interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka
Portal interijerNET koristi Vaše osobne podatke u skladu s Politikom o zaštiti privatnosti, u skladu sa zakonom i vašim osobnim željama. Vaše osobne podatke koristimo za optimizaciju naših proizvoda i Vašega iskustva pri korištenju portala. Također, podatke ćemo koristiti za slanje e-novosti ukoliko ste se za takvu mogućnost odlučili (ukoliko se na to odlučimo u budućnosti).

13.06.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Ova se Politika o zaštiti privatnosti primjenjuje za obradu osobnih podataka koji se prikupljaju i obrađuju putem portala interijerNET.

Politika zaštite privatnosti vam daje jasan uvid u način obrade vaših podataka, predanost zaštiti vaših podataka, uvid u vaša prava i mogućnost kontroliranja svojim osobnim podacima i zaštitom svoje privatnosti.

Osobni podaci su sve informacije koje se odnose na Vas i prepoznaju Vas osobno, same ili u kombinaciji s drugim dostupnim informacijama. interijerNET prikuplja samo one podatke koje Vi sami navedete.

Koje osobne podatke prikupljamo prilikom učlanjenja?

1) e-mail adresa (obavezno) - služi za identifikaciju te komunikaciju s članom kluba te se ne prikazuje se na portalu. Članstvo u online klubu nije moguće ostvariti bez posjedovanja ili korištenja e-mail adrese budući da osnovni koraci registracije sadrže komunikaciju e-mailom

2) Korisničko ime (obavezno) - podatak kojim se korisnik identificira na portalu. Podatak je javan. Ukoliko korisnik želi da ga se ne dovodi u vezu s upisanim podatkom, slobodan je upisati bilo koji podatak želi (pa i lažan, uz napomenu kako ne smije kršiti neki postojeći pravilnik, zakon ili slično - npr. lažno predstavljanje ili sličan postupak s lošom namjerom)

3) Obavijesti (polje nije obavezno) - korisnik označava polje u slučaju želje za primanjem e-novosti na vlastitu e-mail adresu

4) Više o meni, Avatar (informacije koje nisu obavezne, ali isto tako po definiciji nisu informacije koje nužno identificiraju osobu. To su podaci koji su dostupni na portalu i svi korisnici koji ostavljaju podatke u ovim poljima trebaju imati na umu da su podaci javni i budu pažljivi što u polja upisuju)

Brisanje podataka

Svaki član u svakom trenutku može obrisati svoj profil ili neki osobni podataka s portala.

Vaš ćemo zahtjev pokušati riješiti u što kraćem roku, ali važno je napomenuti da proces može potrajati nekoliko dana. Stoga se ispričavamo ukoliko u tom razdoblju zahtjev ne bude riješen te i dalje budu dostupni podaci i povezane usluge (do trenutka provedbe brisanja).

Ukoliko zatražite, poslat ćemo vam kopiju svih Vaših osobnih podataka u našem sustavu. Takvi osobni podaci bit će Vam dostavljeni na Vaš e-mail.

Također, možete napraviti i promjenu Vaših podataka - svaki član online kluba može promijeniti vlastite podatke putem web stranice, nakon što se prijavi u sustav.

Prikupljanje podataka

Kroz Vašu upotrebu portala preglednik prikuplja Vaše podatke putem naših poslužitelja. Podaci uključuju vašu IP adresu, datum i vrijeme vašeg posjeta i koliko se dugo zadržavate na našoj web stranici, URL od web mjesta preko kojeg ste došli na našu stranicu, mjesta koja ste posjetili na našoj stranici i informacije o uređaju ili pregledniku (npr. vrstu preglednika i njegovu verziju te operacijski sustav). 

Dodatno, postoji mogućnost prikupljanja određenih podataka iz kolačića. Više informacija o korištenju kolačića pročitajte u članku Kolačići.

U slučaju promjene načina prikupljanja podataka, interijerNET će Vas uvijek obavijestiti u info člancima u zaglavlju portala.

