interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Manje uzbuđenja. Više zabave. Gorenje.

Manje uzbuđenja. Više zabave. Gorenje.
Vodeći sajam potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA u Berlinu ima prilike skinuti veo s Gorenjeve dizajnerske linije kuhinjskih aparata Gorenje by Starck, koju je dizajnirao svjetski poznati Philippe Starck, Infinity lifestyle linije i drugih najnovijih Gorenjevih kućanskih aparata.

08.09.2015.

Gorenje Press

0

Na priredbi, koja se održava od 4. do 9 rujna, Skupina predstavlja novi identitet i izgled Gorenjevog robnog znaka koji je impresionirao i nadahnjivao svoje korisnike kroz 65 godina. Glavna poruka ovog revidiranog identiteta je obećanje kakvoće i vrhunskog korisničkog iskustva.

U proteklim postavima sajma IFA, svojevrsnog globalnog glavnog događaja, preko 1.500 izlagača je sklopilo poslove u ukupnoj vrijednosti 4,2 milijarde eura. Izvanredna mješavina inovativnih proizvoda, učesnika i zabave svake je godine privlačila sve veći broj ljudi, dovevši ukupan broj posjetitelja 2014. godine do jedne četvrtine milijuna. “Ove godine premijerno prikazujemo brojne nove aparate za kuhanje robnog znaka Gorenje i Asko te svježe i elegantne dizajnerske linije stvorene u suradnji s Philippeom Starckom. Na taj način jačamo svoju reputaciju uvoditelja novina u industriju kućanskih aparata tako što pomoću sofosticiranog dizajna i inovativnih rješenja pojednostavnjujemo svakidašnje kućne poslove. Gorenju je ovo osmo uzastopno učestvovanje na sajmu IFA koji vidimo kao izuzetnu priliku za susret s našim poslovnim partnerima i krajnjim korisnicima naših proizvoda na jednom mjestu”, rekao je Franjo Bobinac, predsjednik i izvršni direktor Skupine Gorenje.

 

Lansiranje nove dizajnerske linije Gorenje by Starck

Središnji naglasak ovogodišnjeg izložbenog prostora je najnovija linija kuhinjskih aparata Gorenje by Starck koja nosi potpis francuske dizajnerske zvijezde Philippea Starcka. Inspirativna svježa linija rezultat je iskustva i stvaralačke snage jednog od najvećih suvremenih dizajnera koji je uspješno povezao sve mogućnosti koje pruža suvremena tehnika kako bi udovoljio potrebama i željama suvremenog korisnika. Pećnica, ploče za kuhanje, nape i hladnjaci ističu se prestižnom kombinacijom nehrđajućeg čelika i visokoreflektirajućeg stakla. Privlačan izgled aparata uklopit će se u okoliš koji se odražava na njegovoj površini i kazivat će priču o životnom stilu korisnika. “Linija aparata Gorenje by Starck je naš "admiralski brod" posebno na europskim i drugim tržištima gdje kupci posebno cijene vrhunski dizajn i funkcionalnost aparata. Vjerujemo kako će ova linija nadalje jačati reputaciju našeg robnog znaka i promovirati prodaju našeg uobičajenog asortimana” rekao je Marko Mrzel, Gorenjev direktor prodaje, o planovima za novu dizajnersku liniju.

 

Lansiranje nove kolekcije Infinity

Svjetla reflektora zahvatit će i novu lifestyle liniju aparata koju će posebno smatrati vrijednom fanovi bezvremenog klasičnog dizajna. Kuhinjski aparati u boji slonove kosti ili ebanovine, s pojedinostima u bakru, daju dodir nostalgije kroz posebno dizajnirane ručice i rukohvate. Oni su odlično rješenje kolekcionarima koji traže kombinaciju funkcionalnosti i vječnosti u tehnološki naprednim kuhinjskim aparatima.

