interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Tuš kabine

Tuš kabine
Tuš kabina je neizostavan dio opreme svake kupaonice. Higijena, opuštanje, ali i vizualni užitak - sve ove potebe trebaju biti zadovoljene.

27.09.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Obzirom na postavu u prostoru, tuš kabina može biti samostojeća ili ugrađena uz zid. Ova vezija zahtijeva nešto veći prostor kupaonice pa nije toliko česta u izvedbi.

  • 0

Sama tuš kada može biti ugrađena u pod ili nadgradna. Često su postojeće okolnosti takve da je nemoguće izvesti ugrađenu kadu. Kada birate nadgradnu kadu, imajte na umu da su u trendu niske i plitke tuš kade, izrađene od kompozitnih materijala koji imitiraju beton ili cement. Mogu biti u raznim bojama i protuklizne.

  • 0

Uz ovakav dizajn i materijale tuš kade idealno je kombinirati zidnu keramiku, staklo ili kompozitne materijale istovjetne tuš kadi. Na ovaj će način tuš kabina biti posebno istaknuta.

  • 0

U trendu su velike tuš kade pa odaberite one manje samo ako ste ograničeni površinom prostora. Širina kade od 120, 140 ili čak 160 cm zadovoljiti će potrebe tuširanja dvije osobe.

  • 0

Prostor tuš kabine može biti zatvoren ili poluotvoren. U zatvorenim verzijama ulaz se rješava zaokretnim i kliznim vratima. Zaokretna su vrata praktičnija za čišćenje i održavanje. U prolaznim kabinama osigurajte dovoljno podnog prostora oko kabine koji će biti izložen nešto češćem vlaženju i čišćenju.

  • 0

Tuš kabina je prostor koji svojim volumenom dominira u kupaonici pa pažljivo odaberite način na koji ćete je izraziti. Vrata sa mutnim staklom dodatno će naglasiti volumen tuš kabine pa je ova verzija preporučljiva samo u većim kupaonicama. Ipak, i u takvim je situacijama preporučljivo kombinirati prozirno i mutno staklo, kako bi ljepota unutrašnjosti tuš kabine došla do izražaja.

  • 0

Idealan materijal za oblogu tuš kabine je prozirno staklo. Prostor izgleda veći, a iz pozicije osobe koja se tušira pogled je puno širi. Nemojte se bojati održavanja staklenih površina, moderna su stakla obrađena na način da se kamenac ne zadržava na njima, a u ponudi su i brojni premazi koji rješavaju taj problem.

  • 0

Veće tuš kabine obogatite stolicom ili zidanom klupom te kvalitetnim tušem. Za sve one kojima to dozvoljavaju financijske mogućnosti, poželjno je u tuš kabinu ugraditi i welness opremu poput hidromasažnog sustava, različitih dekorativnih efekata izlaska vode iz slušalice, kromoterapiju ili saunu. Ovaj će prostor svakako doprinijeti vašem osvježenju za novi dan.

  • 0

Foto: Arblu

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se