interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Međunarodni sajam: „Salone del Mobile 2014“ – najava najnovijih trendova u svijetu namještaja

Međunarodni sajam: „Salone del Mobile 2014“ – najava najnovijih trendova u svijetu namještaja
53. izdanje Salone Internazionale del Mobile je spremno! Održat će se od 08-13.04. 2014. u Milanu. Nakon dvije godine, posjetitelji će imati priliku pogledati i najnovija dostignuća u svijetu kuhinja - EuroCucina te kupaonica - International Bathroom Exhibition. Očekuje se oko 2400 izlagača koji će izložiti najnovije trendove u svijetu namještaja te preko 300000 posjetitelja iz 160 zemalja.

17.02.2014.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Kao i do sada, 53. izdanje Salone Internazionale del Mobile će biti podijeljen u 3 stilske kategorije: Klasika, Moderni stil i Dizajn.

  • 0

Preko 1400 izlagača iz Italije i svijeta će izložiti najnovije proizvode u kategoriji International Furnishing Accessories Exhibition.

  • 0

EuroCucina je globalni događaj koji pokazuje različite stilove i načine opremanja kuhinja. Na površini od preko 25000 m2 će vodeći talijanski i svjetski proizvođači kuhinja pokazati sve ono što je najnovije u ovom segmentu.

  • 0

Od klasičnih do modernih kuhinja, izrađenih u opeci, drvetu, metalu, fokus će biti na prirodnom izgledu. Ovo je trend već nekoliko godina. Završni detalji će biti oni koji će kuhinji dati osobnost i postaju izuzetno važni.

  • 0

FTK (Technology For the Kitchen), sajam kuhinjske tehnologije usko je vezan uz područje kuhinja. Pokazat će novitete u svijetu kuhinjskih uređaja i dati viziju tehnološke budućnosti kuhinje. Sve vrste uređaja, od hladnjaka i zamrzivača, preko ploča za kuhanje, pećnica i napa su usmjereni ka unaprjeđenju iskustava u kuhanju - zdravlje, efikasnost, komfor i emocije. Tehologija i dizajn su usmjereni prema što jednostavnijem korištenju i uštedi energije. Kućanski aparati dobivaju nove oblike, boje, izrađuju se od laganih materijala, ergonomski su i fleksibilni. Sve su prilagođeniji potrebama pojedinca i prostora.

  • 0

The International Bathroom Furniture Exhibition, sajam kupaonica će pokazati najnoviju opremu i namještaj u svijetu kupaonica, kao i saune, grijaća tijela, podne i zidne obloge te hidromasažne sustave.

  • 0

Funkcija kupaonice je u zadnjih nekoliko godina doživjela promjene. Ona postaje centralni dio doma, mjesto odžavanja higijene, ali i opuštanja i uživanja. U odnosu na nekadašnji izgled i funkciju, kupaonica postaje mjesto u kome se spajaju vrhunski izgled i tehnologojia sa prirodom.

  • 0

SaloneSatellite, posvećen mladim dizajnerima do 35 godina, ove će godine biti smješten na novoj lokaciji. Time će se ostvariti sinergija sa FTK (Technology for the Kitchen). Spoj dizajna, obrtništva i tehnologije dati će svježe ideje i mogućnosti za industrijsku proizvodnju.

  • 0

Kao i obično, sajam će imati popratni događaj - “Where Architects Live”. Kustosi ovog događaja su Francesca Molteni i Davide Pizzigoni.

Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano i Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind and Bijoy Jain/Studio Mumbai, 8 vodećih internacionalnih arhitekata otvoriti će vrata svojih „privatnih kuća“ u 9. paviljonu. Instalacije će potaknuti  promišljanje o suvremenim arhitektonskim metodama, praksi i trendovima, ilustrirajući ono što danas predstavlja uređivanje kuće.

Svi ovi događaji dati će jasnu sliku razvoja filozofije i funkcionalnosti stanovanja, kao i kreativne mogućnosti ostvarenja vlastitog životnog prostora.

www.cosmit.it

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se