interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Sajam namještaja IMM Koeln 2016 - trendovi u svijetu namještaja

Sajam namještaja IMM Koeln 2016 - trendovi u svijetu namještaja
Od 18-24. siječnja se odražava međunarodni sajam namještaja u Koelnu, koji će pokazati najnovije trendove u uređenju interijera. Ono što je svakako za očekivati je široki izbor proizvoda za različite stilove života i udobnost u svim segmentima. Ovo je mjesto predstavljanja tehnoloških inovacija, novog dizajna i boja.

12.01.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Povratak u budućnost

Reinterpretacija Vintage i klasičnih elemenata namještaja je prisutna već nekoliko godina i nastavlja se. Razdoblje 20-ih do 60-ih godina prošlog stoljeća nudi široku paletu proizvoda koji se reinterpretiraju.

  • 0

Vrste namještaja: poličari

Police, bilo otvorene ili zatvorene, su svuda oko nas. Za razliku od prijašnjeg poimanja poličara kao monotonih i jednoličnih, oni sada postaju dekorativni, individualni i jako izražajni u prostoru. I dalje su prisutni ormari, komode i ladičari u svim dimenzijama i oblicima. Usprkos digitalizaciji, prostor za pohranu je i dalje nužan, a uz to i vodeći dekorativni element u prostoru!

  • 0

Dizajn namještaja: lakoća i svjetlo

Ovaj se trend odnosi na sve prostore, od kupaonice do dnevnog boravka. Elementi namještaja postaju lakši, razigraniji, skulpturalni. Glomazne sofe postaju elegantne, postavljanjem na tanke noge, čineći skladne kompozicije sa foteljicama i klub stolićima. Jastuci su zaobljenih formi. Komode za TV izgledaju ležerno, u kombinaciji zatvorenih elemenata i poličara. Boje su svijetle, kontrastne ili je kompozicija šarena. Prozračnost je dodatno naglašena rasvjetom ove zone.

  • 0

Spavaće sobe: odmor i san

U stresnom životu dobar noćni san postaje sve veća potreba. Osim toga, čitanje knjiga i široka upotreba mobilnih uređaja čine spavaću sobu sve više dnevnim boravkom. U skladu s tim se sve veća pažnja poklanja krevetu. Kvalitetan madrac, podnica i uzglavlje kreveta postaju sve važniji. Najnoviji trendovi nude fleksibilan namještaj spavće sobe koji je prilagođen novom načinu života. Tu su poličari s integriranom rasvjetom za čitanje, ugrađeni TV uređaji te fleksibilni ormari čija će funkcionalnost zadovoljiti široki raspon individualnih potreba.

  • 0

Dekoracije

U doba rastuće neizvjesnosti, dom je utočište, vlastiti mali svijet sigurnosti i opuštanja. Ovo je sve češće prostor okupljanja i druženja s prijateljima i rodbinom, ali i radno mjesto. Kada se uz elemente namještaja uvedu i dekorativni elementi, tada svaka kuća postaje pravi topli dom. Fotelja sa dekorativnim jastučićima, police sa dekoracijama, prostirke, tapete, fotogalerije ili naljepnice. Sve je to ono što nude najnoviji trendovi za dekoriranje doma.

  • 0

Na sajmu u Koelnu će biti predstavljeno preko 100 000 komada namještaja sa oko 1200 tvrtki iz 50 zemalja. Trendovi, obnovljena klasika i inovacije uvest će nas u svijet noviteta u uređenju interijera u 2016!

  • 0

Foto: IMM

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se