interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Savjeti za uređenje potkrovlja

Savjeti za uređenje potkrovlja
Prostori u potkrovlju se ističu atraktivnošću i osobitošću te su kao takvi privlačni za stambene prostore. No, atraktivnost nosi i izazove vezane uz uređenje i opremanje zbog kosih krovova i nepravilnosti koje oni čine.

28.01.2008.

interijerNET.hr

0

Upravo iz tog razloga, javlja se strah kod pojedinaca i birajući između kupovine klasičnog stana ili onog u potkrovlju, biraju verziju jednostavniju za uređenje. U potkrovlju često žive arhitekti i umjetnici, jer upravo u uređenju ovakvih prostora  mogu iskazati svoje kreativne potencijale.

 

 • 0

Prvi susret sa stanom u potkrovlju nikako ne bi smio izazvati pomisao kako se u takav prostor ne može smjestiti niti običan ormar. Sve ono, što se u početku čini kao nedostatak, uz stručne savjete i dobre ideje se može pretvoriti u prednost takvog prostora.

 • 0

Kako biste maksimalno iskoristili površinu ispod kosina stropa, opremite dom namještajem izrađenim po mjeri, koji će se kao takav u potpunosti uklopiti u prostor. Ugradbeni ormari su idealni za ovakve stanove. Visina nadozida uvelike će definirati veličinu iskoristivog prostora. Zonu uz nadozid možete iskoristiti na više načina. Predlažemo ugradnju kliznih stijena na udaljenosti 60 – 80cm u cijeloj dužini kako bi taj prostor iskoristili za spremišta. Na ovaj način iskorištavate najniže dijelove. Garnituru za sjedenje možete postaviti u neposrednu blizinu, jer i ona može biti smještena u nižoj zoni.

 • 0

 • 0

Dječju sobu prilagodite kosinama izradom namještaja po mjeri. Ukoliko je u prostor potrebno smjestiti dva ležaja, umjesto kreveta na kat, smjestite dječji krevet s dodatnim u ladici ili jedan do drugog, te tako nećete ovisiti o korisnoj visini sobe.

 

 • 0

 • 0

Niže dijelove stana možete iskoristiti i za smještaj radnih stolova, npr. u dječjoj sobi ili u boravku za formiranje radnog kuta s kompjutorom. Stol smjestite uz nadozid, a zona sjedenja će na taj način biti u višem dijelu, koji vam neće predstavljati probleme prilikom ustajanja od stola.

Gornje kuhinjske elemente, u kosim dijelovima stana, možete organizirati kaskadno ili donje elemente izvesti u punoj visini do kosina. Na taj ćete način stvoriti dodatni prostor za odlaganje stvari i namirnica, koji ste izgubili zbog nemogućnosti postave gornjih elemenata. Ukoliko, zbog ovakve organizacije, nemate dovoljno radnih ploha, stvorite ih postavljanjem pulta, tj. šanka prema blagovaonici.

 • 0

 • 0

Kosine u kupaonici također možete dobro iskoristiti smještajući zahodsku školjku, perilicu za rublje ili ležeću kadu ispod njih. Ležeća kada bi trebala biti postavljena okomito na prostor ispod kosine kako bi se jedan njen dio ipak prostirao u višem dijelu i omogućio ispravljeni položaj osobi koja se tušira.

 • 0

 • 0

Prostor potkrovlja može pružati dodatnu atrakciju i komociju ukoliko je dovoljno visok da se u najvišem dijelu smjesti galerija s pristupom stepeništem ili strmim ljestvama.

 

 • 0

 • 0

Na galeriju smjestite dodatnu spavaonicu ili hobi prostor, koji čak i sa smanjenom visinom možete koristiti za opuštanje, čitanje u ležaljci ili vježbanje na tlu.

 • 0

I na kraju, ukoliko se i dalje osjećate potpuno bespomoćno u organizaciji prostora omeđenog s puno kosih ploha, potražite pomoć arhitekta, koji će svojim znanjem, iskustvom i maštovitošću učiniti Vaš stan u potkrovlju funkcionalnim i ugodnim za život.   

 • 0

 • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se