interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Napa - potreba i trend

Napa -  potreba i trend
Napa, kao osnovni element opreme svake kuhinje, postaje vizualno sve izražajnija, ali i tehnološki sofisticirana. Moderne nape karakterizira kvalitetan materijal i vrhunske performanse, ali i jednostavna instalacija i održavanje.

15.10.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Nape postaju pametni sustavi koji, zahvaljujući povezanosti, tehnologiji senzora i mobilnih aplikacija poboljšavaju kvalitetu zraka u domu, bez izloženosti buci.

  • 0

Novi modeli napa komuniciraju sa linijom kuhanja te su u stanju detektirati količinu i kvalitetu pare i mirisa, a posebni filteri upijaju čak i najjače mirise. Energetski razred ovakvih uređaja je visok, a kapacitet filtriranja puno veći od standardnog. Osvjetljenje se prilagođava okolnom pa se energija štedi i u ovom segmentu. Osim toga, često je podesiva jačina svjetlosti kao i boja.

  • 0

Dizajn modernih napa je takav da naglašava detalje i materijale, a često je takav da se vizualno niti ne doživljava kao klasična napa. Nevisno da li je potreba za zidnom ili otočnom napom, važno je u odabiru odrediti koliko će napa biti vizualno naglašena. U otočnoj postavi, ona je već izražajna sama po sebi. U kontekstu trendova možete odabrati sofisticiran dizajn, rustikalni ili tehnološki. Svaki je stil zanimljiv na svoj način, ali je ovisan o ugođaju koji želite postići u kuhinji.

  • 0

Sofisticirani dizajn je jednostavnih i vizualno ugodnih linija koje se odlično kombiniraju sa svim stilovima i ugođajima te u ovakvom odabiru ne možete pogriješiti. Rustikalnom stilu dati će notu profinjenosti, a eleganciju dodatno naglasiti. Ovaj dizajnerski smjer često vizualno maskira napu pa se ona doživljava kao rasvjetno tijelo u prostoru.

  • 0

Rustikalni izgled nape u velikoj je mjeri postignut upotrebom drvenih obloga ili kompozitnih materijala koji imitiraju drvo. Ovo je izrazito moderan materijal pa nećete pogriješiti odlučite li se za temu drveta u kuhinji. Ovakve nape se odlično kombiniraju i sa kuhinjama jednostavnih linija i profinjenim ugođajima.

  • 0

Industrijski stil je vrlo zastupljen u modernim kuhinjama pa je i odabir takve nape logičan, odlučite li se za ovu opciju. Dovoljno je odabrati samo napu u ovome stilu pa da se približite trendu, a da naglasak ostane na nešto finijem ugođaju.

  • 0

Vrlo je važno napomenuti da, neovisno o stilu i izgledu, visokotehnološke nape pripadaju visokom cjenovnom razredu. Uskladite svoje potrebe i želje, kako bi napa sa svojom funkcijom i izgledom bila idealan odabir za vaš prostor.

  • 0

Foto: Elica

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se