interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Stepenište - ukras prostora

Stepenište - ukras prostora
Nameće se kao nužan element za savladavanje visinskih razlika, no osim toga, može postati ukras prostora, koji će interijer učiniti interesantnijim i atraktivnijim.

20.05.2008.

interijerNET.hr

0

Jednokrake, dvokrake, spiralne, zavojite..., drvene, kamene, staklene...odabir ovisi o veličini prostora u koji se smještaju, ukusu pojedinaca te stilu i materijalu koji prevladava u prostoru. Mogućnosti za izvedbu atraktivnih interijerskih stubišta su nebrojene!

  • 0

Prvi i najvažniji zahvat prilikom projektiranja stubišta je zadovoljiti statičke zahtjeve, bilo da se radi o betonu, drvu ili metalu kao nosivoj konstrukciji. Bez potrebne stabilnosti i čvrstoće stubište ne može zadovoljiti svoju funkciju.

  • 0

Visina i raspoloživi prostor za smještaj stubišta su glavni faktori za određivanje visine stuba. Preporučljiva visina stube je od 15cm do17,8cm iako se izvode i od 18cm do 20cm. Ovakve visine su preporučljive za stambene prostore u kojima nema dovoljno mjesta za potrebnu dužinu stubišnog kraka i u kojima žive mlađi ljudi kojima savladavanje visokih stuba neće predstavljati opterećenje.

  • 0

Sljedeći bitan zahtjev je postizanje potrebne protukliznosti. Ovo je osobito bitno kod obitelji s malom djecom, koja se u svojoj razigranosti i nepažnji mogu ozljediti. Odabirom pravilnih materijala ili postavljanjem protukliznih traka ćete riješiti ovaj problem.

  • 0

Osiguranje zaštitnom ogradom minimalne visine 100cm također je nužan faktor za pravilnu i sigurnu funkciju stepeništa. Često se zbog atraktivnih interijerskih rješenja izbjegava postavljanje stubišne ograde, no takva se rješenja mogu izvesti isključivo u privatnim prostorima i na vlastitu odgovornost.

  • 0

Stubište će se istaknuti u svojoj ljepoti, izraženoj kroz odabranu vrstu nosive konstrukcije i obložnog materijala, nakon što ste zadovoljili sve prethodno navedeneuvjete. Sama estetika, bez potrebne funkcionalnosti je sama sebi svrha i kao takva je bezvrijedna. Ljepota i atraktivnost moraju uvijek biti u službi funkcionalnosti da bi dale vrhunski rezultat i kvalitetu.

  • 0

Bogatstvo stubišta izraženo kroz odabir i obradu materijala može naglasiti stil uređenja koji ste odabrali. Transparentna stubišta sa staklenim ogradama učinit će prostor atraktivnijim, a u njemu se doimati elegantno i nenametljivo. Rasvjeta integrirana sa stubištem može rezultirati vrhunskim interijerskim rješenjima u kojima se ono noću pretvara u rasvjetno tijelo i centralnu točku prostora.

  • 0

Naglaske i interijerske atrakcije nastojte uvijek izvesti kroz prostorne elemente, koji će mu dati identitet i originalnost. Namještaj će u tom slučaju biti samo popratni dio, koji će se uklopiti u postignute estetske zahvate i ispuniti svoj funkcionalni zahtjev. Atraktivno stepenište u interijeru, ostavit će bez daha svakog vašeg posjetitelja, a osjećaj vašeg boravka u takvom prostoru učiniti jedinstvenim.

  • 0

Ovako atraktivna i kvalitetna stepeništa i ograde za Vas će  izraditi:

  ŠUBARIĆ PROMET d.o.o.
 Mrkšina 24c
 Zagreb
 tel/faks 01/24 05 257
 mob. 098 95 05 723
 e-mail: stefo.subaric@zg.t-com.hr 

   www.stepenice-subaric.com   

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se