Obrada podataka

Vaši osobni podaci koje smo naveli iznad koriste se isključivo za potrebe rada sustava i članstva u online klubu na portalu interijerNET.

Korisnička podrška

Sva pitanja vezano za osobne podatke i zaštitu osobnih podataka, kao i za brisanje podataka na portalu, molimo šaljite na e-mail pod Kontakt.

Analiza

interijerNET zadržava pravo na korištenje Vaših osobnih podataka za analizu i istraživanje gdje se navedeni provode anonimno te se rezultati ni u kojem slučaju ne mogu dovesti do direktne veze s konkretnom osobom.

Dijeljenje podataka

1) Izvršitelji u obradi/razvoju sustava
Podaci se ne dijelie u druge svrhe ili potrebe. Međutim, Vaši osobni podaci mogu biti podijeljeni s našim izvršiteljima u razvoju sustava. U nekim slučajevima potrebna je direktna veza izvršitelja razvoja sustava na bazama podataka koje koristi sustav. Svi navedeni poslovi obavljaju se s najvećom mogućom pažnjom te nje isključena mogućnost kopiranja osobnih podataka i njihova zloupotreba. Jedina svrha eventualnog uvida u osobne podatke je ispravljanje pogrešaka i implementacija poboljšanja rada sustava.

2) Društveni mediji i ostali servisi
Portal interijerNET koristi servise raznih društvenih medija (npr. facebook) i ostalih Internetskih servisa (npr. Google Analytics) koji prikupljaju veliku količinu podataka. Ukoliko se odlučite na korištenje portala interijerNET, za vrijeme dok ste s Vašim računom prijavljeni na takve društvene medije i/ili servise, Vaša aktivnost na portalu interijerNET mogla bi biti dostupna svim tim društvenim mrežama i Internetskim servisima na temelju pravila o privatnosti na koje ste pristali prilikom prijave na te mreže i servise. Ukoliko ne želite podijeliti te podatke, odjavite se od takvih društvenih medija i internetskih servisa, odnosno, onemogućite prikupljanje podataka (blokiranje kolačića ili rada Google Analytics sustava - detaljnije u članku Kolačići).

3) Nadležne institucije
U slučaju pravnih zahtjeva sa strane državnih tijela za određene pravne postupke, istrage i slično, portal interijerNET zadržava pravo na dijeljenje vaših osobnih podataka s nadležnim institucijama koje bi imale zakonsko pravo za takve postupke.

Kako štitimo vaša osobne podatke?

Portal interijerNET konstantno radi na provođenju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera koje se temelje na provedenoj procjeni rizika te se implementiraju zbog zaštite od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja i protiv nezakonitih postupanja, slučajnog gubitka ili oštećenja.

Dodatno, vaši osobni podaci se ne dijele s trećim zemljama (zemlje koje nisu članice EU), osim ako su poduzete odgovarajuće mjere u skladu s važećim zakonima.

U bilo kojem trenutku možete zatražiti ostvarivanje prava, bez ikakvih troškova.

Koliko dugo se čuvaju podaci?

Vaši osobni podaci čuvaju se dok je zakonsko nužno ili dok traje pristanak. U svakom trenutku, kao što je već navedeno u ovom članku, možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima ili svoje osobne podatke obrisati (osim, naravno, ako zbog zakonske obaveze to nije moguće).

Promjene u Politici zaštite privatnosti

Cilj portala interijerNET je otvoreni i transparenti rad u sigurnom zakonskom okruženju te takvom okruženju svojim djelovanjem želi i doprinijeti.

S takvim ciljem, a i na temelju povratnih informacija koje se prikupe tijekom provedbe GDPR uredbe, politika zaštite privatnosti će se ažurirati kako bi ostvarili cilj te da bismo uklonili eventualne pogrešake te da je u skladu s važećim zakonima i praksama.

Ažurirana pravila, ukoliko do njih dođe, uvijek će biti objavljena na ovoj stranici.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Vezani članci

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se