interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kako uštedjeti pri uređenju stana?

Kako uštedjeti pri uređenju stana?
Kvaliteta i trajnost uz što manja ulaganja - želja su svakog pojedinca. Pri uređenju stana ili kuće to nije uvijek jednostavno postići, ali uz dobru pripremu, jasno definirane potrebe i pokoji stručni savjet, sigurno ćete u tome uspjeti!

26.10.2008.

interijerNET.hr

0

Kako biste uštedjeli pri opremanju i uređenju stana potrebno je napraviti nekoliko osnovnih koraka prije samog početka. Kao što smo već naveli, jedan od najvažnijih elemenata je definicija potreba i želja. U kvalitetnoj analizi prostornih mogućnosti pomoći će vam stručnjaci – arhitekti i dizajneri, a u manjim zahvatima to možete učiniti i sami. Različite verzije tlocrtnih dispozicija proučite kroz nacrte, tj. projekte i odaberite najkvalitetniju za vaš način života. Greške na papiru se puno lakše ispravljaju od onih već izvedenih, stoga, provedite što više vremena analizirajući nacrte kako biste bili sigurni da ste odabrali ono pravo. Na ovaj način ćete izgubiti nešto više vremena, ali ćete sigurno uštedjeti novce, jer popravak izvedenih grešaka nećete ponovo plaćati!

  • 0

Nakon definiranih potreba, pristupite prikupljanju ponuda za uređenje i opremanje stana ili kuće. Ovo je vrlo važan korak iz više razloga. O odabranoj tvrtki će ovisiti cijena, kvaliteta i rok izvedbe radova ili dostave. Obaveze je najbolje regulirati ugovorom, pogotovo ako se radi o izvedbi obrtničkih radova. Ukoliko se dogovara po sistemu „ključ u ruke“, ugovor treba biti vrlo precizno sastavljen kako ne bi bilo nikakvih nejasnoća oko opsega radova koji se trebaju izvesti. Svaka tvrtka treba dati garanciju za svoj rad tako da trošak sanacije eventualnih grešaka i nepravilnost snosi isključivo izvođač radova. Prikupljene ponude usporedite po svim stavkama – vrsti ponuđenih materijala i uređaja, roku za izvođenje, načinu dostave, itd. jer se često dogodi da odabrana najjeftinija ponuda bude u konačnici najskuplja, jer ne sadrži sve elemente koje će izvođač na kraju naplatiti.

  • 0

Za sve ugradbene elemente te različite uređaje, prije kupovine provjerite dostupnost servisa za popravak i mogućnosti nabavke rezervnih dijelova, kako ne biste došli u situaciju da zbog bezazlenog kvara morate kupovati novi uređaj. Osim toga, dobro pročitajte uputstva za upotrebu i održavanje, jer se često zbog nepridržavanja istih skraćuje rok trajanja. To će vam ponovo povećati troškove zbog plaćanja popravaka ili čak kupovine novih uređaja ili opreme.

  • 0

Pri odabiru elemenata za uređenje stana odaberite obavezno one srednje, više ili visoke kvalitete, ovisno o financijskim mogućnostima. Obzirom da se stambeni prostor uvijek uređuje za višegodišnju upotrebu, potrebno je razmišljati o roku trajanja i kvaliteti odabranih materijala. Ovo se također odnosi na elemente koji se ugrađuju u zidove ili podove, npr. instalacije ili izolacije, čiji popravak možete izvesti isključivo razbijanjm podova ili zidova, a to za sobom povlači i izvođenje ostalih radova, npr. keramičarskih, parketarskih, soboslikarskih itd. i dodatno povećanje troškova.

  • 0

Kada se radi o odabranom dizajnu namještaja i opreme te praćenju trendova, predlažemo da ih slijedite kroz pojedine komade namještaja ili detalje. Na taj ćete način jednostavno i jeftino uvijek biti u trendu. Globalno praćenje trendova u uređenju stambenog prostora dovest će vas u situaciju da svake 3 - 4 godine mijenjate  namještaj što većini ljudi nije dostupno iz financijskih razloga. Osim toga, unesite dio vlastitog stila u uređenje i time ćete uvijek biti u trendu!

  • 0

Važno je naglasiti da rješavanju stambenih problema i uređenju prostora treba pristupiti detaljno i temeljito. Improvizirana rješenja predstavljaju financijsko opterećenje, a prolaznog su karaktera. Nepromišljeni potezi i kupnje su najčešće najskuplji, jer se pokažu kao loša rješenja, koja treba zamijeniti kvalitetnijima. Stoga, svoje ćete novce najbolje uštedjeti odabirom kvalitetnih rješenja, tvrtki za izvođenje radova i materijala koji će jamčiti kvalitetu i rok trajanja za što duži period.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se