interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Olakšajte život uz pametnu kuću

Olakšajte život uz pametnu kuću
Spoj najnovije tehnologije i moderne arhitekture stvara nove dimenzije stanovanja – pametnu tj. inteligentnu kuću, koja olakšava dnevne obveze, a boravak u njoj čini jedinstvenim po ugođaju i komoditetu koji pruža.

01.02.2009.

interijerNET.hr

0

Automobili su već duže vrijeme“pametni“, jer pružaju mogućnost centralnog zaključavanja i otključavanja, elektronskog spuštanja i podizanja stakala, koriste navigacijske sustave, opremljeni su alarmima itd. Moderna tehnologija omogućava funkcioniranje tj. upravljanje kućom na sličan tj. tehnološli još razrađeniji način.

 • 0

Ovakvo stanovanje je svakako način stanovanja budućnosti, koji je već započelo, a svakom danom je sve prisutnije i na našem području. Inteligentni sustavi oduševljavaju svojim mogućnostima. Stvari, koje su još nedavno bile nezamislive, postaju stvarnost i stil života, koji je opće prihvaćen.

 • 0

Financijski faktor odredit će opseg inteligentnih funkcija, koje će vašu kuću učiniti pametnom. Vremenom će ovakva rješenja i tehnologije biti financijski sve povoljnija, a time i dostupnija sve većem broju korisnika. Pametna kuća preuzet će određene funkcije i kontrolu te vas rasteretiti, a kako to praktično izgleda, pokušajte zamisliti...

 • 0

Jutarnje buđenje započinje uz automatsko dizanje roleta i laganu glazbu prema vlastitom izboru. Aparat za kavu priprema topli jutarnji napitak. Grijanje je podešeno na unaprijed programiranu temperaturu tako da je posvuda ugodno i toplo. Jutarnje tuširanje obavljate uz glazbu i  specijalno reguliranu jačinu rasvjete. Na posao krećete apsolutno kontrolirajući grijanje, hlađenje, ventilaciju, rasvjetu, sigurnosni sustav te audio – vizualne uređaje, kompjutorskim sustavom, kojim ste povezani i na poslu. Telefonskim pozivom također ste u mogućnosti aktivirati ili zaustaviti određene funkcije.

 • 0

 • 0

Kućanski poslovi u ovakvoj kući postaju užitak. Usisavanje će, uz primjenu odgovarajućeg aparata, preuzeti inteligentni sustav kuće, a vi ćete nadgledati uz obavljanje neke druge aktivnosti te zaustaviti postupak kada je sve usisano.

 • 0

Briga oko djece je također smanjena. Kompjutorom na poslu ili nekom drugom mjestu ste povezani s kamerama u kući te kontrolirate npr.pravovremeni dolazak ili odlazak djece u školu. Ukoliko u kući imate bazen i malo dijete koje mu se previše približilo, glas će vas upozoriti na to i pravovremeno ćete reagirati na eventualno opasnu situaciju. Osim toga, ugodan muški ili ženski glas, obavještavat će vas o mnogim pojedinostima koje svakodnevno pratite ili podsjećati na obaveze koje ste dužni obaviti.

 • 0

Život u pametnoj kući predstavlja pravi užitak. Igra svjetlom, prirodnom ili umjetnom, potpuno je pod vašom kontrolom i prilagođena je osobnim željama i potrebama. Automatsko podizanje roleta ili povlačenje zastora daje vam mogućnost reguliranja ulaska dnevne svjetlosti u bilo koje doba dana iz bilo koje pozicije u kući ili izvan nje.

 • 0

Slično se događa i s umjetnom rasvjetom čijom regulacijom možete stvarati različite efektne ugođaje u interijeru. Ovakva kuća pruža raznolike oblike zabave. Od kućnog kina koje će vas dočekati s vašim omiljenim filmom do glazbe dobrodošlice s mogućnošću odabira različite vrste i jačine glazbe u pojedinim prostorijama.

 • 0

Kontrola potrošnje energije kao i mogućnost njene maksimalne uštede prednosti su koje pruža ovakva kuća. Energetski sistemi su najčešće nadopunjeni solarnim sustavima za proizvodnju električne i toplinske energije, te iskorištavaju besplatnu sunčevu energiju. Uz sve ove prednosti, kuća je opremljena najnovijim sigurnosnim sustavima te tako zadovoljava jedan od najvažnijih faktora suvremenog stanovanja - sigurnost.

 • 0

Kratki prikaz nekih od mogućnosti, koje pruža pametna kuća, sigurno je razbuktao vašu maštu i želju da jednog dana i vaša kuća bude „pametna“. Možda vam se sve to čini pomalo dalekim od vaše stvarnosti ili financijski nedokučivim, ali budite sigurni, pametne kuće vrlo će brzo postati naša stvarnost!

 • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se