interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Svaki dan je borba i treba ga živjeti kao da je poseban

Svaki dan je borba i treba ga živjeti kao da je poseban
„Svaki dan je borba i treba ga živjeti kao da je poseban. Ovo smatram još jednom preprekom u životu koju ću proći. Nije to kraj.“ Tim riječima Asje Kermek, oboljele od maligne bolesti, započela je danas humanitarna edukacija u zagrebačkom parku Maksimir pod nazivom Jači si nego što misliš! u organizaciji udruge Imortela.

17.06.2013.

0

Glavni saveznik u borbi protiv malignih bolesti koje su uzrok 20% svih smrtnih slučajeva u Europi, je imunološki sustav, čija je snaga preduvjet da bi se mogla podnijeti intenzivna terapija tokom liječenja.

Dr. med. Marija Tesla, predsjednica udruge Imortela, navela je : „Za jačanje imunološkog sustava, posebice tijekom i nakon kemoterapije te zračenja, dokazano dobre rezultate postiže biljka graviola, koja je bogata biokemijskim spojevima acetogeninima. Istraživanje znanstvenika sa sveučilišta Purdue u Indiani (SAD) dokazalo je da acetogenini iz biljke graviole ciljano pronalaze stanice karcinoma te blokiraju prijenos energije, što ih znatno oslabljuje. “ Prilikom korištenja biljnih preparata od izuzetne je važnosti odabrati one koji su provjerenog podrijetla i premium kvalitete, što je naglasila i Helena Lozić, fitoaromaterapeut, prilikom izlaganja o ljekovitosti bilja i aromatičnih ulja.
Karmen Matković, dipl. nutricionist, savjetovala je prisutne o promjeni prehrani kod oboljenja i dodacima prehrani, naglašavajući važnost alkalne prehrane koja potiče smanjenje kiselosti organizma.

Svoj doprinos edukaciji dala je i Jasna Šafar, life coach, te je kao prvi korak pri suočavanju s emocionalnim stresom navela da je otvorena komunikacija presudna u procesu premošćivanja emotivnih prepreka s kojima se osobe oboljele od malignih bolesti i njihove obitelji suočavaju. U popodnevnim satima održane su radionice o promjeni prehrane, svjesnom disanju, emocionalnom stresu, te fitoaromaterapiji, koje su izazvale veliko zanimanje i sudjelovanje okupljenih građana.

Humanitarnu edukaciju podržali su, između ostalih, pjevačica i glumica Antonija Šola, spisateljica Sanja Pilić, Mirela Šentija Knežević, voditeljica Odsjeka za promicanje zdravlja grada Zagreba, te ispred udruge za promicanje životnih vrijednosti Dama Zvonimir Bakula i Nikolina Salmanić.

Udruga Imortela svakodnevno od 16:00 do 18:00 sati organizira telefonsko savjetovanje za oboljele od malignih bolesti, te mjesečne tematske radionice. Detalje o aktivnostima udruge, kao i o načinima doniranja i sudjelovanja u njenom radu, potražite na www.imortela.hr.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se