interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Trendovska kuhinja - prostor za rad i komunikaciju

Trendovska kuhinja - prostor za rad i komunikaciju
Od 17.04.2018. do 22.04.2018. godine “Salone del Mobile.Milano” će u sklopu 22. izdanja sajma kuhinja Eurocucina i FTK prikazati najnovije trendove u svijetu kuhinja i kuhinjske tehnike.

08.02.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Način života nužno utječe na oblikovanje i funkcionalnost prostora, pa tako i na prostor kuhinje. Od izoliranog i zatvorenog prostora u prošlom stoljeću, kuhinja postaje prostor druženja, jela i komunikacije sa ostatkom svijeta, ona je funkcionalna, ergonomska, dinamična i otvorena.

  • 0

Modularnim elementima kuhinja se povezuje sa dnevnim traktom, stvarajući interakciju dva prostora u kome se odvija kuhanje, druženje, ali i rad. Ergonomija je izražena kroz prostrane i praktične elemente namještaja koji se lako koriste i pružaju mogućnost dobre unutarnje organizacije.

  • 0

Materijali suvremene kuhinje pružaju osjećaj ugode, opuštenosti i ravnoteže sa prirodom. To je prije svega prirodni kamen, drvo te metal. Odlika ovih materijala je i praktično održavanje i trajnost. Uz ove materijale se kombiniraju trendovski zeleni i ljubičasti tonovi, ali i bazni poput sive, nijansi kave ili toplobijele.

  • 0

Kuhinja postaje prostor društvene komunikacije, ali i komunikacije čovjeka i uređaja te uređaja međusobno. Ovaj vrlo važni segment čini kuhinju osobitim dijelom doma, a svojom kompleksnošću nadmašuje sve ostale prostore. Pametna kuhinja sastavni je dio pametnog doma. Ona osigurava učinkovitost, kontrolu potrošnje, održivost, ali i zabavu! Odlika trendovske kuhinje je da je svaki uređaj kontroliran daljinskim upravljačem, a veže se na aplikaciju kojom se pojednostavljuje upravljanje ili stvara veza sa ostalim uređajima u okruženju.

  • 0

Kuhinjski uređaji omogućuju kuhanje istim tehnikama i kvalitetom kao u vrhunskim restoranima. Najnoviji uređaji čuvaju kvalitetu namirnica - boju, okus, miris, reguliraju temperaturu i vlažnost.

  • 0

Veza korisnika i kućanskih uređaja produbljuje se pa priprema jela postaje i prilika za društvenu interakciju. Tijekom kuhanja moguće je dijeliti recepte i komentare na društvenim mrežama. Kuhinje postaju prostori za iskazivanje emocija i raspoloženja, potvrđujući činjenicu da je suvremena kuhinja dominantan dio doma.

  • 0

Foto: Salone del mobile. Milano, Andrea Mariani

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se