interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Staklena opeka - EGLE

Staklena opeka - EGLE
Nakon što je gotovo pala u zaborav, u posljednjih nekoliko godina staklena opeka se vratila u punom sjaju, popularnija nego ikad, zahvaljujući najvećem centru staklene opeke i vodećoj tvrtci u Hrvatskoj, EGLE d.o.o. koja je 90-tih godina došla na naše tržište, te uvela najmodernije sustave ugradnje, za čiju Vam izvedbu može garantirati radom svojih vrhunskih stručnjaka za projektiranje i ugradnju staklene opeke.

10.04.2012.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Tvrtka Egle d.o.o. svoje proizvode nudi u vlastitom prodajno-izložbenom salonu od 190m2, uz koji se nalazi i veliki skladišno-radionički prostor na adresi JEŽDOVEČKA 103 u Zagrebu.

Veliki povratak usko je povezan s arhitektonskim trendom otvorenih i osvjetljenih prostora i važnom ulogom stakla u suvremenoj gradnji. Proizvodnja staklene opeke iznimno je napredovala: prozračni građevni materijal mnogo je kvalitetniji i otporniji nego prije, a nudi se u iznenađujuće širokom izboru veličina, boja, uzoraka i oblika.

Stoga nije čudno što je staklena opeka postala omiljen „nakit“ za eksterijere, a još više interijere. Staklena opeka pogodna je za uređenje svih prostora, a osobito modernih, minimalistički uređenih u „svemirskom“ high tech stilu. Zbog toga je staklena opeka izvrsna i za vizualno povećavanje prostora i udobnosti boravka u njemu.

 • 0

Renzo Piano, Piero Lissoni, Atelier Mendini, i drugi, imena su koja jamče originalni dizajn, osmišljenost oblika i sustava ugradnje koji još više ističu osobine koje čine staklenu opeku tako privlačnim materijalom. Visoka propusnost svjetlosti, trajnost, otpornost,lakoća održavanja, praktičnost novih sustava (suhe) ugradnje, izvrsno kombiniranje s drugim materijalima,(drvo, kamen, keramika, metal), atraktivnost i elegancija, kojom oplemenjuju svaki prostor bez obzira na stil, (klasičan, rustikalan ili modernistički). Jednako je primjenljiva u eksterijeru i interijeru. Staklena opeka propušta svjetlost, a ipak skriva od neželjenih pogleda.

 • 0

Jedna od najvažnijih novina je svakako i posebna staklena opeka PEGASUS, čiji je poseban dizajn s većim udubljenjem omogućio zidanje na klasičan način (s mortom) s fugom (reškom) od samo 2mm, čime se postiže vizualni efekt neprekinute staklene površine – zida (CGS).

 • 0

Veliku pozornost na tržištu privukla je  opeka MENDINI, za čije su „rođenje“ zaslužni Francesco i Alesandro Mendini. Široka paleta njenih florescentnih boja , omogućuje Vam da unesete zaigranost, te razbijete monotoniju u Vašem prostoru.

 • 0

Koristeći mogućnosti Pegasus opeke, Vetroarredo je razvio jedinstvenu PEGASUS POSAVELOX staklenu opeku, tvornički obloženu drvenim daščicama, koja se ugradjuje vrlo jednostavno, uz pomoć križića i ljepljenjem, s fugom od samo 4 mm. Ova nova opeka tvori ujedno i novi sustav suhe ugradnje uz mogućnost izrade i zakrivljenih konstrukcija – radijusa jednako pogodna za interijere, eksterijere, pregradne stijene tuš kabine itd..

 • 0

PEGASUS I PEGASUS POSAVELOX staklena opeka proizvodi se u paleti boja, dizajna i oblika koja može udovoljiti potrebama i željama i najizbirljivijih kupaca: valovita, glatka, metalizirana, u boji, prozirna ili matirana, kvadratna ili heksagonalna kutna, završna ravna ili zaobljena opeka.

 • 0

PODNA i STROPNA staklena opeka, zahvaljujući novom dizajnu i novim osobinama,(nosivost, protukliznost i protupožarnost i sl.), sve više nalazi primjenu u osvjetljavanju prostora, koji su zaklonjeni od izvora svjetlosti. Također omogućuje podna i stropna osvjetljenja, koja su efektna oko bazena, na putu do kuće i sl. Vodoravne podloge, odnosno strukture izrađuju se montažno, odnosno unaprijed, te se slažu na licu mjesta gradnje, na tlu ili u tvornici, polaganjem u ležišta oslonca nosivih podloga što možete uraditi i sami.

 • 0

EGLE d.o.o. je ovlašteni distributer tvrtke GLASS BLOCK TECHNOLOGIES INTERNATIONAL iz Australije, tvrtke koja je razvila i patentirala svjetski poznate i priznate EZYLAY sustave ugradnje staklene opeke u aluminijske okvire.

EZYLAY SILIKONSKI SUSTAV za suhu gradnju ravnih zidnih stijena počiva na ugradnji staklene opeke u posebno projektirane i profilirane aluminijske okvire, uz uporabu posebnih plastika i aluminijskih profiliranih podmetača i ukrutnih traka, sa fugom od silikona širine samo 3 mm.

EZYLAY SILIKONSKI SUSTAV za izradu zakrivljenih zidnih stijena – radijusa sa posebno dizajniranim aluminijskim sektorima koji, uklopljeni s isto tako posebno dizajniranim plastičnim spojnicama i nosačima, daje estetsku, sigurnu i praktičnu konstrukciju.

EZYLAY SILIKONSKI sustav suhe ugradnje za ravne i zaobljene stijene posebno je pogodan jer je demontažan,

te omogućava preseljenje pregradnih zidova ili laku zamjenu oštećenih opeka, što je u zastarijelim sustavima montaže MORTU, BINARIO, BLOCK LOCK nemoguće. Fuge u Ezylayu su „nevidljive“ jer su neprozirne i njihova širina je 2 mm, dok kod morta njihova širina je 1 cm. Sustav EZYLAY omogućuje Vam odabir boje okvira.

 • 0

Posebna novost u primjeni staklene opeke je izrada GOTOVIH PANELA u sustavima suhe ugradnje, (ezylay silikonom, pegasus posavelox ili block lock sustavu), već pripremljenih za ugradnju (pomoću Pur-pjene), veličine do 1m2. Na ovaj način je znatno olakšana ugradnja staklene opeke kod manjih otvora, a time se ostvaruje ušteda i u vremenu.

 • 0

Tvrtka EGLE je predstavila tržištu još jednu novinu, PVC PROZORČIĆE u veličini 1, 2, 3 ili 4 opeke koji se idealno uklapaju u konstrukcije suhe ugradnje kao i u gotove panele. Ovi novi prozorčići se odlikuju izvrsnim brtvljenjem, dvostrukim zastakljenjem i imaju i mogućnost otvaranja na ventus.

 • 0

Stručnjaci iz CENTRA STAKLENE OPEKE EGLE Vam preporučaju ugradnju u sustavu EZYLAY silikon jer se ista pokazala najkvalitetnijom i cjenovno najprhvatljivijom. Na stranicama tvrtke, na adresi www.egle.hr predstavljen je dio bogatog asortimana tvrtke, dok sve druge detaljne informacije možete dobiti prilikom posjeta izložbeno-prodajnom salonu u Ježdovcu.

Kontakt:
EGLE d.o.o.
Ježdovečka 103
Zagreb
Tel. 01/6535-845
fax: 01/6535-845
mail: komercijala@egle.hr
www.egle.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se