interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

ROCA Slavine

ROCA Slavine
Slavine predstavljaju temeljni element bilo koje vrste umivaonika iz 2 razloga. Prvo, zbog njihove očite glavne funkcije kao regulirajućeg ventila za vodu. Drugo, zbog njihove značajne uloge s aspekta dizajna. Postoje različite vrste slavina ovisno o njihovoj lokaciji: postoje slavine za umivaonik, bide, kuhinjski sudoper te za tuševe i kade.

06.02.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Tijekom godina, slavine su doživjele znatan razvoj kao odgovor na različite potrebe i stilove života potrošača, što je rezultiralo proizvodima koji se mogu kombinirati do savršenstva, maksimalno inovativnim dizajnom koji ima funkcionalnost te poštovanjem prema okolišu. To je navelo proizvođače poput Roce da ponude širok izbor slavina koje se proizvode koristeći najmoderniju tehnologiju i vrhunske materijale.

U početku, slavine su postojale zasebno za toplu odnosno hladnu vodu, tzv. "zasebne slavine". To je bio jedini oblik slavina do dolaska jednoručnih modela i danas se vrlo malo koriste. Ako korisnik želi toplu i hladnu vodu, potrebno je postaviti 2 različite slavine: jednu koja omogućuje dotok samo hladne vode te drugu, samo za toplu vodu.

  • 0

MONDIN-N slavina

Kasnije su dizajnirane jednoručne slavine. To je omogućilo istovremeni protok i tople i hladne vode kroz jednu slavinu. Danas je to najčešće korištena vrsta slavine na umivaonicima, bideima, sudoperima, kadama i tuševima, i ekološki je održivija od pojedinačnih slavina. Slavina se otvara pomoću ručke koja se podiže kako bi omogućila istjecanje vode. Temperatura se kontrolira pomicanjem ručke ulijevo ili udesno, odnosno postavljanjem ručke u sredinu ako želite toplu vodu.

Primjer ove vrste slavine je Rocina kolekcija slavina M2 koja je jednostavno dizajnirana i može se ugraditi u različite module, nudeći neograničene mogućnosti. Može se također kombinirati s kupaonskom kolekcijom Meridian kako bi se kreirali jedinstveni, personalizirani prostori.

  • 0

  • 0

Model M2

Nedavno je došlo do značajnih promjena u jednoručnim slavinama kako bi ih se učinilo još više ekološkima. Na primjer, sve Roca jednoručne mješalice imaju ekskluzivni „klik“ sustav, koji pomaže da se ograniči protok vode čim se podigne ručka, zbog čega je potrebno da namjerno podignete ručku prema gore ako želite jači protok vode. Pored toga, Roca jednoručne slavine imaju ugrađeni uređaj za ograničenje protoka vode koji omogućuje dodatnu sistematičnu uštedu vode od 30%.

  • 0

CLICK sustav

U današnje vrijeme, u asortimanima tuševa i kupaonica postoje također i termostatske slavine s uređajem za regulaciju koji kontrolira protok vode prema želji, te druga dodatna kontrola koja nam omogućuje da odaberemo točnu temperaturu, štedeći na taj način vodu i vrijeme. Roca termostatske slavine smanjuju potrošnju vode i energije do 40% zahvaljujući uređaju za odabir temperature koji izbjegava rasipanje vode ili njezino nepotrebno zagrijavanje. Slavine su također opremljene uređajem za ograničavanje razine temperature i protoka vode.

Pored termostatskih, postoje i elektronske slavine koje također imaju vrlo efikasan sustav za smanjenje potrošnje vode zbog svojeg sustava za detekciju prisutnosti. Slavina se otvara svaki put kad otkrije prisutnost ruku, a zatvara se kada se ruke odmaknu, izbjegavajući na taj način nepotrebno trošenje vode.

  • 0

AMURA slavina

U svojem traženju originalnih i inovativnih trendova, neka od vodećih imena brenda surađivala su s međunarodno prestižnim profesionalcima (arhitektima, dizajnerima i dizajnerima interijera) kako bi kreirali ekskluzivne proizvode koji unose moderan i inovativan dašak u kupaonski prostor.

Roca slavine, pored toga što predstavljaju referentno mjerilo dizajna, ujedno su i ekološki proizvodi budući da smanjuju potrošnju vode do 50%.  

Inovacija, dizajn, tehnologija i održivost glavne su značajke širokog asortimana Roca slavina koje pomažu transformirati kupaonicu u jedinstveni prostor, te unijeti u nju dubok osjećaj opuštanja i spokoja.

  • 0

TARGA

O kompanijama

ROCA je vodeći svjetski proizvođač sanitarija i keramike s gotovo stogodišnjom tradicijom. Prisutna je na tržištu svih kontinenata sa širokom ponudom sanitarne opreme i nameštaja. Domaćim kupcima su na brojnim prodajnim mjestima dostupni ekskluzivni, visokokvalitetni proizvodi za kupaonice, djelo svjetski poznatih dizajnera koji su svoju kreativnost na razne načine pretočili kako u pojedinačne proizvode tako i u sanitarne serije. Grupacija ima proizvodne centre na četiri kontinenta, a direktno zapošljava više od 20.000 ljudi u cijelom svijetu. www.roca.com

INKER d.d. je kompanija sa dugom tradicijom, a osnovana je 1953. godine. Kompanija se nalazi u  Zaprešiću, nedaleko od Zagreba i jedini je proizvođač  sanitarne keramike u Hrvatskoj.  2006. godine španjolska grupacija ROCA Corporacion Empresarial S.A. preuzima INKER. Dolaskom ROCA-e povećava se kapacitet proizvodnje ulaganjem u nove linije sanitarne keramike i započinje osavremenjivanje svih proizvodnih procesa. www.inker.hr

Kontakt osobe:

INKER d.d., Industrijska 1, 10290 Zaprešić

Mladen Kokolić                                                    Martina Džoja

Direktor prodaje i marketinga                            Asistent Glavnog Direktora

Tel: +385 1 3310 724                                            Tel: +385 1 3310 364

Fax: +385 1 3310 594                                           Fax: +385 1 3310 275

e-mail: mladen.kokolic@inker.hr                            e-mail: martina.dzoja@inker.hr  

  • 0

Vaš Roca tim!

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se