interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Animirani film i strip

Animirani film i strip
U srijedu, 4. lipnja 2008. u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, Tkalčićeva 14, otvara se izložba “Prvih dvadeset godina Magde Dulčić – Animirani film i strip”. Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja.

04.06.2008.

Galerija ULUPUH

0

  • 0

Stripovski dio opusa biti će predstavljen izborom originalnih strip tabli, dok će se animirani filmovi predstaviti putem skica i scenografija, te cjelodnevnom projekcijom osam filmova: Ruža (1992.); Zemlja snova (1994.); Mladić s ružama (1995.) –nagrađen Zlatnom ružom Kaira na Festivalu animiranog filma u Kairu; dvije špice za Animafest (1996. i 2008.); Samotnikov vrt (1999.); Perpetuum stabile (2004.) i Kako je nastala kiša (2007.).

  • 0

Kustosice izložbe, Lidija Butković i Saša Brkić, u kratkom uvodnom tekstu obrazlažu koncepciju izložbe i pratećeg kataloga: «Ovom izložbom obilježavamo dva desetljeća rada Magde Dulčić (r. 1965.), afirmirane hrvatske umjetnice čije je predano likovno stvaranje urodilo brojnim ostvarenjima na polju animiranog filma, stripa i ilustracije. Dosad je realizirala desetak animiranih filmova, objavila stotinjak stripova različitog formata kao i nebrojeno mnogo ilustracija za udžbenike i književna djela. Upravo je mnogostrukost područja umjetničkog interesa najistaknutija osobina Magde Dulčić što njen opus čini posebno intrigantnim i zahvalnim za teoretsku obradu, kao i za izložbenu prezentaciju. Ovom prilikom usredotočili smo se na animirani film i strip kao dva medija u kojima je naročito došao do izražaja autoričin talent za pripovijedanje u slikama, a kojima se također i najduže bavi, od samih početaka svojeg profesionalnog rada. U katalog izložbe uvrstili smo i poduži tekst Mihaele Majcen-Marinić koji bi trebao pomoći da se stvaralaštvo Magde Dulčić sagleda u širem kontekstu vremena i podneblja u kojem nastaje.»

  • 0

  • 0

Izložba će biti otvorena do 12. lipnja, radnim danom od 10 do 17 sati (četvrtkom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati), subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstva kulture RH.

Kontakt:

Maša Štrbac, voditeljica Galerije ULUPUH: 091 / 3587 596

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb

Tel/Fax: 01 4813 746,
E-mail: galerija-ulupuh@zg.t-com.hr 
URL: www.ulupuh.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se