interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Bokart – art glass studio

Bokart – art glass studio
Bokart art glass studio je obiteljska tvrtka iz Zagreba koja se bavi specijaliziranom proizvodnjom art stakla za arhitekturu i izrađivanje umjetničkih djela iz stakla.

06.12.2009.

Bokart

0

S idejom rođenom prije nekoliko godina – 2002. god. krenuli smo praktički iz garaže. Naši prvi uspjesi i isto tako neslavni pokušaji rađali su iz dana u dan u malim prostorijama u iznamljenoj garaži u Dubrovniku. Nakon godine dana rada, tj. istraživanja mogućnosti obrade stakla, prebacili smo iz Dubrovnika u garažu u Zagreb gdje ponovno krećemo u istraživanje stakla i njegovih mogućnosti, a naručito u posebnoj tehnici termičkog obrađivanja zvanoj fuzija. Od tada pa sve do danas, stakla se rađaju iz dana u dan u sve većim dimenzijama, u sve više boja, neobičnih formi i njegovih primjena u različitim situacijama.

  • 0

Naša ideja razvoja i pozicioniranja kao art glass studia ostvaraje se zadnjih godina kroz kontinuiran rad, istraživanje, poboljšavanje i suradnju sa umjetnicima. Usmjerili smo našu proizvodnju na tri različita kolosjeka: na završni industrijski umjetnički proizvod, na projektne zadatke art stakla u arhitekturi i na umjetnička djela akademskih umjentika, dizajnera i arhitekata. Cilj svega je promovirati umjetničko staklo u svakodnevni životni prostor, bio on privatni interijer ili javni prostor crkvi, hotela i objekata.

  • 0

Staklo je materijal koji je uz čovjeka nekoliko tisuća godina, no uvijek je prisutan novi uzdah iznenađanja kada staklo, bilo ono dekorirano ili ne, nađe svoje mjesto na prozoru ili vratima. Upravo spoj jednostavne funkcionalnosti i primjenjivosti stakla, ostavlja prostor za umjetnički izražaj i prenošenje svojih ideja i vizija na transparetnu površinu. Ekipa Bokart art stakla svakim danom istražuje upravo te mogućnosti obrade stakla, njegove kompatibilnosti s drugim materijalima, granicama izdržljivosti, podložnosti bojama i mogućnosti primjene. Kako bismo osigurali kvalitetan i raznolik razvoj obrade stakla, u pomoć smo pozvali akademce, umjetnike, dizajnere i arhitekte da nam se pridruže u kreiranju novih stakala, novih proizvoda i novih pogleda na staklo.

  • 0

S mnogo novih i različitih pogleda dolazi i mnogo novih ideja i proizvoda. Staklo tako ostaje u svojoj primarnoj funkciji separatora prostora, sekundarnoj dekoraciji i tercijarno – osobnom izražaju umjetnika koji ga je stvorio. Staklo time ispunjava životni prostor, dobiva boje i postaje unikat svojstven viđenju i načinu izražaja osobe koja je uložila trud i znanje u stvaranje stakla. Shvaćajući da svaki akademac traži svoj način izražavanja, mi smo se svakom osobno posvetili kako bismo omogućili da svoje ideje što realnije i lakše prebace na staklo.

  • 0

Tihomir Lončar je svoje prekrasne kolorite prenio na staklo kistom nanešenim bojama, vjernim njegovim pastelnim pejzažima. Toni Franović istražuje mogućnosti stakla do granica njegove izdržljivosti u reljefu i bojama, dobivajući željenu dubinu, boju i svjetlosne efekte. Dino Trtovac je svoj rad kolora i formi izvanredno prebacio na staklo dobivajući strukture vjerne njegovom izražaju. Hrvoje Mitrov je tehnikama u satiniranju stakla napravio iskorak i dao svoj pečat u efektnoj plošnoj obradi stakla. Božica Matasić izrađuje staklene skulpture, Tatjana Politeo svoje slike ubacuje u velike staklene zdjele i daje tim jednostavnim predmetima novu dimenziju, Domagoj Kačan svoje jake metalne strukture kreativno ugrađuje u staklo i daje snažan izražaj, a svoj pečat u umjetničkom staklu dali su i Vladimir Meglić, Petar Barišić, Vladimir Vrljić Ankin, Alem Korkut, Josip Škerlj, Robert Mijalić, Koraljka Kovač i mnogi drugi.

  • 0

Kako se ne bi samo akademski slikari i kipari mogli pohvaliti kako staklu daju nove dimenzije i oblike, spominjemo i mlade dizajnere namještaja i interijera s idejama i viđenjima stakla prema potrebama uređenja interijera. Izuzetno nas veseli što je mlada ekipa dizajnera namještaja i interijera predvođenih Ljiljanom Tutjnjević, Zoranom Šunjićem, Alirom Hrabar, Ivanom Veljačom i drugim, uspjela nametnuti i u potpunosti ispuniti svoje ideje na staklu. Time smo uspjeli spojiti entuzijazam i hrabre ideje mladih sa starim poznatim tehnikama obrade stakla i odmjerenim potezima iskusnijih umjetnika.

  • 0

Iako je doprinos umjetnika nemjerljiv u proširenju spoznaja o staklu, samo staklo bi ostalo ograničeno kada bismo rekli da ga poznajemo do zadnjeg atoma i da ništa novo nije moguće napraviti. Upravo zbog toga, ekipa Bokart art glass studia svakodnevno spaja nove materijale i traži više od stakla. Od samog početka smatramo da je staklo veliki izazov zbog njegove mogućnosti bojanja, formiranja, savijanja, oblikovanja, spajanja, brušenja, satiniranja, rezanja, zbog njegovih bočnih presjeka, zbog igre sa svjetlošću,zbog katalizacije komunikacije prostora i ljudi, zbog svoje tajnovitosti izrade i zbog vječnog strahopoštovanja koje i danas izaziva kod ljudi. Zbog svega, moramo priznati da ekipa Bokart art studia uživa u kreiranju stakla.

  • 0

Pitanje koje će se u planiranju razvoja nametnuti jest da li su ovo dobri temelji za budućnost, kako možemo u narednim godinama raditi i pridonosti gospodarstvu i kulturi u vlastitoj, a potom i u drugim državama. Prije toga pogledajmo naše početke, početke u koje smo uložili jako mnogo truda, znanja, vremena i vjere. Nekoliko godina kasnije, potpuno je jasno da samo kontinuirani rad, kreativno i inovativno razmišljanje o proizvodnji stakla i novi pogled na poduzetničko vođenje kompanije, mogu biti izlaz, rješenje  i prednost. Ukoliko smo jedinstveni, originalni i na visokoj razini, Bokart art glass može dugoročno pridonjeti svojoj regionalnoj okolini i kulturnom uzdizanju društva.

  • 0

Za budućnost ostaje samo daljnje traganje za novim idejama i pogledima, koje će ponovno izmamiti neke nove uzdahe uzbuđenja kada staklo uđe u vaš harmoničan život.

Kontakt:

Proizvodnja:
Orehovečki brijeg 2
10000 Zagreb

Salon:
Markuševačka cesta 125a
10000 Zagreb
Tel: 098 / 166 5591
Fax: 01 / 298 4201

E-mail: marketing@bokart.hr

Web: www.bokart.net

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se