interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

84. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam

84. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam
JESENSKI MEĐUNARODNI ZAGREBAČKI VELESAJAM, središnji poslovni događaj hrvatskog gospodarstva, jedinstven je sajamski projekt. Čini ga skup specijaliziranih sajmova iz područja graditeljstva, energetike, ekologije, inovacija, ambalažne industrije, prometa i logistike i kolektivnih nastupa stranih zemalja. Ovakva koncepcija omogućuje snažan sinergijski učinak u predstavljanju hrvatskoga gospodarstva i čvrstu vezu s inozemnim tržištima.

16.09.2008.

interijerNET.hr

0

Na više od 70.000 m2 izložbenog prostora svoje najnovije proizvode, usluge i tehnologije predstavlja 1523 izlagača, od čega 478 inozemnih iz 37 zemalja svijeta.

Zemlje sudionice:

Albanija, Australija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Belgija, Brazil, Crna Gora, Danska, Češka Republika, Finska, Francuska, Grčka, Indija, Indonezija, Iran, Italija, Japan, Kanada, Mađarska, Makedonija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Pakistan, Rumunjska, Rusija, SAD, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska i Hrvatska.

KOLEKTIVNI NASTUPI STRANIH ZEMALJA

Na ovogodišnjem Jesenskom međunarodnom velesajmu u okviru projekta Kolektivnih nastupa stranih zemalja sudjeluje 167 izlagača iz trinaest zemalja.

Uz AUSTRIJU, BRAZIL, KANADU, ČEŠKU REPUBLIKU, ITALIJU, SRBIJU, SLOVAČKU, POLJSKU, MAĐARSKU, INDONEZIJA i PAKISTAN, prvi put kolektivno nastupaju Crna Gora i Rumunjska.

AUSTRIJA

Austrija je jedan od najvećih vanjskotrgovinskih partnera Hrvatske i već tradicionalno putem Austrijske gospodarske komore gospodarstvenici ove zemlje sudjeluju tijekom godine na više sajmova na Zagrebačkom velesajmu. Ove godine katalog show obuhvaća preko dvadeset tvrtki, a posebno se predstavljaju i neka turistička područja Austrije

BRAZIL

Nakon višegodišnje stanke ponovni nastup na JMZV-u sa ciljem pojačanog razvoja poslovne suradnje s Hrvatskom. Koordinator nastupa je u međuvremenu u Zagrebu uspostavljeno Veleposlanstvo Savezne Republike Brazil, a nastupaju poduzeća iz regije Sao Paolo kao jednog od glavnih industrijskih središta Brazila.

Ne treba izgubiti iz vida da je Brazil po površini peta najveća država svijeta, deseta najjača ekonomija svijeta po kriteriju trgovinske razmjene te deveta najjača ekonomija svijeta po kriteriju kupovne moći. Brazil raspolaže bogatim prirodnim nalazištima, poglavito nafte i plina tako da su energetika, zatim industrijska proizvodnja (posebice automobilska industrija, petrokemija te metalurgija) kao i poljoprivreda najjače razvijene grane.

CRNA GORA

Privredna komora Crne Gore prvi put na Jesenskom međunarodnom velesajmu predstavlja svoje aktivnosti u cilju uspostave gospodarskih odnosa i poslovnih kontakata.

ČEŠKA REPUBLIKA

Češka Republika predstavlja se službenom kolektivnom izložbom pripremljenom uz potporu Ministarstva industrije i trgovine Češke Republike. Stalni rast robne razmjene potvrđuje veliko zanimanje čeških gospodarstvenika za tržište Hrvatske. Češko-hrvatski odnosi odlikuju se dugom tradicijom, što potvrđuje i svestrana gospodarska suradnja. Robna razmjena između dviju zemalja dosegla je u 2007. vrijednost od 527,8 milijuna eura, uz veliki robni deficit na hrvatskoj strani.

INDONEZIJA

Indonezija kao tradicionalni poslovni partner Hrvatske sudjeluje peti put na Velesajmu u cilju daljnjeg promicanja trgovinske suradnje. Na raspolaganju za informacije stoje Veleposlanstvo i Indonesian Trade Promotion Center.

