interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Brinite o svojoj koži na suncu

Brinite o svojoj koži na suncu
Jeste li znali da je svibanj mjesec prevencije zaštite kože od ultraljubičastih zraka i raka kože? Čuvajte se ultraljubičastih zraka!

22.05.2008.

Portal moda.hr

0

Nažalost, uz mnoge netočne informacije o zdravlju, ljudi su često zbunjeni kada je riječ o zaštiti njihove kože i kože članova njihovih obitelji. Kako dolaze topliji dani, vrlo je bitno zaštititi kožu od štetnog sunčevog zračenja, bilo da šećete, vozite bicikl ili samo sadite cvijeće na terasi.

Dr. Beth Lange, direktorica Coppertone Solar Research centra odlučila je pomoći s par korisnih savjeta o zaštiti kože tijela u ljetnim mjesecima.     

1. Nanosite. Nanosite. Nanosite.

Sunce može nanijeti štetu istog časa kada izađete van. Stoga ne zaboravite nanijeti kremu za sunčanje još kod kuće. Ponovite postupak svakih 80 minuta i posebno poslije plivanja, brisanja ručnikom ili nakon jačeg znojenja, čak i ako na kremi piše da je vodootporna.

2. Udvostručite

Kada mislite da ste nanijeli dovoljno kreme - nanesite još. Potrebno je otprilike 30 g kreme za sunčanje da biste dovoljno zaštitili svoje lice i tijelo. Tijekom vikenda možete potrošiti cijelu tubu kreme za sunčanje, no ne brinite, više je kod zaštite od sunca uistinu više.

3. Slijedite pravilo sjene     

Ako je vaša sjena kraća od vas, sunčeve zrake su najjače. Zaštitite se laganom odjećom, poput kaftana, uzmite šešir i naočale i potražite hlad.

4. Izaberite kremu koju ćete koristiti

Ako je krema za sunčanje ugodna na koži i usto još i fino miriše, radije ćete je nanositi.

5. Izdržljiviji proizvodi su bolji

Bilo da igrate odbojku na pijesku, trčite po plaži ili surfate, izaberite kremu za sunčanje koja je vodootporna i otporna na znojenje. Krema se neće otapati i ulaziti u oči.

6. Posjetite dermatologa jednom godišnje - neovisno o dobi

Ako se rano otkrije, melanom je izlječiv (99% pacijenata kojima je otkriven melanom u ranom stadiju izliječeno je).

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se