interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Miele na tržištu robot usisavača

Miele na tržištu robot usisavača
Miele je predstavio svoj prvi robot usisavač Scout RX1. Odlikuju ga Smart navigacijski sistem, odlični rezultati čišćenja i izuzetno trajne litij - ionske baterije.

04.06.2014.

MIELE Press

0

Robot usisavač Scout RX1, razvijen je u Miele Bielefeld proizvodnim pogonima u suradnji s mladim koreanskim stručnjakom za robotiku, koji je zaslužan za razvoj vrhunskog navigacijskog sistema. Pomoću ugrađene jedinstvene Smart navigacije Scout RX1 usisava prostorije u paralelnim linijama umjesto da se kreće nasumično. Velika većina ostalih robotskih usisavača kreće se po prostoriji kaotično. Scout RX1 sa svojom sistematičnom navigacijom postiže temeljitije pokrivanje prostora  i time štedi vrijeme i energiju baterija. RX1 može temeljito i sistematski usisati čak nekoliko tlocrtno kompliciranih prostorija za redom i nakon obavljenog posla se vratiti na svoje mjesto na ponovno punjenje.

  • 0

Miele Smart navigacijski sistem oslanja se na podatke koje dobiva od ugrađenog žiroskopskog senzora koji mjeri rotaciju i promjene u smjeru kretanja. RX1 dodatno je opremljen i sa kvalitetnom digitalnom kamerom koja kontinuirano skenira strop prostorije, kako bi se osigurala dodatna preciznost. Uzajamno djelovanje senzora i kamere omogućuje da budu pouzdano usisane i teško dostupne podne površine, te rubni dijelovi prostorija. RX1 ima na svojoj prednjoj strani i sedam infracrvenih senzora. Oni skeniraju 180° prostora ispred usisavača, kako bi se izbjegla opasnost od sudara s namještajem i drugim preprekama. Za razliku od većine drugih sustava na tržištu, senzori zaustave RX1 usisivač na vrijeme - prije nego što dođe do sudara. Tri dodatna senzora ugrađena na donju stranici usisavača sprječavaju Scout RX1 od pada niz stepenice.

  • 0

Posebno učinkovito čišćenje jamči Triple Cleaning sustav: Dvije rotirajuće bočne četke zadužene su da iz nepristupačnih područja uz zidove soba ili uz dijelove namještaja i pometu nečistoće ispod jedinice. Nakon toga tu nečistoću ukloni rotirajući valjak sa četkicama. A u trećoj fazi, usisavač usisava finiju prašinu u posudu za prašinu kapaciteta 0,6l. Poseban AirClean filter osigurava čisti zrak u prostoriji.

  • 0

Četiri programa za čišćenje jamče maksimalnu udobnost i jednostavnost čišćenja. U 'Auto' načinu rada, RX1 putuje kroz sve prostorije i čisti ih. 'Spot' način namijenjen je za određeno manje područje od najviše 1,80 četvornog metra, na primjer za čišćenja mrvica ispod stola. U 'Corner' načinu rada, sve prostorije se očiste najprije u Auto načinu rada i nakon toga RX1 još jednom očisti sve kritične rubove i rubne dijelove. Za posebno brzo i temeljito čišćenje tu je i Turbo način rada u kojem RX1 u dvostruko manje vremena čisti sve podne površine.

  • 0

Sa jednim punjenjem baterija RX1 može očistiti prostor do 150 m², što odgovara trajanju od cca 120 minuta. U slučaju čišćenja veće površine, RX1 se vraća na punjenje i nakon punjenja dovrši svoj posao. Sa svojim radom automatski nastavlja nakon cca 2 sata točno na mjestu gdje čišćenje bilo ranije prekinuto. Baterije u RX1 omogućuju kontinuirani rad do 120 minuta što je i tri puta dulje od konkurencije. Čak i nakon 300 ciklusa ponovnog punjenja, baterije i dalje imaju kapacitet kao nove.

  • 0

Robot usisavač Miele Scout RX1 može se kretati po svim poznatim podnim površinama i s lakoćom prelazi preko rubova tepiha i pragova do 2 cm visine. Sobe ili površine koje je potrebno isključiti iz čišćenja može se ograditi s magnetskom trakom. Scout RX1 je moguće pokrenuti i programirati pomoću daljinskog upravljača ili preko ekrana na dodir na samom uređaju, a on će započeti i završiti svoj zadatak u unaprijed određeno vrijeme.

  • 0

Miele je vodeći svjetski proizvođač premium kućanskih aparata za područja kuhanja, pečenja, kuhanja na pari, hlađenja / zamrzavanja, aparata za kavu, perilica posuđa i rublja te usisavača. Uz aparate za kućansku upotrebu tu su i perilice posuđa, perilice i sušilice rublja za komercijalnu upotrebu, kao i za čišćenje, dezinfekciju i sterilizaciju opreme za medicinske i laboratorijske aplikacije (Miele Professional). Tvrtka je osnovana 1899. godine i ima osam tvornica u Njemačkoj i po jednu u Austriji, Češkoj, Kini i Rumunjskoj. U financijskoj godini 2012/13 ostvarena je prodaja u vrijednosti oko 3.150.000.000€, od koje je 70 posto ostvareno izvan Njemačke. U gotovo 100 zemalja Miele ima vlastite prodajne tvrtke ili uvoznike. Ovu obiteljsku tvrtku vodi već četvrta generacija i zapošljava diljem svijeta 17.250 ljudi, od toga dvije trećine njih u Njemačkoj. Sjedište tvrtke je u Güterslohu, u Vestfalija u Njemačkoj.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se