interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Đurđica Horvat: «NAPETE RAVNOTEŽE», izložba skulptura u staklu

Đurđica Horvat: «NAPETE RAVNOTEŽE», izložba skulptura u staklu
U ponedjeljak, 9. ožujka 2009. u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, Tkalčićeva 14, otvara se izložba skulptura u staklu pod nazivom «NAPETE RAVNOTEŽE», autorice Đurđice Horvat, članice ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo. Kustosica izložbe je gđa Višnja Slavica Gabout. Izložba ostaje otvorena do 19. ožujka.

09.03.2009.

interijerNET.hr

0

Na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak radova nastalih unatrag dvije godine, o kojima Višnja Slavica Gabout u predgovoru izložbi piše: «Đurđica Horvat jedna je od onih autorica koja je uvijek na neki način bila fascinirana staklom - bilo da se radilo o staklastim keramičkim glazurama, o intrigantnim zajedništvima keramike i stakla, ili o skulpturama, objektima i instalacijama od čistoga stakla kojima se intenzivno bavi posljednjih godina. (…) Tu, u ovim radovima, forma, prostor, svjetlo i boja stalno igraju intrigantnu igru suprotstavljenih polariteta, napetih ravnoteža i zanimljivo dinamiziranih suglasja. Zbog nemirnih svjetlosnih odsjaja i proboja, te bujajućega kolorita koji titra i treperi, sve djeluje vibrantno - čak i rubovi uslojenih staklenih ploha, koji seiščitavaju kao igra linija. Međutim, unatoč dojmu nesputanosti i slobode, u podlozi svega ovdje ipak vlada red i disciplina. Kad je ona, međutim, isprepletena s imaginacijom kakvu ima Đurđica Horvat, tad gledatelju nije ponuđeno samo ogromno vizualno obilje, nego i nova perceptivno-taktilna iskustva. Ona promjene stanja, „opipavanja“ vremena i najposlije „hoda“ rubom stvarnosti.».

Đurđica Horvat (r. 1961. u Rijeci) javno djeluje od 1991. Godine 1994. diplomirala je na autorskoj umjetničkoj školi AGORA, odjel kiparstvo, u klasi prof. Ivana Kožarića. Izlagala je na petnaestak samostalnih izložaba, te na mnogim skupnim žiriranim i pozivnim nacionalnim i međunarodnim izložbama, gdje je više puta nagrađivana posebnim priznanjima, ali i pohvalama. Pohvaljena je i za izraziti doprinos kulturi u Hrvatskoj. Sudjelovala je na cijelom nizu likovnih kolonija u nas i u inozemstvu (Hinko Juhn - Našice, SOS Dječje selo Lekenik, Ex Tempore Volosko, Ex tempore Vodnjan, Sinji Vrh - Ajdovščina/Slovenija, Raku - Langesfeld/Austrija), a neke od njih je i vodila. Članica je ULUPUH-a, LIKUM-a i HZSU-a. Trenutno obnaša  dužnost predsjednice Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a. Stvara u ateljeu „KEST“ u Zagrebu. Živi u Velikoj Mlaki.

Izložba će biti otvorena do 19. ožujka, radnim danom od 10 do 17 sati (četvrtkom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati),  subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena.

- fotografije radova moguce vidjeti na: http://ulupuh.blogspot.com/2009/03/urica-horvat-napete-ravnoteze-galerija.html

Kontakti:

Đurđica Horvat: 098 / 21 80 09

Maša Štrbac, voditeljica Galerije ULUPUH: 091 / 3587 596

Galerija ULUPUH, Tkalciceva 14, Zagreb

Tel/Fax: 01 4813 746, E-mail: galerija-ulupuh@zg.t-com.hr  URL: www.ulupuh.hr 

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se