interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Proljetni ugođaj doma

Proljetni ugođaj doma
Dolazak proljeća mijenja opće raspoloženje, pa tako i potreba za toplim zimskim ugođajem doma prerasta u razigrani i koloristički, koga potiču proljetne transformacije prirode.

28.03.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Proljeće je mnogima najljepše godišnje doba, ali i vrijeme kada imaju najviše volje i energije za preuređenje stana i uvođenje noviteta koji će osvježiti interijer doma. Pozitivnu energiju, koja se akumulira u ovo doba godine, treba iskoristiti u svim sferama, a osobito kada su kreativne aktivnosti – poput uređenja doma, jedan od prioritetnih stvari koje morate riješiti. No, kreativno - stvaralačku energiju iskoristite i ukoliko želite osvježiti dom detaljima, koji neće značajno promijeniti funkcionalnost, ali će ostaviti trag u ukupnom doživljaju prostora.

  • 0

Proljeće asocira na žive boje, prozračnost, svjetlost, pa su ovi elementi sastavni dio uređenja prostora ukoliko želite postići proljetni ugođaj u njemu. Osvjetljenost ćete poboljšati uklanjanjem dugih i teških zastora, koji svojim tamnim bojama ili gustoćom tkanja smanjuju propuštanje dovoljne količine sunčeve svjetlosti u prostor. Na prozore i staklene stijene postavite lagane, svijetle zastore, koje ćete jednostavno pomicati prema rubovima stijena i omogućiti maksimalan ulazak sunčevih zraka. Dovoljna osvjetljenost prostora je jedan od osnovnih preduvjeta da biste se u njemu osjećali dobro i opušteno.

  • 0

Prozračnost ćete postići uklanjanjem viška predmeta i namještaja iz prostora kako biste osigurali što više slobodnog mjesta za elemente namještaja koje želite istaknuti. Minimalizam je idealan način uređenja za jednostavno postizanje prozračnosti, koja će doći do punog izražaja uz reducirani broj i dizajn samih elemenata. Minimalizam dopušta kolorističku slobodu, a da pri tome ne remeti svoje osnovne postavke. Za postizanje proljetnih ugođaja, poigrajte se oblicima i bojama u interijeru.

  • 0

Paleta razigranih pastelnih boja sa sigurnošću se uklapa u doživljaj prostora koga pobuđuje dolazak proljeća. Ovisno o tome koliko ste hrabri, posegnite za ovim bojama kao osnovnim na zidovima u prostoru ili ih provucite kao detalje kroz dekorativne tkanine ili ukrasne predmete. Kolorit možete naglasiti i kroz umjetnička slikarska ili fotografska djela, koja će značajno odrediti karakter prostora svojom prisutnošću u njemu.

  • 0

Ugođaj svake prostorije može postati proljetni. Naglasite ulazni dio doma. On je vrlo bitan dio stambenog prostora, pa njime iskažite dobrodošlicu proljeću i svim gostima. Učinite ga svježim, neobičnim i originalnim. Odaberite elemente naglašenog dizajna u intenzivnim bojama, a sve popratite smjelim podnim prostirkama i neobičnim lampama. Ne zaboravite, ulazni dio ostavlja prvi utisak o vašem domu, ali i vama samima, pa mu posvetite posebnu pažnju prilikom uređenja.

  • 0

Kuhinju naglasite smjelim odabirom fronti, koje mogu biti u intenzivnim bojama poput žute, zelene, narančaste, ružičaste, ljubičaste, itd. Ukoliko niste dovoljno smjeli za takvo što, naglašeni kolorit provucite kroz oblogu kuhinjskog zida iznad radne plohe, ručkice elemenata ili ukrasne detalje, koji su sastavni dio modernih kuhinja.

  • 0

Dječja soba je idealno mjesto za stvaranje proljetnih ugođaja, jer sama po sebi treba biti vesela, prozračna, razigrana, obojana. Poigrajte se bojama fronti namještaja, tepiha i zidova, uzorcima posteljine i prekrivača kreveta. Neobičan i dinamičan dizajn namještaja je poželjan u sobi u kojoj sve treba prštati od energije i originalnosti.

  • 0

Unesite proljeće i u kupaonicu. Iako nećete obojati pločice na podu i zidu, (osim ako niste planirali njenu adaptaciju), jednostavno ćete ju transformirati postavljanjem ukrasa od cvijeće ili grana postavljenih u dekorativne vaze i posude. Unošenjem elemenata prirode, kupaonica dobiva sasvim novo ozračje, baš kao i priroda koja nas okružuje.

  • 0

Proljeće je stiglo, dopustite mu da razigra vašu maštu i pobudi temperament, koji ćete prenjeti u svoj životni prostor i tako živjeti u skladu s prirodom i njenim ponovnim buđenjem.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se