interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Vodeni efekti – osvježenje i ukras

Vodeni efekti – osvježenje i ukras
Za sve one, koji ovo ljeto neće imati priliku rashladiti se u prirodnim vodama – moru, jezerima ili rijekama, poručujemo: izuzetne vodene efekte možete stvoriti i u vlastitom domu te uživati u osvježavajućim trenucima i ljepoti, koju prenose u prostor.

01.08.2010.

Monika Galović Dumendžić, dipl. ing. arh.

0

Kada se temperature zraka dignu iznad 30°C, većina mašta o odlasku na ljetovanje i dodiru s hladnom vodom. Voda pobuđuje pozitivne asocijacije i osjećaje, pa je kao takva u opremanju doma potrebna iz funkcionalnih, ali i psihološko – estetskih razloga. Posvetite posebnu pažnju uređenju i opremanju kupaonice, ali i drugih prostora, npr. kućnog wellnessa ili vrta – terase, gdje su vodni efekti poželjni kako bi podigli kvalitetu interijerskog ili eksterijerskog prostora.

  • 0

Moderno stanovanje estetiku podiže na visoku razinu te ona nužno postaje sjedinjena s funkcionalnošću. U slučaju kupaonice to znači da ležeća ili jacuzzi kada, tuš kabina i ostali elementi, nemaju samo ulogu u održavanju osobne higijene već i podizanju estetskih doživljaja prostora. Komponenta dizajna pojedinih elemenata postaje izuzetno važna, jer stanovanje i konzumiranje opreme znači i uživanje u lijepom.

  • 0

Osim dizajna pojedinih elemenata, izuzetno su bitni vodeni efekti, koje proizvode, kako bi trenuci tuširanja, opuštanja i uživanja bili što ugodniji. Prilikom kupovine kupaonskih uređaja i opreme, raspitajte se o tehničkim karakteristikama, jačini i vrsti mlaznica, opsegu mlaza, mogućnosti programirane izmjene njihove vrste i jačine te načinu održavanja i čišćenja, (kako se mlaznice vremenom ne bi začepile zbog kamenca). Tehničke karakteristike su izuzetno bitne kako biste pravovremeno osigurali dovod svih potrebnih instalacija na priključna mjesta.

  • 0

Ležećoj kadi, tuš kabini ili jacuzzi –u osigurajte pravilan položaj u prostoru kako biste istinski mogli uživati u vodenim efektima. Pravilan položaj podrazumijeva laku dostupnost za korištenje i održavanje tj. čišćenje. Položaj ovih elemenata ne smije otežati pristup ostalim elementima i opremi u prostoru. Dimenziju željene opreme prilagodite raspoloživoj dimenziji prostora u gdje je smještate.

  • 0

Omogućite ugodan pogled dok uživate u vodenim efektima svoga doma. Položaj orjentirajte prema staklenim površinama, koje otvaraju pogled prema prirodi, osobitim dijelovima vašeg doma ili zidu koji pruža mogućnosti osobitog oblikovanja ili obrade.

  • 0

Protukliznost je bitna stavka kada se govori o kupaonskoj opremi  i vodenim efektima. Poželjno je odabrati tuš kabine s protukliznim dnom, pogotovo u obiteljima s malom djecom ili starijim osobama. Protukliznost je bitna za kompletnu površinu kupaonskog ili vanjskog poda terase ili vrta, koji dolazi u kontakt s vodom te kao takav postaje opasan za hodanje. Mogućnost ozljede pri izlasku iz ležeće ili tuš kade treba svesti na minimum.

  • 0

Osobito atraktivne su ležeće kade i jacuzzi-ji za vanjsku primjenu. Koliko god osvježavajući osjećaji bili pri dodiru s vodenim efektima u unutarnjim prostorima, još su kvalitetniji kada se to dogodi na vanjskom prostoru u direktnom kontaktu s prirodom. Ukoliko imate vlastiti vrt ili dovoljno veliku terasu, ne propustite kreirati ove izuzetne ugođaje.

  • 0

Vanjske obične ili hidromasažne kade mogu biti ugradne ili nadgradne tj. gornji rub kade može biti u nivou poda terase ili uzdignut za njenu ukupnu visinu. Odabir ovisi o željama, ali i mogućnostima pozicije na koju ju postavljate. Ukoliko imate vlastito dvorište i mogućnost ukopavanja, otvorene su vam sve opcije, no ako ju postavljate na neku od etaža, odabir će zasigurno biti nadgradna kada. Ovisno o veličini kade i volumenu vode koji zaprima, provjerite projektirana opterećenja na željenoj poziciji te ih uskladite s opterećenjem napunjene kade tj. jacuzzi-ja. Po potrebi, odaberite manji model.

  • 0

Vodeni efekti su nezamjenjivo zadovoljstvo u vrućim ljetnim danima. Uživajte u njima ovo ljeto, ma gdje bili!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se