interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Staklena opeka u interijeru

Staklena opeka u interijeru
Staklena opeka se učestalo koristi u interijerima i eksterijerima. Različite dimenzije, načini ugradnje, vrste stakla i boje, omogućit će vam da primjenom staklene opeke oblikujete atraktivne zidne, podne i krovne površine, koje će propuštati svjetlost i ukrašavati prostor u kome se nalaze.

07.11.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Staklena opeka se može ugrađivati klasičnim sustavom s mortom.Za ovakav način ugradnje je potrebna masa za zidanje i fugiranje, betonsko željezo te plastični križići, kojima se osigurava željena debljina fuge. Sustav suhe ugradnje sa silikonom zahtjeva uz staklenu opeku i  aluminijski okvir. Na tržištu se mogu naći različiti sustavi suhe ugradnje po principu „uradi sam“. Željeni sustav izvedbe treba biti prilagođen prostoru, veličini otvora i konačnim efektima koji se žele postići.

  • 0

Egle dizajn

Osim navedenih sustava, u ponudi su i gotovi paneli, koji su izvedeni s aluminijskim okvirom, drvenim okvirom ili bez okvira, uz mogućnost ugradnje pvc otklopnog prozora, koji zamjenjuje 1, 2, 3 ili 4 opeke. Staklena opeka se može postavljati na suho bez upotrebe cementnog morta ili ljepila u modularnom sistemu. Postavlja se u drveni okvir koji se izrađuje po mjeri otvora. Ovakav sistem je preporučljiv samo za unutarnje suhe prostore.

  • 0

Egle dizajn

Uz standardnu staklenu opeku, na našem tržištu se nudi i LED svjetleća staklena opeka, koja se izrađuje po narudžbi u različitim bojama. Na ovaj način staklena opeka postaje svjetleće tijelo u prostoru i time dobiva dodatnu dekorativnu ulogu. LED svjetleća staklena opeka je atraktivna za vanjske i unutarnje prostore u kojima se žele postići kvalitetni svjetlosni efekti.

  • 0

Neutralna staklena opeka osigurava najbolji prolaz svjetlosti. Jednostrano ili obostrano matirana, staklena opeka  će omogućiti maksimalnu privatnost zbog netransparentnosti, a obojena posebne efekte zbog kromatskog isijavanja prema tonu odabrane boje. Kombinacijom različitih vrsta staklene opeke, može se postići povećani prolaz prirodne svjetlosti uz osiguranje intimnosti i kolorističkih efekata.

  • 0

Egle dizajn

Staklena opeka se može koristiti i za vanjske zidove na kojima se želi postići maksimalna toplinska izolacija, jer zračna komora u unutrašnjosti staklene opeke osigurava iste rezultate kao dvostruko ostakljena vrata i prozori. Opeka je također preporučljiva na mjestima gdje je potrebna dobra zvučna izolacija, jer svojom masom i zračnom komorom osigurava povećanu vrijednost zvučne izolacije.

  • 0

Vezano uz sigurnost, potrebno je naglasiti da je staklena opeka izuzetno siguran materijal za ugradnju u sve vrste prostora. Naime, debljina površine stakla, ponovno pečenje i točnost zavarivanja, garantiraju stabilnost zida od staklene opeke. Tlak u unutrašnjosti opeke je manji od atmosferskog, pa to garantira da komadi stakla prilikom loma teže skupljanju prema unutrašnjosti opeke, a ne prema van. Staklena opeka je izuzetno otporna na pritisak, nagle promjene temperature i pripada u kategoriju nezapaljivih materijala.

  • 0

Egle dizajn 

Staklena opeka ima nezamjenjivo mjesto u modernoj arhitekturi, a njena osobita svojstva još više dolaze do izražaja u kombinaciji s drugim materijalima, (npr. ugradnja staklene opeke u zid obložen kamenom ili drvom). Staklenom opekom se vrlo jednostavno mogu slagati poligonalne i radijalne forme zidova, koje izgledaju vrlo atraktivno u prostoru.

  • 0

Egle dizajn

Zid od staklene opeke je vrlo praktičan za održavanje u vlažnim uvjetima, pa je preporučljiv za primjenu u kupaonicama i kućnim spa prostorima. Staklenu tuš pregradu zamijenite onom od staklene opeke. Ukoliko planirate povezati prostor spavaće sobe i kupaonice, povežite ih, odnosno odijelite staklenom opekom, koja može biti i kolorirana. Efekti će biti odlični.

  • 0

Egle dizajn

Iskoristite sve mogućnosti staklene opeke, kojima se podiže vrijednost prostora u kome se nalazi. Staklena opeka ispunjava sve zahtjeve suvremenih interijera i eksterijera u funkcionalnom i estetskom smislu i zato je i dalje omiljeni materijal vodećih arhitekata.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se