ITALIJA

Godinama je Italija najveći kupac hrvatskih proizvoda i naš najjači trgovinski partner. Trgovinska razmjena s Italijom obuhvaća preko 20% u ukupnom izvozu te oko 16% hrvatskog uvoza. Struktura međusobne razmjene pretežito je iz područja metalurgije odnosno metaloprerađivačke industrije i strojogradnje (strojevi za obradu drva i plastike te strojevi u prehrambenoj industriji) kao i iz područja mode i dizajna (odjeća, obuća, uređenje interijera). Stoga ne čudi i ove godine značajan nastup talijanskih gospodarstvenika na Jesenskom velesajmu objedinjen od strane Gospodarske komore Trsta te Zajednice komora Molise.

KANADA

Nakon dužeg razdoblja ove godine se ponovno predstavlja gospodarstvo Kanade, i to kroz sudjelovanje Udruge poduzeća naše dijaspore u Kanadi, objedinjenih pod poduzećem Croata International iz Ontarija. Kanada je deveta najjača ekonomija svijeta te članica OECD i grupe G8. Više od 70 000 pripadnika hrvatske dijaspore aktivno je u Kanadi u različitim područjima djelatnosti i čine vrlo važnu sponu između dviju zemalja, ne samo u političkom nego i u gospodarskom smislu. To je nedovoljno iskorišten potencijal, pa će se nastup na ovogodišnjem Jesenskom velesajmu iskoristiti upravo u pravcu jačanja gospodarskih spona.

Glavni izvozni proizvodi kanadskog gospodarstva su motorna vozila i dijelovi, strojevi, zrakoplovi, telekomunikacijska oprema, elektromotori i generatori. Poduzeća koja će se predstaviti na Jesenskom velesajmu (njih 23) najvećim dijelom su iz područja automobilske industrije, metaloprerađivačke industrije i strojogradnje te energetike.

MAĐARSKA

U okviru kolektivnog nastupa u organizaciji Duna-Expo Kft., Budimpešta predstavlja se šest tvrtki iz područja alatne industrije, graditeljstva, metalne industrije, zaštite od korozije te konditorski i prehrambeni proizvodi od bio sirovina.

Mađarsko-hrvatska industrijska/trgovinska komora nudi mogućnost kontakta s mađarskim tvrtkama te pruža poslovne informacije i usluge.

PAKISTAN

Izlagači Pakistana često su prisutni na našim sajmovima pa tako i ove godine ponovno na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu. Najznačajnije gospodarske grane u toj zemlji su tekstilna, kemijska i prehrambena industrija te poljoprivreda. Na ovogodišnjem Jesenskom velesajmu predstaviti će se petnaest poduzeća pretežito iz područja tekstilne i kožarske industrije te rukotvorina.

POLJSKA

U organizaciji Veleposlanstva Republike Poljske u Republici Hrvatskoj, Odjel za promociju trgovine i ulaganja, predstavljena je ponuda dvadeset poljskih tvrtki.

Poljska predstavlja inovativne proizvode i rješenja s područja zaštite okoliša, emisije organskih tvari i energetike te slobodne ekonomske zone u Poljskoj.

RUMUNJSKA

U organizaciji Romexpo, Bukurešt predstavljaju se četiri tvrtke s područja strojogradnje i metalne industrije te prezentacije sajmova.

SLOVAČKA

Ministarstvo gospodarstva Republike Slovačke tradicionalni je izlagač na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu. Na ovogodišnjem Jesenskom zagrebačkom velesajmu nastupa značajan broj gospodarstvenika iz Slovačke koje od nastupa na sajmu očekuju uspostavljanje novih poslovnih kontakata, koji će otvoriti i povećati suradnju s tvrtkama na području graditeljstva, energetike i strojogradnje.

SRBIJA

Srbija nastupa na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu već nekoliko godina uzastopno i sve se više okreće hrvatskom tržištu. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam smatra pravim mjestom prezentacije i komunikacije upravo zbog njegovog međunarodnog značaja te moguće proširene suradnje sa susjednim zemljama u regiji. Ove godine predstavlja se devet poduzeća u okviru kolektivnog nastupa u organizaciji Privredne komore Srbije, pored tvrtki koje samostalno nastupaju u okviru specijaliziranih sajmova.

OSAM SPECIJALIZIRANIH MEĐUNARODNIH SAJMOVA

ENERGETIKA - međunarodni sajam energetike, elektronike i automatizacije

Uz hranu energetika je najvažnija gospodarska tema, čije značenje i važnost u cijelom svijetu pa naravno i u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina enormno raste. Hrvatska ima stalni debalans u proizvodnji i potrošnji energije, pa se očekuje novi snažan investicijski val, usmjeren posebno u energetiku.

Ovaj segment godinama je imao značajnu i nezaobilaznu ulogu u razvitku hrvatskog gospodarstva u cjelini. Isto tako je činjenica da se upravo na području energetike u idućim godinama u ovom dijelu Europe planiraju i najveće investicije.

