interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Međunarodna konferencija o interijerima 11.05.2011. u Zagrebu

Međunarodna konferencija o interijerima 11.05.2011. u Zagrebu
11. svibnja ove godine u Zagrebu (hotel Westin) će se održati 1. međunarodna konferencija o unutarnjem uređenju, u organizaciji časopisa Drvo & Namještaj, portala interijerNET.hr te Drvnog klastera Delnice. S obzirom da je Hrvatska komora arhitekata prihvatila status suorganizatora, predmetna konferencija će se bodovati sa 6 bodova te se očekuje velik broj arhitekata, projektanata i dizajnera.

08.05.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Radi se o prvom strukovnom skupu u ovom dijelu Europe ali i šire, na temu "Suvremeni pristup u opremanju stambenih i javnih prostora". Glavni cilj konferencije je osiguravanje platforme za unapređenje komunikacije među investitorima, financijerima, arhitektima i izvođačima, kroz upoznavanje s najnovijim tržišnim trendovima na području uređenja interijera u RH, zemljama Regije i Europe, a tema prodaje i potom opremanja novoizgrađenih stanova i javnih prostora spada u red medijski najeksploatiranijih u cijeloj Regiji JIE.

Naime, na hrvatskom tržištu ali i u zemljama Regije se već dulji niz godina može primijetiti svojevrsno nezadovoljstvo razinom interakcije svih sudionika u procesima uređenja stambenih i javnih objekata, a isto se manifestira i kroz nedovoljno kvalitetne projektne zadatke, koji su osnova za uspješno uređenje interijera. Također, nije ustanovljen koordiniran sustav edukacije: arhitekti, dizajneri i investitori često su prepušteni raznim oblicima pritisaka tržišne ponude te kvaliteta često ne korespondira s cijenom proizvoda. Slična problematika posebno je izražena u poslovima javne nabave, što će također biti jedna od tema konferencije. Evidentan je i problem loše informiranosti najšire javnosti u pogledu novih materijala i trendova, čemu pridonose i sami mediji čiji prilozi vrlo često umjesto edukativno-informativnog sadržaja nude instant rješenja bez stručne osnove. Ove i druge predviđene teme vrlo su aktualne, stoga će strukovne komore osigurati bodovanje za sudjelovanje arhitekata te se očekuje njihov veliki odaziv, kao i veliko prisustvo dobavljača najrazličitije opreme i materijala.

Organizatori: časopis Drvo & Namještaj, portal interijerNET.hr te Drvni klaster Delnice.

Više informacija i prijava na www.konferencija-interijeri.org

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se