interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Vruća para plovi na mikrovalovima

Vruća para plovi na mikrovalovima
Kad se radi o najčešće upotrebljavanim uređajima, ploče za kuhanje bez sumnje zauzimaju prvo mjesto. Ali stvari postaju zanimljivije kad se pojave kandidati za drugo mjesto: mikrovalne pećnice trenutno vode, ali parne pećnice su također učvrstile svoju poziciju.

30.03.2015.

Miele Press

0

Uzevši u obzir skučenost prostora u mnogim kuhinjama, izbor uređaja je često sveden na ili-ili situaciju sa samo jednim ili dva uređaja od kojih možete birati. Ali sad najnoviji Miele ugradbeni uređaj završava ovu dilemu: DGM 6800 je parna pećnica s mikrovalovima.

Devet od deset Miele-ovih korisnika žele još jedno ugradbeno kuhalo u svojoj kuhinji – ali su prisiljeni birati između mikrovalne pećnice i parne pećnice. DGM je savršeno rješenje budući da kombinira prikladnost mikrovalne pećnice s kvalitetom kuhanja parnih pećnica. DGM 6800 svladava obje discipline bez kompromisa i ne umanjuje Miele-ovu kvalitetu.

  • 0

Fotografija: Miele-ova DGM 6800 pećnica na paru s mikrovalovima je savršeno raznovrstan ugradbeni uređaj koji rješava problem manjka prostora u kuhinji. (Foto: Miele)

Za stvaranje pare, Miele koristi istu MultiSteam tehnologiju koja je dio svih drugih parnih pećnica istog branda: moćnih (3.3 kW) vanjski parni generator i osam parnih ubrizgivača u stražnjoj ploči u unutrašnjosti pećnice za brzu i uravnoteženu proizvodnju i distribuciju pare. Snaga mikrovalova se može postaviti na 7 razina (najviše 1000 W). Posebne pogodnosti uključuju QuickStart funkciju (npr. za podgrijavanje kakaoa pri samom dodiru na gumb) i automatski program za kokice.

  • 0

Fotografija: QuickStart na DGM 6800 parnoj pećnici s mikrovalovima podgrijava šalicu kakaoa prilikom pritiska na gumb. (Foto: Miele)

Kako energije pare i mikrovalova su u potpunosti drugačije s obzirom na njihovo djelovanje, inženjeri Miele proizvoda našli su se pred tehničkim izazovima. Vrata uređaja, npr., moraju biti tako dizajnirana da spriječe bilo kakvo propuštanje mikrovalne energije ali isto tako moraju spriječiti istjecanje pare. Nadalje, unutrašnja kućišta na Miele-ovim jedinicama su uvijek načinjena od nehrđajućeg čelika i stoga ispunjavaju najstrože uvjete Miele kvalitete čak i kad su izloženi pari. Problem s metalom u mikrovalnoj pećnici jest taj da izaziva iskrenje. Miele je stao na kraj tom problemu koristeći silikonske spojnice koje učinkovito odvajaju kućište od rešetki od nehrđajućeg čelika sa strane. Kućište je sad veće, veličine 40 l osvjetljeno je trajnim LED svjetiljkama i dolazi u paketu s ekstra velikim spremnicima za kuhanje i staklenim pladnjem.

Sa svojom širokom skalom dodataka, DGM 6800 nudi isti puni spektar funkcija kao i najbolji model među parnim kuhalima. Ovi uključuju 150 automatskih programa prikladno pristupačnim uz pomoć MTouch zaslona i funkcijom pretraživanja. Korisnici mogu spojiti  i sačuvati do 20 vlastitih programa.

Stvaranje svojih vlastitih programa ima praktičnu pogodnost na DGM 6800 pećnici kao kombinacija dvaju modela koja ujedinjuje brzinu kuhanja na mikrovalovima s izvanrednim karakteristikama pare koje podižu kvalitetu. Ovo pojednostavljuje, npr. polagano odmrzavanje i ujednačeno kuhanje u jednom programu. Odmrzavanje i podgrijavanje, primjerice zamrznutog variva ili juhe, uključuje zaobilaženje četiriju koraka u jednom programu u kojem mikrovalna energija zamjenjuje s parom. Čak i jednostavno podgrijavanje hrane kombinacijom mikrovalova i pare ima više smisla jer para sprječava isušivanje hrane. Upute za uporabu koje dolaze s DGM 6800 sadrže nekoliko primjera korisnih kombinacija kuhanja na paru i mikrovalove.

  • 0

Fotografija: DGM 6800 iz Miele-a sadrži 40-litreno kućište i velike spremnike za kuhanje, jednostavno savršena. (Foto: Miele)

Nova Miele-ova parna pećnica s mikrovalovima je ugradbena jedinica za utor za kućište visine 45 cm. Dostupna je u PureLine asortimanu u CleanSteel nehrđajućem čeliku, opsidijan crnoj boji, briljantno bijeloj i havana smeđoj. Uređaj je dostupan i jednostavan za korištenje po principu uključi-i-koristi s četiri spremnika za kuhanje od nehrđajućeg čelika, žičanom rešetkom, staklenim pladnjem za skupljanje otopina, dva tableta na spuštanje i knjigom s receptima za kuhanje na pari. Uređaj će biti predstavljen u Hrvatskoj u travnju.

Profil tvrtke:

Miele je vodeći svjetski proizvođač vrhunskih kućanskih uređaja uključujući uređaje za kuhanje, pečenje i kuhala na paru, uređaje za hlađenje, aparate za kavu, perilice za suđe i rublje i proizvode za njegu podova. Ovaj asortiman je uvećan za perilice za suđe, perilice ekstraktore i sušilice za rublje za komercijalnu uporabu kao i dezinfektore za perilice i sterilizatore u medicinske svrhe kao i u laboratorijskoj primjeni (Miele Professional). Tvrtka Miele, osnovana 1899. godine, ima 8 proizvodnih pogona u Njemačkoj i po jedan u Austriji, Češkoj Republici, Kini i u Rumunjskoj. 2013./14. promet je narastao do otprilike EUR 3.22 milijarde s prodajom izvan Njemačke od 70%. Miele predstavljaju prodajne podružnice preko uvoznika u više od 100 zemalja. Tvrtka Miele, sad u obiteljskom vlasništvu četvrte generacije, zapošljava radnu snagu od oko 17,660, od čega 10,411 u Njemačkoj. Sjedište tvrtke je u Gütersloh/Westphalia u Njemačkoj.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se