interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Pet najvažnijih pravila kod preuređenja stana

Pet najvažnijih pravila kod preuređenja stana
Preuređenjem stana se unosi svježina i novi ugođaj u prostor. Sam postupak treba biti vrlo temeljit i promišljen kako ne biste napravili greške čije ćete posljedice osjećati do sljedećeg preuređenja!

01.03.2009.

interijerNET.hr

0

Nakon nekoliko godina stanovanja u istom prostoru, sve se čini pomalo dosadnim! Manjim zahvatima svake se godine mogu činiti više ili manje uspješne izmjene, ali konačno sazrije vrijeme kao i financijske mogućnosti za upuštanje u temeljitije preuređenje stana. Ovo su trenuci koje mnogi jedva čekaju i to s razlogom - dom je mjesto za opuštanje, rad i razonodu te je izuzetno važno da se baš u njemu osjećamo najbolje!

  • 0

Prvo pravilo: prije samog preuređenja stana, bi trebalo analizirati što vam je smetalo u prijašnjoj koncepciji, a odražavalo se kroz funkcionalne nepravilnost. Pogrešan raspored namještaja i opreme može poremetiti komunikacijske tokove ili otežati i usporiti obavljanje radnih procesa. Ovakve ste nepravilnosti sigurno osjetili i komentirali, pa će vam iskustvo pokušaja i pogreške sigurno nametnuti pravilno rješenje pri preuređenju stana.

  • 0

Drugo pravilo je sagledavanje stvarnih potreba, koje se očituju kroz vaš stil života, nameću kroz raspoložive prostorne mogućnosti  te izražavaju kroz potrebu zadovoljavanja funkcionalnih i estetskih kriterija. Potrebno je naći pravu mjeru i u želji za praćenjem trendova, jer ga svaki prostor ne može izraziti na najbolji način (zbog rasporeda, smanjene površine, nedovoljne količine svjetlosti i sl.). Otkrivanje prave mjere za sve navedene parametre, bit će ogledalo uspješnosti nove koncepcije stana!

  • 0

Treće pravilo predstavlja nadogradnju na prethodno pravilo. Pri donošenju odluka ne povodite se željom da svoj stambeni prostor uredite baš kao vaš prijatelj i susjed ili da u toj težnji idete još dalje s natjecateljskim duhom - vaš stan mora biti još ljepši i bolji. Prostor u kome živite treba biti uređen prema vašim vlastitim mjerilima i u skladu s vlastitim mogućnostima. Skupi materijali ili pojedinačni komadi namještaja koje viđate kod drugih mogu biti nadomješteni jeftinijim i jednostavnijim elementima, koji će u skladnoj kombinaciji s ostalim prostornim parametrima biti vrlo efektni i zapaženi.

  • 0

Četvrto pravilo: prilikom preuređenja stana nastojte poboljšati njegove prostorne kvalitete. Optičko povećanje ili smanjenje prostora, korigiranje visine, uvođenje veće količine svjetla ili povezivanje prostora, ćete najjednostavnije postići bojom zidova i namještaja, ugradnjom odgovarajućih materijala te odabirom pravilnih elemenata opreme. Dom koga karakteriziraju prozračnost i dobra dnevna osvijetljenost, kvalitetno je i bezvremensko rješenje!

  • 0

Peto pravilo- kad sagledate sve prostorne mogućnosti, potrebe i želje te shvatite da ne znate što biste i kako dalje, javite se stručnjacima – arhitektima i dizajnerima koji su tu za vas i rješavanje svih vaših problema. Kompjutorskim vizualizacijama, vrlo se brzo i jednostavno mogu sagledati sve prednosti i nedostaci nove prostorne koncepcije te projektirati rješenje i stambeni prostor kakav ste oduvijek željeli...

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se