Zbog svega navedenog ovogodišnji sajam ENERGETIKE dobiva na važnosti jer je upravo idealno mjesto za sve proizvođače da promoviraju svoje proizvode, usluge i najnovija tehnološka rješenja, a isto tako da se potaknu i rasprave mnogobrojne aktualne teme reforme energetskog sektora vezane uz pridruživanje EU i liberalizaciju energetskog tržišta Jugoistočne Europe.

Na sajmu ENERGETIKA nastupa 112 izlagača od čega 72 inozemna iz 21 zemlje (Austrija, BiH, Češka, Francuska, Italija, Japan, Mađarska, Makedonija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Velika Britanija i Hrvatska).

CONTECH, međunarodni sajam građevinskih tehnologija, mehanizacije i prateće industrije, potvrđuje se kao jedan od važnih i značajnih poslovnih događaja graditeljske struke u Hrvatskoj i regiji.

Sajam je svake godine obogaćen novim događajima i tematskim cjelinama, te na taj način stručnim i poslovnim posjetiteljima, ali i širokoj publici, pruža spoznaje o najnovijim proizvodima i tehnološkim rješenjima koja se koriste u graditeljstvu.

Ovo je posebno važno zbog činjenice da graditeljstvo i djelatnosti vezane uz njega predstavljaju čvrstu okosnicu gospodarske aktivnosti u nas, ali u zemljama cijele regije.

Na sajmu CONTECH nastupa 143 izlagača od čega 56 inozemnih iz 14 zemalja (Albanija, Austrija, BiH, Češka, Francuska, Italija, Japan, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska i Hrvatska).

EMAT-međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme- specijalizirani je sajam poslovnog profila koji u izložbenom dijelu objedinjuje tri tematska područja: zaštitu okoliša, ekotehnologiju i komunalnu opremu. Sajam će biti obogaćen i područjem sigurnosti.

Naglasak predstavljanja je na temama zaštite voda i zraka, obnovljivim energijama te gospodarenju otpadom. Upravo su to najaktualnije teme s ovoga područja u našoj zemlji, ali i u svijetu. Izložbeni dio upotpunjava i stručni skup pod nazivom Zaštita okoliša u Republici Hrvatskoj, na kojem će se raspravljati o aktualnostima u branši na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Na sajmu EMAT nastupa 39 izlagača od čega 19 inozemnih iz 9 zemalja (Austrija, Finska, Italija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Srbija, Švicarska i Hrvatska)

ARCA - međunarodni sajam izuma, novih ideja, proizvoda i tehnologija

Na ovogodišnjoj ARCI 428 autora prezentira 317 inovacija (217 hrvatskih i 100 inozemnih). Prisutno je 8 znanstvenih institucija i gospodarskih subjekata, 16 udruga i organizacija inovatora iz sustava Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture, 40 mladih inovatora i kreativnih učenika, 12 izlagača iz inozemstva: Australija, BiH, Iran, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Srbija, Ukrajina i predstavnici IFIA-e (Svjetska federacija nacionalnih organizacija inovatora).

Organizatori ovogodišnjeg sajma inovacija, novih tehnologija i proizvoda su:, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Udruga inovatora Hrvatske, Poslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO, Hrvatski institut za tehnologiju – HIT, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo HAMAG, te više subjekata iz državne i znanstvene infrastrukture.

Sajam se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te supokroviteljstvom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. Generalni sponzor ARCA 2008 je KONČAR-Elektroindustrija d.d.

Inovacije predstavljaju ključ za podizanje ukupne konkurentnosti proizvoda namijenjenih izvozu. Stoga mnoge tvrtke u svojem sustavu potiču i razvijaju inovatorstvo u sklopu vlastite strategije razvoja. Sajam ARCA 2008 prava je prigoda za prezentaciju i komercijalizaciju inovacija i promociju stvaralačkih i razvojnih rezultata hrvatskog gospodarstva.

Na ARCI nastupa 317 izlagača od čega 100 inozemnih iz 12 zemalja (Australija, BiH, Iran, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Srbija, Ukrajina i Hrvatska)

PROMET I LOGISTIKA - međunarodni sajam upravljanja prometnim i logističkim sustavima - sastavni je i nezaobilazni dio svakog gospodarstva i u stalnom je fokusu svih poslovnih strategija. Promet i logistika u sprezi je s graditeljstvom i energetikom i kao takva predstavlja jednu od okosnica razvoja nacionalne ekonomije.

