interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kreativna spavaća soba

Kreativna spavaća soba
Spavaća soba je prostor u kome statistički provodimo najviše vremena. U njoj tražimo trenutke odmora pa upravo zbog toga treba biti ugodna za boravak. Kretivnim detaljima te kombinacijom materijala i boja, spavaća soba može postati prostor u kome ćete rado boraviti i kada ne spavate!

26.05.2015.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Najjednostavniji način da unesete živost u postojeću spavaću sobu su dekorativni predmeti. Od zdjela ili vaza sa suhim aranžmanima, preko tacni sa dekorativno složenim voćem ili redom knjiga na polici unijet ćete dašak kretivnosti u ovaj prostor. Ove detalje koristite osobito u slučajevima kada su elementi namještaja minimalistički. Uvedite nove, žive ili pastelne boje.

  • 0

Igrom tkanina vrlo ćete jednostavno stvoriti kreativan ugođaj sobe. Poigrajte se dekorativnim jastučićima, posteljinom, navlakama i tepisima. Ako su zidovi neutralni, svakako uvedite boje u ovaj prostor. Mogu biti i vrlo izražajne, ali u detaljima. Ovi dekorativni predmeti mogu biti složeni i vrlo ležerno ili čak blago neuredno, stvarajući „kreativni nered“.

  • 0

U postojeću spavaću sobu možete uvesti dodatne zidne elemente namještaja. Oni mogu biti vezani uz uzglavlje kreveta ili slobodne dijelove zidova, ali je poželjno da su manjih dimenzija, kako ne bi narušili već postojeću koncepciju prostora. Mogu biti u boji koju do sada niste koristili u prostoru. To je idealna prilika da uvedete dašak trenda. U tom je slučaju preporučljiva struktura drveta u kombinaciji sa plavom, zelenom, žutom, ružičastom ili crvenom bojom. Povežite i dekorativne predmete sa ovom bojom.

  • 0

Igra svjetla je ono što će unijeti kreativnost u svaki prostor. Iskoristite indirektne efekte i primjenite ih na uzglavlju kreveta, policama ili uvedite rasvjetna tijela neobičnih ili retro oblika. Ova će rasvjetna tijela obogatiti prostor, bilo da se radi o funkciji rasvjete ili dekoraciji prostora, kada nisu u funkciji. Za kreativan ugođaj su dozvoljeni svi oblici i veličine rasvjetnih tijela.

  • 0

Kreativan ugođaj ćete postići i kombinacijom boja i materijala - dijelova namještaja u strukturi drveta i bojanih dijelova. Ovakvi kontrasti su uvijek efektni u prostoru, a mogu biti primjenjeni na ormarima, komodama ili noćnim ormarićima.

  • 0

Za sve one koji imaju dovoljno prostranu spavaću sobu, kreativan je ugođaj poželjno postići  dodatnim elementima namještaja poput neobičnih foteljica i klub stolića, koji će stvoriti dodatnu zonu opuštanja u sobi. Kombinirajte različite boje i materijale poput drveta, stakla i metala, obavezno u retro stilu.

  • 0

Najkompleksniji način uvođenja kretivnih elemenata u spavaću sobu je onaj koji zahtjeva dodatne instalacije pa se najčešće predviđa već u projektnoj fazi objekta. Uvođenje jacuzzi-a jedan je od takvih načina. Ovakav je prostor prava relax zona pa ga obogatite i zelenilom i dekorativnim predmetima.

  • 0

Bez obzira na financijske mogućnosti, potrebno je vrlo malo zahvata za kreativne promjene u spavaćoj sobi. Učinite ovaj prostor pravom oazom odmora.

foto: Huelsta

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se