interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Sajam INOVA 2007- snažna podrška inovatorima

Sajam INOVA 2007- snažna podrška inovatorima
Zagrebački Velesajam bio je tradicionalni domaćin tri specijalizirana sajma, tridesetog po redu Interlibera, prvog Sajma glazbe i multimedije i 32. hrvatskog salona inovacija popularnog naziva Inova u razdoblju od 7. do 11. studenog ove godine

20.11.2007.

Građenje i opremanje

0

Odabir ova tri sajma potpuni je pogodak, budući su se uspješno nadopunjavali tijekom održavanja sajamskih manifestacija ukazujući da nema krize ovakvih priredbi, ako postoji želja za profesionalnom afirmacijom.

  • 0

Inova 32. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem, tradicionalna je hrvatska izložba inovacija koja od davne 1971. godine redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada i kao takva je pokretač i simbol inovatorstva u Hrvatskoj. U ovih tridesetak godina postojanja Inova je uglavnom na prostorima zagrebačkog Velesajma okupljala, poticala i cijeloj javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inozemnih inovacija iz različitih područja ljudskog djelovanja. Nakon kraćeg gostovanja ovog sajma u drugim središtima Hrvatske, prvenstveno u cilju popularizacije inovatorstva i ravnomjernijeg razvitka, Inova se vratila u Zagreb potičući snažan razvoj zagrebačkog inovatorstva.

  • 0

Ovogodišnja sajamska manifestacija obilježila je i u svijetu rijetku, iznimno vrijednu, 50. obljetnicu Hrvatskog saveza inovatora, a time i organiziranog inovatorstva na nacionalnoj razini. Na Inovi se ove godine održalo niz sjajnih popratnih i stručnih događanja, a održano je i niz uspješnih izložbi. Među ostalima treba spomenuti Izložbu komercijalnih inovacija, Izložbu inovacija velikih hrvatskih trgovačkih društava, Izložbu inovacija mladih i Izložbu novih proizvoda. Ova zadnja naročito je izazvala interes posjetitelja jer je predstavila one inovacije koje su u međuvremenu uspješno komercijalizirane na hrvatskom tržištu, čime je ostvaren i glavni cilj svakog izlaganja. Na sajmu su sudjelovali svi istaknuti hrvatski izlagači, koji su između ostaloga dobili brojna priznanja i nagrade kako na domaćim, tako i inozemnim natjecanjima inovatora

  • 0

Inova 2007 imala je kao i svaka dosada značajno međunarodno obilježje. Ove godine okupila je brojne inovatore iz susjednih zemalja, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije i poslovne partnere Hrvatskog saveza inovatora iz SAD-a, Velike Britanije i Rusije. Dugogodišnje poslovne veze i međunarodni uspjesi hrvatskih inovatora bili su temelj pozivima kolegama, prijateljima i srodnim organizacijama iz inozemstva. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na ovogodišnjim velikim međunarodnim izložbama inovacija u Moskvi, Kuala Lampuru, i Pittsburghu, bili su prigoda za predstavljanje Inove inozemnim izlagačima, ali i domaćim tako da se vidi «što je to, što hrvatski inovatori mogu ponuditi svijetu»?

  • 0

Časopis Građenje&Opremanje sudjelovao je na svakodnevnim prezentacijama najnovijih inovacija i izložaka, a posebno smo bili ponosni na izloženu montažnu kamp kućicu (malo potkrovlje) o kojoj smo prvi pisali u prošlom broju našeg časopisa. Radi se o drvenoj montažnoj kamp kućici koja svojom čvrstinom i kompaktnošću omogućuje nesmetano duže kampiranje. Svojim izgledom i materijalom predstavlja napredan ekološki model kao oblik edukacije djece, a ujedno predstavlja i izazov za sve koji sudjeluju u gradnji kućice.

  • 0

Ovom prigodom montažna kamp kućica bila je izložena u naravnoj veličini i svojom jednostavnošću i funkcionalnošću plijenila je pažnju brojnih inovatora i posjetitelja. Taj izložak nije promaknuo ni uglednom međunarodnom ocjenjivačkom sudu koji je njenom autoru Franji Jeliću i njegovim kolegama Bruni Radovčiću i Rustemu Bečoviću dodijelio specijalno priznanje, srebrnu medalju. Brojne nagrade i medalje podijeljene su na završnoj svečanosti, gdje su se domaći i inozemni inovatori ugodno opustili u atmosferi međusobnog uvažavanja, slaveći zasluženo dobivena priznanja uz dogovore za ponovno viđenje na sljedećoj Inovi.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se