interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Zaštite kožu od hladnoće

Zaštite kožu od hladnoće
Vjetar zasigurno nije saveznik ljepote, kao ni ostali vremenski uvjeti koji nas očekuju idućih nekoliko mjeseci, poput hladnoće, kiše, snijega. Koži nisu naklonjene ni česte promjene temperature kada se iz zagrijanih prostorija naglo izlazi na velike hladnoće, a šteti joj i suh zrak u zatvorenim prostorima u kojima u zimskim mjesecima provodimo većinu vremena.

07.11.2011.

Portal Žena.hr

0

Nakon izloženosti suncu, kada je kožu trebalo zaštititi od štetnog UV zračenja, sada ju pak treba pripremiti na nove vremenske uvjete. Suha, zategnuta koža na licu, ispucale usne, hrapavost i crvenilo po rukama i tijelu, sve su to pokazatelji da koža gubi elastičnost, gipkost, svježinu zbog čega postaje sklona borama.

Posebna njega tijekom zime

Zima je vrijeme kada se najčešće žalimo da nam je ten siv, lice umornog izgleda, koža suha i bez sjaja. Vjetar i hladnoća opterećuju kožu i mogu izazvati oštećenje njezina hidrolipidnog sloja, koji je prirodna zaštita kože, zbog čega dolazi do gubitka vlage. Posebnom njegom koja je prilagođena vašem tipu kože na vrijeme spriječite crvenilo, iritacije i dehidraciju koji se javljaju upravo u zimskom razdoblju.

Korištenje vitaminskih krema, te ciljanih kozmetičkih tretmana koji pomažu da se hranjivi sastojci iz kozmetičkih preparata bolje upiju i prodru duboko u slojeve epiderme, poboljšat će zdravlje kože, stimulirati proizvodnju kolagena, te ojačati prirodnu zaštitnu barijeru kože. Treba, dakle, ojačati hidrolipidni sloj kako bi koža bila otpornija na nepovoljan utjecaj vremenskih uvjeta. Dovoljno vlage osigurat ćete nanošenjem hidratantnih krema, maski, te primjenom odgovarajućih tretmana koji će potaknuti stvaranje kolagena, jačati tonus i utjecati na regeneraciju kože.

Hidratacija je osnova njege u zimskim uvjetima. U njegu svakako trebate uključiti i masažu te tretmane koji će omogućiti obnavljanje i regeneraciju kože, dehidriranoj koži vratiti vlažnost i vitalnost te ukloniti sitne, površinske bore. Kreme, ali i puderi ako ih koristite, trebali bi u zimskim mjesecima biti bogati hranjivim sastojcima koji će kožu zaštititi, osigurati joj dovoljno vlage, održati ju mekom, te u uvjetima vjetra, snijega i smoga djelovati umirujuće.

Ne zaboravite da kremu treba nanijeti nakon što ste lice i vrat temeljito očistili. Izbjegavajte umivanje toplom vodom, jer dodatno isušuje i iscrpljuje kožu, a nemojte pretjerivati niti s pilingom. Svakako zaštitite osjetljivo područje oko očiju, gdje je koža najprije sklona stvaranju sitnih borica.

Boravak na snijegu

Preporučljivo je da i tijekom zime, iako su zračenja manja, koristite dnevne kreme koje sadrže odgovarajuću UV zaštitu. Takve su kreme obavezne ako planirate skijanje i boravak u planinama, gdje je utjecaj UV zračenja intenzivniji i jači nego u nižim predjelima. Nakon povratka sa skijanja, kožu nahranite i obnovite posebnim preparatima i maskama, kako bi se oporavila od izloženosti niskim temperaturama i ledu. Koži tada treba što više specijalnih dubinskih tretmana, te preparata s anti-aging učinkom kako bi se izbjeglo pojačano stvaranje bora i starenje kože zbog izloženosti ekstremnim uvjetima.

Blistava koža traži vitamine u kremama i hrani  

Za zdravu i blistavu kožu vitamini su iznimno važni, ne samo kada ih nanosimo u kremama nego i kada ih u organizam unosimo kroz namirnice,  jer iznutra hrane kožu i štite ju od negativnih vanjskih čimbenika. Ishranu treba obogatiti vitaminima B skupine, te posebice vitaminima A, C, i E.  Vitamin C najbolje je konzumirati kroz svježe voće i povrće. On ima važnu ulogu u jačanju imuniteta, koži osigurava svjež izgled, poboljšava elasticitet i tonus krvnih žila, te sprječava njihovo oštećenje kod izlaganja velikim temperaturnim promjenama. Vitamina E ima u orašastim plodovima, a njegova je važnost u tome što umanjuje štetno djelovanje vanjskih čimbenika.

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se