interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Uživajte u modernoj kuhinji

Uživajte u modernoj kuhinji
Dizajn kuhinje je evoluirao i pretvorio ju u mjesto za uživanje. Ukoliko niste ljubitelji klasičnih kuhinja, želite nešto novo, atraktivno i prepoznatljivo, odlučite se za egzibicionističke kuhinje, koje su opremljene najnovijom generacijom kuhinjskih uređaja, ugradbenom led rasvjetom i inovativnošću u dizajnu!

28.11.2010.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Kuhinja nije samo mjesto za pripremanje obroka. Ona je prilagođena za druženje, čitanje željene literature ili praćenje omiljene tv serije. Kolorit više nije ograničen na par osnovnih boja i paletu uzoraka s teksturom drva. Slobodu u odabiru boja proširila je ponuda napa, ploča za kuhanje, praonika i ostalih uređaja. Otvorene, dinamične boje zauzimaju svoje mjesto u modernim kuhinjama, jer se promijenila opća svijest o značaju i ulozi kuhinje u svakodnevnom životu.

  • 0

Svi oni kojima su brodovi, jahte i jedrilice omiljena zabava za vrijeme ljeta, možda nađu inspiraciju za dizajn kuhinje baš u ovim plovilima. Ovakve kuhinje pripadaju egzibicionističkim, ali se pripremite i na egzibicionističku cijenu, jer za prave efekte morate koristiti provjerene projektante, izvođače i vrhunske materijale.

  • 0

Ukoliko želite maksimalno negirati kuhinju u prostoru, a opet ju istaknuti na poseban način, učinite to smještajem praonika, ploče za kuhanje i pećnice u zaseban, koloristički vrlo neutralan element poput „otoka“. Preostali dio kuhinje oblikujte ormarima, koje možete u integralnom doživljaju tretirati kao sliku ili poster, postavljanjem printa sa željenim motivom preko svih fronti. Na ovaj način u prostoru dominira željeni prikaz, a kuhinja postaje umjetnička i vrlo sofisticirana.

  • 0

Uspješan način apsolutnog integriranja kuhinje s prostorom dnevnog boravka je njena ugradnja u regale koji su smješteni u ovom prostoru. Dekorativnim kliznim vratima možete regulirati momente u kojima ju želite učiniti vidljivom, odnosno nevidljivom. Iako pomalo egzibicionističko rješenje, prikladno je i za manje stambene prostore u kojima se na ovakav način štedi prostor preklapanjem funkcija.

  • 0

  • 0

Kuhinja može postati umjetnička kompozicija sa željenim motivom u kojoj fronte, tj. njihove granice postaju gotovo nevidljive. Kombinacijom otvorenog i zatvorenog, efektnim materijalima i ugrađenom led rasvjetom, kuhinja dobiva novu dimenziju i značenje u prostoru. Postaje element koga treba istaknuti, a ne više skrivati kao nekada.

  • 0

Ukoliko se odlučite za klasične kuhinjske elemente, učinite ih ipak nešto drugačijima. Gornje elemente postavite linearno, a donjima se poigrajte posmicanjem. Uvlačenjem i izvlačenjem pojedinih dijelova, stvorit ćete dinamičnu kompoziciju elemenata, koja može biti koloristički neutralna ili vrlo naglašena. Funkcionalnost kuhinje ostat će neporemećena, a vizualni doživljaj znatno obogaćen.

  • 0

Pojedine kuhinjske uređaje, poput pećnice, frižidera ili mikrovalne pećnice, ugradite u zaseban element, ukoliko vam to prostorne mogućnosti dopuštaju. Ovakav element možete integrirati s posebnim dijelom, koji se izrađuje od gipskartonskih ploča ili drugih materijala. Napravite igru boja, materijala kao i odnosa uvučeno – izvučeno. Na taj način stvarate unikatan element, u potpunosti prilagođen vašim željama i prostoru u kome se nalazi. Osim toga, ovaj element se više ne doživljava kao tipično kuhinjski, pa je idealan na pozicijama prelaska prema blagovaonici ili dnevnom boravku.

  • 0

Tople ugođaje u modernim kuhinjama ćete postići primjenom materijala koji sadrže teksturu drva. Kako biste ovu klasičnu „toplinu“ rashladili modernim ugođajem, primjenite minimalistički oblikovane plohe fronti, a gornje elemente učinite vizualno lebdećim. To ćete postići na način da ih odvojite od zida, a na njihovu pozadinu ugradite indirektnu led rasvjetu. Konačan efekt će biti odličan!

  • 0

Čak i vrlo jednostavne linije kuhinja mogu izgledati egzibicionistički i to primjenom kontrasta, npr. crno - bijelo, oblaganjem zidova tapetama ili drugim materijalima s naglašenim apstraktnim uzorcima te ugradnjom najmodernijih kuhinjskih uređaja. Pronađite željenu dozu egzibicionizma i prenesite ga u svoju kuhinju, sigurno ćete uživati u konačnom rezultatu!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se