interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Pripremite se za proljetno uređenje stana

Pripremite se za proljetno uređenje stana
Proljeće je na pragu, a njegovo snažno djelovanje na psihu i raspoloženje sve je izražajnije svakim novim sunčanim danom. Pozitivnu energiju i dobre proljetne vibracije unesite u vlastiti dom te ugođaj zimske topline zamijenite prozračnošću i razigranošću!

08.03.2009.

interijerNET.hr

0

Sunčani dani nagovijestili su dolazak proljeća i ugođaj koji svi s nestrpljenjem očekuju nakon hladne zime. Buđenje prirode, s kojom smo nužno povezani, ostavlja duboke tragove u ljudskoj psihi, i to na najbolji mogući način – stvaranjem nove energije, osviještenosti te željom za aktinošću, druženjem i boravkom u prirodi.

  • 0

Proljeće je zasigurno najbolji period u godini za preuređenje stana i to upravo zbog pozitivne energije koja se stvara svuda oko nas te vas čini raspoloženim i kreativnim. Dobra volja i mnoštvo ideja, koje ćete s lakoćom provesti u djelo, odraz su proljetne euforije koju svakako treba iskoristiti. Osim toga, priroda i svi procesi koji se oko nas počinju događati, inspirativni su svojim oblicima, bojama i strukturama te ih je poželjno unijeti u okruženje doma kako bi proljetni ugođaj bio potpun!

  • 0

Proljeće je idealno vrijeme za “čistku“ i oslobađanje od svih suvišnih stvari i komada namještaja koji zagušuju prostor. Prozračnost, kao tipična karakteristika proljeća, podiže kvalitetu stanovanja te je potrebno težiti uspostavljanju upravo ovakvog olakšanog i fluidnog prostora. Bez obzira koliko ćete se teško rastati od nekih dragih, ali nepotrebnih stvari, lakoća i ugodaj rasterećenog prostora bit će vam zasigurno još draži!

  • 0

Nakon ovoga, pokušajte uspostaviti kvalitetniji prostorni odnos promjenom dispozicije elemenata u prostoru. Postavljanjem garniture za sjedenje na suprotnu stranu, promjenom položaja stola za blagovanje ili uvođenjem nove komode, prostor će dobiti novi osvježeni ugođaj. Začinite ga i novim detaljima – slikama na zidovima s motivima proljeća, apstraktnim skulpturama, koje stiliziraju oblike iz prirode ili vjesnicima proljeća na stolu.

  • 0

Proljetnu atmosferu i osvježenje doma možete nadopuniti ličenjem zidova. Boje poput nježno zelene, žute, plave ili ljubičaste karakteriziraju rano proljeće i vrlo su ugodne u prostoru. Paleta proljetnih boja poželjna je kao motiv i u elementima namještaja te dekorativnih tkanina. Igra bojama ne zahtijeva ulaganje velikog truda i novčanih sredstava, ali je jedna od najzapaženijih u interijerskim zahvatima. Stoga, ne oklijevajte – obojajte dom u boje proljeća!

  • 0

Najizraženiji proljetni motivi su biljni, zbog prirode koja doživljava snažnu transformaciju i ponovno rađanje. Primjenom biljnih i cvjetnih motiva na sjedećim garnituram i stolcima, dekorativnim zastorima ili zavjesama, ukrasnim jastučićima ili podnim prostirkama, bit ćete u skladu s proljetnim ugođajem koji je svuda oko Vas.

  • 0

Uz sve veće ili manje preinake, koje ste odlučili napraviti, ne zaboravite unijeti što veću količinu prirodne svjetlosti u prostor. Upravo je ta osvjetljenost, prisutna kroz učestaliji broj sunčanih dana, ono što nas pokreće i budi novu energiju u nama. Prozračne zavjese ili potpuno otvoreni prozori s dekorativnim zastorima na rubovima, unijet će proljetno sunce i vedrinu. Otvorite prozore, duboko dišite i dopustite proljeću da ispuni vaš dom ljepotom i snagom koju samo ono posjeduje...

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se