interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Sajam AMBIENTA 2016

Sajam AMBIENTA 2016
Ambienta, 43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održat će se od 13. do 16. listopada na Zagrebačkom velesajmu kao projekt Grada Zagreba i koji je prepoznao projekt od nacionalne važnosti za gospodarstvo Grada i Republiku Hrvatsku.

12.10.2016.

AMBIENTA Press

0

 

Na 20.000 četvornih metara, u punih sedam paviljona (7A, 7, 8, 8A, 9, 11A, 10A) i 323 izlagača iz 25 zemalja, ove godine bit će prezentirana u redizajniranom obliku i to kroz tematske cjeline:

 • AmbiDOM predstavlja sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora
 • AmbiPRO donosi materijale, opremu i strojeve
 • AmbiENERGO predstavlja drvo u energetici
 • AmbiDESIGN DISTRICT predstavlja novitete u industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj. Kroz proizvode primarne prerade i drvne građe, preko stolarije i podnih obloga do namještaja bit će predstavljene brojne mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodne i obnovljive sirovine.

 • 0

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

U partnerskoj suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Udruženjem drvno-prerađivačke industrije, snagu i potencijale drvne industrije predstavit će najznačajniji domaći proizvođači kao što su Spin Valis, Contorte, Prima namještaj i drugi proizvođači i izvoznici; Pan Parket i PPS Galeković među najvećim su domaćim proizvođačima parketa i podova; Šerif export-import Glina i Cedar Kastav, značajni su u pilanskoj obradi i izvozu drvnih prerađevina te Spačva i DI Slavonija kao proizvođači furnira, prozora i vrata, parketa, a tu su i proizvođači peleta Šišarka, Drvenjača, Mundus Viridis...

 • 0

DESIGN DISTRICT

Cjelina pod nazivom Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj će se pokazati ultimativna dostignuća domaćih renomiranih dizajnera u paviljonima 7 i 7a.

Moderna kretanja u uređenju interijera podrazumijevaju novosti i poboljšanja koji korisnicima oplemenjuju prostor, kreću se prema ekologiji i očuvanju životnog okoliša, te dozvoljavaju "izlete" u miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad. Kao odgovor na to, izlagači će prikazati paletu proizvoda, od kojih je dio nagrađivan prestižnim svjetskim nagradama za dizajn, a sve u želji podizanja kvalitete života u prostorima u kojima se boravi.

Tako ćemo imati prilike vidjeti dizajnerske izloške iz područja namještaja, kuhinja, kupaonica, uredskog namještaja i namještaja za opremanje objekata, školskih i predškolskih objekata,  rasvjete, zavjesa i ostalih proizvoda za unutrašnje uređenje koje će pokazati: A1 format, Admiral, Buba interijeri dizajn, Cedrus, Dizz Concept, Drvostil, Duplić i Duplić, Klizi, Era grupa, Galeković Design, Interijer Color, Javorović, Stolarija Knapić, Naprijed, Slavonija drvna industrija, Sven, tapetarija Franjić i Teding. 

Novi koncepti i stremljenja svjetskih brendova kroz približavanje ekskluzivnih ambijenata, koji su sada dostupni i na hrvatskom tržištu, posjetiteljima sajma pružit će potpuni pregled ponude u industriji namještaja i pratećim industrijama uređenja interijera.

 • 0

KOLEKTIVNI NASTUP KINESKIH IZLAGAČA

Reprezentativan izložbeni program na 600 četvornih metara pokazat će i kolektivni nastup devetnaest kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu, (CCOIC), Hebei. Izlagači iz Kine tako će u svom programu izložiti tepihe, namještaj za hotele, vrtni pribor, kućanski pribor, setovi za ručavanje, kuhinjski pribor, svijeće, staklene vaze, okvire za slike, ogledala, kućanski tekstil, keramika, namještaj, i dr.

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA

Predstavit će na zajedničkom štandu u paviljonu 11A proizvode hrvatskih obrtnika iz područja izrade namještaja i masivnog namještaja, drvenih lampi, keramičkih proizvoda, drvenih igračaka, građevinske stolarije i mreža.

 • 0

PARTNERSKA SURADNJA S INSTITUCIJAMA

Potporu projektu daju i resorna ministarstva; Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo obrta i poduzetništva, Ministarstvo gospodarstva te Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatske šume.

 • 0

VAŠ INTERIJER U 3D – STRUČNJACI SAVJETUJU

Tvrtka Qualis nudi posjetiteljima jedinstvenu pomoć u uređenju njihovih interijera i/ili prostora. Kroz jednostavan pristup, posjetiteljima Ambiente na praktičan način pokazat će kako uređenje i opremanje interijera može biti lagan posao. Kroz radionice, savjetovanja i prezentacije, posjetiteljima će na štandu u praksi pokazati kako je to prihvatljiv i ugodan proces. Demonstrirat će im njihov prostor koristeći sofisticirane tehnologije za izradu 3D modela te ih osvijestiti o posebnostima raznih oblika namještaja i materijala.

Od bogatog stručno pratećeg programa izdvajamo Konferenciju o drvno-prerađivačkoj industriji „Izgradimo smeđu magistralu“ u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Udruženja drvno-prerađivačke industrije i Zagrebačkog velesajma koja je na rasporedu u četvrtak, 13. listopada u 14.00 sati.

Nagrade za izlagače:

 • MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete za proizvode s najvišim ocjenama
 • DIZAJN PLUS priznanja za najbolja dizajnerska rješenja
 • NOVINARSKA NAGRADA najboljim proizvodima

Uz snažan stručni program, brojne prostorne i zabavne atrakcije te brojne  nagrade za posjetitelje od kojih izdvajamo kuhinju po odabiru u vrijednosti od 30.000 kuna sponzora Prima namještaj d.o.o., svatko može pronaći  inspiraciju i oplemeniti svoj dom.

 • 0

RASPORED PO PAVILJONIMA:

 • 7, 7a    – Design District
 • 8          – strojevi, kamini, stolarija
 • 8a        – HGK udruženje: hrvatski proizvođači stolarije (vrata, prozori, parketi), proizvođači peleta, Hrvatske šume
 • 9          – HGK udruženje: hrvatski proizvođači repromaterijala i namještaja
 • 10a      – namještaj i obrazovne institucije
 • 11a      – namještaj i proizvodi za vanjsko i unutarnje uređenje te kolektivni nastup 19 kineskih izlagača

 • 0

SVEČANO OTVORENJE:

Sajam Ambienta otvorit će gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, 13. listopada 2016. u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

ZEMLJE SUDIONICE: Australija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Estonija, Francuska, Hrvatska, Indija, Italija, Izrael, Kina, Nizozemska, Nizozemski Antili, Njemačka, Peru, Poljska, Ruska federacija, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska

RADNO VRIJEME SAJMA:                                                                            

10.00 do 19.00 sati

10.00 do 20.00 sati  - petak i subota 

CIJENE ULAZNICA:

ulaznica za jednokratni posjet                                                                                 30,00 kn

paket od dvije jednokratne ulaznice za par                                                               50,00 kn

ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika                                20,00 kn

stalna ulaznica za sve dane sajma                                                                           60,00 kn

 

Za organizirane grupe od 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na naznačene pojedinačne cijene ulaznica.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE: Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte. Hertz rent a car za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta. 

PRESS CENTAR: Nalazi se u paviljonu 8 i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma. Telefon: 01/6503 524, mail: zv.press@zgh.hr Press akreditacije možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma.

 

Pridružite nam se. Imamo ponovo Ambientu, i to

… onu pravu, napokon.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se