interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Hodanje - lakim korakom do vitke linije

Hodanje - lakim korakom do vitke linije
Hodanje je jedan od najlakših načina da izgubite suvišne kilograme. Žustra šetnja u trajanju od 45 minuta, četiri puta tjedno, pomoći će vam da izgubite pola kilograma tjedno. Osim mršavljenja, hodanje jača srce i pluća, poboljšava gustoću kostiju kao prevencija osteoporoze i poboljšava raspoloženje povećanjem produkcije endorfina. I što je najbolje, pomaže smanjiti apetit i tako dodatno izgubiti kilograme.

25.05.2009.

Portal Žena.hr

0

Hodanje je jedan od najlakših načina da izgubite suvišne kilograme

Prema stručnjacima 10.000 koraka je dovoljno za mršavljenje, a za to vam je potrebno nekih sat vremena (oko 7.5 kilometara). Ako vas plaši ova brojka od 10.000, tu se broje i svi koraci tokom dana, po kući, do dućana, igra s djecom u parku... sve se broji.

S jednostavnim planom od osam koraka, hodanjem ćete zagarantirano smršavjeti i zategnuti se primjetno već za četiri tjedna.

1. Brzi, kratki koraci pomoći će vam brže postignuti kvotu od 10.000 koraka, pa pokušajte promijeniti način hodanja.

2. Hodajte s glavom i ramenima opuštenima, a s rukama pokušajte što više micati kako biste uposlili cijelo tijelo i sagorili što više kalorija.

3. Hodajte dovoljno brzo da se oznojite, ali ne i toliko da se uspušete i ne možete razgovarati tokom hodanja.

4. Hodajte po različitim površinama. Neravne površine, kao što je hodanje kroz šumu, koristit će različite mišiće za hodanje, pa ćete se brže učvrstiti i zategnuti. Isto tako hodanje uzbrdo/nizbrdo pomoći će brže sagorjeti kalorije i masti.

5. Kad počnete osjećati da ste malo ojačali, počnite koristiti utege dok hodate. To mogu biti dvije male flašice vode, koje će vam pomoći da sagorite dodatnih 200 kalorija u 30 minuta hodanja. Isto tako će vam pomoći tonirati mišiće ruku, ramena i leđa.

6. Promijenite dosadašnje navike kako biste bili sigurni da ćete se držati novog režima hodanja. Parkirajte nekoliko ulica dalje od posla (od škole ako idete po djecu...), ili krenite na posao pješke. Uvijek idite pješke po stepenicama umjesto liftom. Ako već ne možete pješke do nje, parkirajte što dalje od trgovine u koju ste se zaputili.

7. Nabavite pedometar koji broji korake (ima ih već od 30 kuna). Tako ćete najlakše znati koliko ste tokom cijelog dana  koraka napravili.

8. Hodanje je jednako toliko aerobno koliko i trčanje, tae bo ili aerobik, pa se prije zagrijte, a nakon „ohladite“ istezanjem mišića nogu i ruku. Zagrijte mišiće vrata kruženjem glave.  Nemojte zaboraviti niti na zglobove i koljena.

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se