interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Mozaici studia Tessera

Mozaici studia Tessera
Želite urediti stan, ali tako da bude poseban? Uvijek ste imali smisla za umjetničko izražavanje i hand made predmete, ali ne poznajete tehnologiju i treba vam savjet? Zašto ne probate s mozaikom?

15.11.2009.

Studio Tessera

0

Umjesto slike na zidu zidni mozaik, umjesto betonske ograde ogradu u kamenčićima, umjesto keramičke kuhinjske bordure bordura od mramornih kockica, umjesto drvenog stolića stolić s mitološkom scenom u mozaiku... Studio Tessera ispunjava vaše želje i tehnološki se prilagođava namjeni mozaika.

Studio Tessera nastao je nakon završenog studija Restauracije umjetnina na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti i talijanskoj Scuoli dei Mosaicisti del Friuli kako bi zajedno radile na izradi umjetničkih djela i restauraciji. Do našeg upoznavanja došlo je tijekom rada na velikom projektu izrade i restauracije mozaika Ede Murtića, a do sada smo, svaka za sebe ili zajedno, radile na projektima restauracije zidnih slika, restauracije mozaika, izrade mozaika, restauracije slika na platnu, rada na arheološkim zbirkama i uređenjima interijera.

U izradi koristimo kamene, keramičke i staklene kockice, prirodna i sintetička ljepila i žbuke, direktnu i indirektnu metodu, tako da sami ovisno o budućoj funkciji mozaika možete predložiti način izrade i kvalitetu materijala.

Mozaik pruža jako puno mogućnosti jer se stilski i tehnički može prilagoditi bilo kojem ambijentu. Tako ćemo na primjer preporučiti kamene tessere za podni mozaik u dvorištu, a staklene za zidni unutar prostorije; nova sintetička ljepila za teške mozaične ploče i prirodnu žbuku ukoliko želite duh antike u svom prostoru; klasične tehnike u starim adaptiranim kamenim kućama i minimalističke mozaike u modernim prostorima.

Svaka pojedina kockica izrađuje se ručno, a svaka nijansa kamena ili stakla je jedinstvena, a opet drugačija u odnosu na nijansu susjedne i boju žbuke u koju se utiskuje. Izrada je zbog toga i zahtjevnija, ali važan je konačni dojam i postignuti efekt.

Naravno, što je mozaik osobniji, to je posebniji tako da nam je svaki vaš prijedlog dobrodošao.

Mozaik se obično izrađuje u radionici indirektnom metodom pa se tako pripremljen u dijelovima prenosi na odgovarajuće mjesto, što znači da su u svako doba moguće promjene i intervencije na njemu.

Kada je mozaik jednom postavljen na zid/pod nije nužno da tamo ostaje zauvijek – ovisno o tehnici izrade moguće ga je strappirati i prenijeti negdje drugdje. No, ukoliko ne želite da on bude dio zida, savršeno funkcionira u okviru, baš kao slika.

Mozaici koje izrađujemo su baš zbog toga u drvenim okvirima i vrlo lako ih je izvaditi i uklopiti negdje drugdje.

Za one koji nemaju ideje pretvaranja cijelih zidova u mozaik izrađujemo mozaike manjih dimenzija koji mogu stajati zasebno ili se možete poigrati i uklopiti ih umjesto koje pločice u kuhinji ili kupaonici ili jednostavno imati unikatni okvir za ogledalo ili sliku.

Ako ste pak bili fascinirani mozaikom kojeg ste vidjeli uživo, moguće je da imate svoju vlastitu kopiju.

Sve opcije su otvorene...veselimo se vašem pozivu.

Studio Tessera trudi se da i ovaj Božić bude originalan. Mozaici su dimenzija 20x20 cm i 20x15 cm, svi su izrađeni od kamenih kockica i imaju kukicu za objesiti. Cijene su 150 kn i 200 kn. Zainteresiranima dostava na području Zagreba.
Želimo vam lijepe praznike.

Kontakt:

 http://studiotessera.com
e-mail:
kontakt@studiotessera.com 
mob. 091/755 99 55

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se