Na sajmu PROMET i LOGISTIKA nastupa 7 izlagača iz Slovenije i Hrvatske.

MODERNPAK - međunarodni sajam ambalaže i pakiranja je aktualna tema i prisutna u svim gospodarskim aktivnostima. Upravo stoga Sajam je odlična prilika za razmjenu znanja i iskustava na području promjene i primjene ambalaže i distribucije roba.

Uvažavajući i poslovno darivanje kao marketinški alat u komunikaciji poduzeća, Modernpak smo ove godine koncepcijski obogatili novim izložbenim područjem poslovnih poklona.

Na sajmu MODERNPAK nastupa 53 izlagača od čega 32 inozemna iz 11 zemalja (Belgija, Češka, Danska, Francuska, Italija, Japan, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija i Sj. Irska i Hrvatska).

DANI MODE -međunarodni sajam odjeće, obuće i modnih detalja, zapažen je modni događaj koji omogućava uspješnu prezentaciju modnih trendova, dizajna i kvalitete proizvođača odjeće i obuće za razdoblje proljeće - ljeto 2009. godine.

Na sajmu DANI MODE svoj prvi sajamski nastup ima HARTI - Hrvatska agencija za razvoj tekstilne industrije, koja na zajedničkom izložbenom prostoru izlože modele renomiranih hrvatskih tekstilnih proizvođača: Kotke, Kamenskog, Potomca, Orljave, Modee, Sloga IMK, Estare culto i Varteksa.

Svoj prvi sajamski nastup ima i klaster OGO grupa koja prezentira najnovije modne kolekcije svojih članica: Zelinka, Galko, Bateks, Sloga IMK, Lorien i Premix.

HARTI i OGO grupa predstavit će svoje kolekcije na modnim revijama u paviljonu 5; na dan otvorenja u utorak, 16. rujna u 11,45 sati i u srijedu, 17. rujna u 20,00 sati.

U organizaciji HIST-a (Hrvatski inženjerski savez tekstilaca) održat će se skup Tekstilni dani Zagreb 2008 s temom "Nove tehnologije i materijali u uvjetima globalizacije".

U organizaciji Agencije za razvoj Sandžaka „SEDA“ prvi put na Zagrebačkom velesajmu dolaze izlagači iz Srbije i to šest proizvođača tekstila, prvenstveno jeansa i lake konfekcije, a na njihovom zajedničkom prostoru predstaviti će se i Udruženje proizvođača tekstila, kože i obuće iz Prijepolja.

I ove je godine prisutna Agencija za strukovno obrazovanje gdje predstavlja srednje strukovne škole Republike Hrvatske. Izložbeni dio programa sadrži uređenje izložbenog prostora na temu „Kravata kao dio hrvatske kulturne baštine“ te stručni skup na temu "Strukovna zanimanja u svijetu mode i ljepote".

Na sajmu DANI MODE nastupa 77 izlagača od čega 28 inozemnih iz 11 zemalja (Austrija, Francuska, Grčka, Indija, Italija, Mađarska, Njemačka, Pakistan, Slovenija, Srbija, Turska i Hrvatska).

EKO ETNO Hrvatska – sajam proizvoda i usluga ruralnih područja

EKO-ETNO Hrvatska, sajam proizvoda i usluga ruralnih područja, već šestu godinu za redom predstavlja bogatu ponudu ruralnih područja Hrvatske na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu.

Kada se prije šest godine započelo s organizacijom ovog projekta u suradnji s Hrvatskim farmerom, prepoznata je sve veća potreba tržišta za ruralnim ekološkim proizvodima s jedne strane i potreba za predstavljanjem tradicionalnih ponuda i usluga s druge strane, a uočeni su i snažni potencijali naših županija. Iz godine u godinu pridružuje se tom projektu sve više županija, sve više gradova i danas projekt Eko-etno Hrvatska 2008. obuhvaća cijelu Hrvatsku.

O tome dovoljno govori podatak da na ovogodišnjem sajmu nastupa oko 600 izlagača, uglavnom iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Sajam EKO-ETNO Hrvatska uspješno promiče kulturnu i prirodnu baštinu, tradicijske obrte i proizvode, te ruralnu turističku ponudu pojedinih županije i Hrvatske u cjelinu.

I ove godine na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu na sajmu EKO-ETNO Hrvatska pripremljen je izuzetno bogat i raznovrstan stručni, popratni zabavni program za posjetitelje, pa će i ove godine veliki broj posjetitelja uživati u raskoši folklora, izvornog melosa, tradicionalnih jela i pića, zdrave hrane, starih obrta i svih ostalih autohtonih proizvoda.

