interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

REXPO ADRIATIC 2013 – međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina

REXPO ADRIATIC 2013 – međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina
REXPO je pokrenuo milijunske projekte u regiji i potiče zanimanje stranih investitora koji i ove godine dolaze u Zagreb spremni za konkretne ideje i projekte

05.03.2013.

0

Zagreb, 5. ožujka 2013. – Međunarodni poslovni sajam investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju REXPO Adriatic 2013 održat će se 17 i 18. travnja 2013. godine u Hypo centru u Zagrebu. Predstavit će se tvrtke i projekti iz Hrvatske i zemalja u regiji: Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije. Osim izlagačkih aktivnosti, REXPO Adriatic 2013 izložit će aktualne teme u sklopu REXPO Foruma i mogućnost predstavljanja tvrtki i projekata kroz prezentacije, poslovne sastanke i neformalno druženje u sklopu REXPO Gala party, coctail druženja i domjenaka.

„Ovogodišnji je sajam REXPO, u odnosu na izuzetno uspješno prošlogodišnje premijerno izdanje, dodatno obogaćen sadržajem, brojem izlagača, prezentacija, panela u sklopu REXPO Foruma, natjecanja i neformalnih druženja, a ima i specifične ciljeve i poslovna nastojanja. Zagreb će, tako, i ove godine kroz dva dana trajanja REXPO sajma okupiti najbolje investicijske projekte u regiji, strane i domaće investitore te ključne sudionike investicijskog sektora“, rekla je Sanda Marušić, direktorica REXPO Adriatic 2013.

Podršku sajmu su na današnjoj konferenciji za medije iskazali predstavnici domaćih i stranih tvrtki i izlagača, partneri ovogodišnjeg sajma te sudionici REXPO Foruma.

  • 0

            Goran Buić, Krešimir Jurčec, Sanda Marušić, Ivan Ninković i Stefano Intiglietta

„Prošlogodišnji nastup na sajmu REXPO za nas je bio iznimno uspješan s obzirom da su nam upravo tamo pristupili klijenti iz Srbije s kojima smo razvili poslovnu suradnju. Rezultat je te suradnje potpis dugogodišnjeg ugovora za Facility management na projektu najvećeg IT Parka u Srbiji. Nakon pozitivnog iskustva na projektu u Srbiji, veliki indijski investitor Embassy Group ove će godine nastupiti na REXPO sajmu, kako bi stvorio uvjete za proširenje poslovanja na Hrvatsku i ostale zemlje u regiji. REXPO nam je, s jedne strane, omogućio da proširimo svoje poslovanje u regiji, ali mi smo, s druge strane, temeljem dobre poslovne suradnje u Srbiji, doveli velikog stranog investitora u Hrvatsku i na REXPO“, izjavio je Ivan Ninković, predsjednik uprave tvrtke Luxor Grupa.

REXPO Forum ugostit će brojne ugledne međunarodne stručnjake te predstavnike Vlada u regiji, što jamči relevantnu i stručnu raspravu i veliku medijsku pozornost. Glavne teme koje će biti predstavljene na ovogodišnjem REXPO Forumu vezane su uz svjetske i regionalne investicijski trendove, obnovljive izvore energije, investicije u turizam i ugostiteljstvo, EU fondove, infrastrukturna ulaganja, upravljanje projektima, održavanje objekata te izvore i modele financiranja investicijskih projekata.

„Keter organica vodeća je svjetska tvrtka specijalizirana za bioplinske elektrane, a na sajmu ćemo, osim kroz izlagački prostor na kojem ćemo predstaviti dio od 14 investicijskih projekata koje pripremamo u Hrvatskoj vrijednih preko 70 milijuna eura, sudjelovati i na REXPO Forumu kao predvodnici panela na temu energetike i

obnovljivih izvora energije“, rekao je Krešimir Jurčec, predstavnik tvrtke Keter organica d.o.o. i voditelj sektora energetike i obnovljivih izvora energije na REXPO Adriatic 2013.

