interijer
interijerNET.hr Facebook stranica
Kontakt

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Obogatite prostor dekorativnim tkaninama

Obogatite prostor dekorativnim tkaninama
Dekorativne tkanine su važan element u uređenju prostora. Kao bi došle do punog izražaja, poželjno je da prostor nije opterećen elementima namještaja.

06.04.2008.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

Šaljem Vam tlocrt dijela kuće. Molim Vas za savjet adaptacije i uređenje sa postojećim postorijama i sa adaptiranim. Htjeli bi iz tog prostora dobiti kuhinju, blagavaonicu i dnevni boravak. Svi zidovi se mogu rušiti, ali molimo vas za savjet kako bi to bilo najbolje.
Unaprijed Vam se zahvaljujemo,
Sa poštovanjem, M.K.

  • 0

Postojeće stanje

  • 0

Rješenje arhitekta


Zadani prostor omogućuje komforan smještaj svih funkcionalnih cjelina, koje je nužno povezati u isto tako kvalitetnu estetsku cjelinu. Budući da je prostor relativno uzak, a dug, predlažemo da stepenište izvedete kao vidljivo te na taj način proširite prostor. Stepenište može postati sastavni dio vizualnog i estetskog identiteta u prostoru, neovisno o njegovoj funkciji.

  • 0

U prostor ispod stepeništa smjestite horizontalne zatvorene police ( MODEL ), koje će zajedno sa stepeništem činiti skladnu cjelinu. Posebnu pažnju posvetite izvedbi ograde i nogostupa, kako bi završni dojam bio profinjen i elegantan. ( MODEL ).
Uz sami ulaz u dnevnu zonu smjestili smo kuhinju u koju ćete smjestiti svu potrebnu opremu i uređaje, za koju predlažemo minimalističke linije i crno-bijele tonove.

  • 0

Uz zonu stepeništa smjestite blagovaonicu, koja je konzumnom plohom povezana sa kuhinjom. Predlažemo stakleni stol, kako bi se dodatno naglasila transparentnost prostora. Dnevni boravak opremite trosjedom i dvosjedom te staklenim klub stolićem, kao poveznicom sa blagovaonicom.

  • 0

Predlažemo da sve elemente u prostoru izvedete u crnoj i bijeloj boji, zidove u bijeloj boji, osim zida uz samo stepenište koji oplemenite zidnom tapetom ili keramičkim pločicama metaliziranog sjaja. Podove izvedite u svijetloj nijansi drveta, a zonu kuhinje popločajte keramičkim pločicama, koje povežite u dinamičnoj liniji sa parketom.

  • 0

Kako biste unijeli živost, a i promjene u prostor, s vremena na vrijeme, predlažemo da posebnu pažnju posvetite dekorativnim tkaninama. Stolice u blagovaonici i garnituru u dnevnom boravku obucite u dekorativne tkanine živih boja ( MODEL ), koje će bojom biti međusobno povezane, a zavjese i dekore izvedite u sličnim nijansama ( MODEL ). Ukoliko pripremite nekoliko varijanti presvlaka moći ćete mijenjati boje i ozračje u svom domu, ovisno o godišnjem dobu i raspoloženju. Crna i bijela boja bit će odličan temelj za odabir treće boje u interijeru. Dodatnu pažnu posvetite i dekoraciji stola u blagovaonici ( MODEL ).

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se