U sklopu EKO-ETNO Hrvatska posebno treba izdvojiti izložbeno-prodajni program EKOTRŽNICA.

STRUČNA I POPRATNA DOGAĐANJA

Za vrijeme 84. Jesenskog međunarodnog velesajam organiziran je izuzetno velik broj stručnih i popratnih događanja, foruma, savjetovanja, okruglih stolova, prezentacija itd. na kojima se očekuje sudjelovanje više od 2500 sudionika. Također, veliki broj skupova i pratećih događanja, i atrakcija, ne samo za stručnu, već i za široku publiku, održava se i na štandovima pojedinih izlagača, posebice na DANIMA MODE i EKO ETNO Hrvatska.

Posebno je potrebno naglasiti, zbog izuzetne zainteresiranosti gospodarstvenika, tradicionalni susret predstavnika Vlade Republike Hrvatske s uglednim gospodarstvenicima – Hrvatski gospodarski forum.

Ovogodišnja tema Hrvatskog gospodarskog foruma je " Energetska strategija - temelj gospodarskog razvitka".

Gospodarski forum održat će se u utorak, 16. rujna 2008. u 15.00 sati u Kongresnoj dvorani. Organizatori su Hrvatska gospodarska komora i Zagrebački velesajam.

Raspored sajamskih priredbi po paviljonima:

 • Kolektivni nastupi stranih zemalja pav. 7, 7a
 • Contech pav.9, 11A, Topli prolaz, otvoreni prostor pored pav. 5, 6, 8, 8a, 9, 10a, 11a, 15, 16, op IX
 • Emat pav. 8A
 • Dani mode pav. 5
 • Maloprodaja pav. 8B, otvoreni 5, otvoreni 6
 • Modernpak pav. 8A
 • Energetika pav. 10A i Topli prolaz
 • Promet i logistika otvoreni prostor pav. 5, 6, 8, 8a, IX, 16
 • ARCA pav. 8, 8a
 • Eko etno Hrvatska pav.1

Svečano otvorenje Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma

U utorak, 16. rujna 2008. u 10.00 sati, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma. Jesenski velesajam otvara predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Stjepan Mesić.

Nagrade i priznanja izlagačima za uspješnost nastupa

U cilju podizanja kvalitete nastupa izlagača na sajamskoj priredbi, na prijedlog Ocjenjivačkoga suda, dodijelit će se pohvale i priznanja za uspješnost nastupa odnosno cjelovitost marketinškog nastupa izlagača.

Dodjela priznanja je u četvrtak, 18. rujna 2008. u 12,00 sati u Zimskom vrtu.

Nagradna igra za posjetitelje

Uz brojne nagradne igre što ih za posjetitelje organiziraju izlagači na svojim štandovima, na ovogodišnjem Jesenskom velesajmu organizira se velika nagradna igra, u kojoj sudjeluju svi posjetitelji s kupljenom ulaznicom.

Glavna nagrada za posjetitelje je automobil CITROËN NEMO, sponzora Citroen Hrvatska.

Ostale nagrade su 5 x INA kartica s 300 litara goriva (sponzor INA, Zagreb), peka promjera 50 cm i žarište (sponzor Kamini Hoyan, Ljubeščica).

Pogodnosti za posjetitelje

Pogodnosti za posjetitelje ovogodišnjeg Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma su popusti na punu cijenu putne karte koje odobravaju neke prijevozničke tvrtke:

Croatia Airlines - odobrava 25% popusta na cijenu povratne avionske karte. Sve obavijesti mogu se dobiti u poslovnicama kompanije ili na telefon: tel. 01/6160 126 za posjetitelje iz Hrvatske, a za posjetitelje iz inozemstva na telefon 00385-1-4849-633

Hrvatske željeznice - službeni željeznički prijevoznik posjetiteljima Sajma iz Hrvatske i Slovenije odobrava 40% popusta na cijenu povratne karte.

Cijene ulaznica za posjetitelje:

 • ulaznica za jednokratni posjet 30 kn
 • cjelodnevna ulaznica za đake, studente, vojnike i umirovljenike 15 kn
 • ulaznica za sve dane trajanja sajma 100 kn

Radno vrijeme za posjetitelje sajma 9.30 - 19.00 sati

DOBRO DOŠLI NA 84. JESENSKI MEĐUNARODNI ZAGREBAČKI VELESAJAM!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se