Uvažavajući izuzetnu važnost turizma i hotelijerstva u Jadranskoj regiji, REXPO Adriatic 2013 stavit će poseban naglasak na ovaj sektor, pa će tako REXPO Hospitality Lounge okupiti investitore u turizam i hotelijerstvo, developere hotelskih projekata, financijske institucije te razne eksperte iz te branše.

Na REXPO Forumu će se održavati razni paneli na temu razvoja hotela i marina u Jadranskoj regiji, isticat će se uspješne realizacije projekata, ali i prepreke u developmentu te „distressed properties”. Već su sada svoje sudjelovanje potvrdili PKF hotelexperts Vienna, međunarodni lideri u hotelskom savjetovanju, predvođeni „konzalting guruom“ Michaelom Widmannom.

  • 0

             Stefano Intiglietta, potpredsjednik tvrtke Ge.Fi, organizatora sajma EIRE u Milanu

Međunarodnu podršku sajmu REXPO, među ostalim, ostvaruje i kroz partnerstvo s talijanskim sajmom EIRE. „Kroz naš sajam EIRE, koji okuplja više od 400 investitora i preko 10.000 posjetitelja u kontaktu smo s brojnim ulagačima iz Italije i svijeta. Mnogi od njih zainteresirani su za ulaganje u Jadransku regiju, a mi ćemo im, poučeni lanjskim vrlo pozitivnim iskustvom, preporučiti REXPO kao najbolje mjesto za pronalazak investicijskih potencijala i poslovnih partnera u regiji. REXPO, kao i EIRE, smatramo jedinstvenom prilikom za okupljanje ključnih predstavnika sektora investicija i nekretnina koji s ciljem gospodarskog razvoja svojih zemalja preuzimaju aktivnu ulogu u stvaranju strategije regionalnog razvoja i unaprjeđenja investicijskog okruženja. U skladu s time, na REXPO ćemo dovesti investitore iz Italije zainteresirane za ulaganje u turizam, marine te logističke parkove i energetske projekte“, rekao je Stefano Intiglietta, potpredsjednik tvrtke Ge.Fi, organizatora vodećeg sajma nekretnina i investicija u Italiji – EIRE, koji ove godine na REXPO sajmu organizira i poslovni cocktail talijanskih gospodarstvenika zainteresiranih za poslovanje i investiranje u Jadranskoj regiji.

O značaju realizacije investicijskih projekata u Hrvatskoj govorio je Goran Buić, načelnik općine Medulin. „Jedan od strateški najvažnijih projekata za razvoj općine Medulin je projekt zabavnog centra i letjelišta Campanož koji na jednom mjestu objedinjuje brojne dodatne sadržaje direktno vezane uz turizam, ali bez izgradnje dodatnih smještajnih jedinica, tako da svaki ležaj u regiji dobiva dodatnu vrijednost“, rekao je Goran Buić, načelnik općine Medulin, najavljujući više informacija o projektu na samom REXPO sajmu.

Kako bi REXPO Adriatic 2013 ostao poslovna platforma aktivna tijekom cijele godine, uz postojeći REXPO matchmaking online alat za poslovne kontakte, doprinijet će i ovogodišnji natječaj za najbolji projekt u Jadranskoj regiji - REXPO Adriatic TOP 10 (Hot or not?). Uz pomoć vodećih investicijskih stručnjaka odabrat će se 10 najboljih aktualnih projekata koji će konkurirati za finalnu nagradu, dok će svaki od Top 10 projekata dobiti priliku da uživo pred vodećim stručnjacima, investitorima, medijima i publikom koncizno prezentira svoje ključne atribute. Rok za prijavu projekata je 25. ožujka 2013. godine.

Za događaj je već iskazan velik interes na domaćim i regionalnim gospodarskim i političkim razinama, a organizatori najavljuju da će sudionicima na raspolaganju uz konferencijski prostor biti i uređeni prostori za privatne sastanke i prezentacije tvrtki, projekata i usluga te prostor za medije.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se