač utrapi ono što on želi.

28.11.2009.

Portal Žena.hr

0

Što morate znati kako biste lakše i pametnije kupili tech-stvari?

1. Za početak znajte što trebate i želite. I pokušajte se barem osnovno pripremiti kako biste prodavaču znali objasniti što vam je barem otprilike potrebno. Dođite naoružani pitanjima koje bi vas prodavač trebao pitati, ali vjerojatno neće. Primjerice: Gdje želite koristiti uređaj? Koliko često ćete ga upotrebljavati? Kakvu tehnologiju imate kod kuće? Hoće li biti lako instalirati? ...

2. Odlična tehnologija omogućava veze, dijeljenje podataka, konverzacije... Kad uđete u dućan nemojte se dati “zavesti” govorima o snagi i brzini. Radije ih natjerajte da govore o interoperatibilnosti - kompatibilnosti između raznih uređaja i sistema različitih proizvođača,  između raznih softverskih aplikacija...   

3. Tehnologiju tražite isto kao i da tražite potencijalnog partnera – ako tražite sve u jednom paketu, obično ćete se razočarati. Što ste realističniji o svojim specifičnim potrebama, to ćete prije i lakše pronaći ono što zapravo trebate.

4. Ovih dana stil proizvoda je bitan proizvođačima i kupcima, pa ako tražite veliki  flat-screen TV, možete prodavača upitati: Imate li neki koji je ekvivalent ovom, ali izgleda bolje? Ili imate li ga u srebrnoj boji? Često će odgovor biti potvrdan.

5. Ako su vam stil i izgled možda ćete morati pristati na kompromis. Primjerice malen, elegantan mobitel vjerojatno nema opcije i performanse kako robustniji modeli.

6. Impulzivna kupovina je opasna kad se radi o cipelama, no još je puno, puno opasnija kada se radi o elektronici. Ako pričekate nekih šest mjeseci nakon što neki “posljednji tech-modni krik” izađe, već će se znati što sve kod njega točno ne štima, a i cijena će mu pasti.

7. Sviđalo vam se to ili ne, morat ćete naučiti barem osnove tehnološke konverzacije. Zato otiđite na Google ili Wikipediju i naučite nešto. Znajte što točno USB znači, isto vrijedi i za megapixele, flash memoriju i još mnogo drugih stvari. Zanimljiva stranica je: www.howstuffworks.com 

8. Znate kako funkcionira networking – pitajte prijatelje, kolege o aparatu koji vam je potreban. Oni će vam možda znati, iz vlastitog iskustva, reći što valja, a što ne. Vjerojatno će vam moći dati i preporuke.

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se