 

Gorenjev robni znak s novim identitetom i imidžem

Na sajmu, Gorenje predstavlja i svoj preinačeni robni znak identiteta koji je uspješno preoblikovan iz robnog znaka orijentiranog na proizvodnju u znak koji sluša korisnike i slijedi njihove želje. U radnoj svakodnevici, s previše obveza i premalo vremena, Gorenje je izvor praktičnih ideja koje život čine jednostavnijim i ugodnijim. Aparatima pružaju jednostavan i energetski učinkovit put do željenih rezultata. Štoviše, oni su prekrasno dizajnirani, trajni i pouzdani. Mario Vogl, senior dopredsjednik zadužen za korporativni marketing, kaže: “Kroz 65 godina, Gorenje je iznenađivalo milijune svojih korisnika praktičnim i pouzdanim rješenjima koja olakšavaju svakidašnje dnevne poslove. Uz današnji ubrzani ritam života, vrijeme pojedinca i njegove obitelji postalo je dragocjenost koja se u Gorenju izuzetno uvažava i to je ono što nastojimo dati svojim korisnicima: više vremena. Zbog toga su Gorenjevi aparati dizajnirani imajući na umu korisnike, kako bi mogli ukloniti njihove brige, ponuditi sve svoje prednosti i uštedjeti im vrijeme”.

  • 0

Najnovija generacija ugradbenih kuhinjskih aparata

Gorenje također predstavlja svoju najnoviju generaciju ugradbenih kuhinjskih aparata koji svojim naprednim tehničkim rješenjima pružaju odgovore na potrebe i zahtjeve suvremenih korisnika. Najnovija generacija pećnica, ploča za kuhanje, napa i mikrovalnih pećnica proizvedenih u Europi temelji se na pametnoj automatiziranoj tehnici i vlastitoj zabavnoj, privlačnoj i skladnoj pojavnosti podržanoj najboljim materijalima. Gorenjevi napori usmjeravaju se prema stvaranju aparata koji uklanjaju svako uzbuđivanje s podešavanjem namještanja i frustracije zbog nedovoljno kuhane ili prekuhane hrane ili prekipjele tekućine. Cilj je potpuno automatizirati kuhanje uz dovođenje okusa i hranjivih vrijednosti hrane što bliže željama korisnika. Nema sumnje kako Gorenje uspijeva u tome sa svojim pećnicama u kojima patentirana nadsvođena unutrašnjost pećnice HomeMade i sustav ventilacije zraka MultiFlow 360° dovode do istinski jednolično kuhane hrane. IQcook pametna ploča za kuhanje automatski kuha ukusna jela oslobađajući korisnika brige kako će im jelo zagorjeti ili iskipjeti. Napredna kuhinjska napa automatski se uključi kada osjeti veću koncentraciju nečistoća u zraku dok mikrovalna pećnica bez okretnog tanjura koristi posebnu tehniku za ravnomjerno odleđivanje i zagrijavanje hrane.

  • 0

Retro i IonGeneration hladnjaci

Retro hladnjaci, silno popularni među potrošačima, ponovno zauzimaju posebnu pažnju. Retro je sinonim nostalgične prošlosti. On predstavlja oživljavanje legendarnih priča i stavki. Zaobljeni rubovi su prepoznatljivo svojstvo cijele kolekcije energetski učinkovitih i ekološki prihvatljivih aparata. U Gorenju su ovi aparati ikone tehnički unaprijeđeni na platformi IonGeneration koja, među ostalim svojstvima, imitira prirodnu mikro klimu kako bi hrana ostala što dulje svježa.

Napredni modeli hladnjaka IonGeneration ponose se jedinstvenom inteligentnom tehnologijom AdaptTech koja upotrebljava sustav inovativnog senzora za nadziranje učestalosti otvaranja vrata hladnjaka i u skladu s njom odgovarajućeg namještanja unutrašnje temperature. Hrana ostaje dulje svježa i bogata vitaminima zahvaljujući činjenici da hladnjak automatski pojača postupak hlađenja nešto prije nego li pretpostavi učestaliju uporabu hladnjaka i time spriječi porast temperature koji bi mogao naštetiti hrani. Maksimalnu zaštitu hranjive vrijednosti hrane također omogućava kombinacija naprednih funkcija nove generacije: IonAir s MultiFlow 360° održava intenzivno kruženje ioniziranog zraka koji oponaša prirodni okoliš i održava ravnomjernu i konstantnu temperaturu na svakoj polici. Tehnologija NoFrost Plus učinkovito sprječava nakupljanje inja na hrani i leda u zamrzivaču a uz to osigurava da hrana u hladnjaku zadrži vlagu i svježinu i da se ne osuši.

Još jedno posebno svojstvo Gorenjevih rashladnih aparata IonGeneration je hladnjak ConvertActive koji omogućava da se, ako zatreba, odjeljak zamrzivača pretvori u dodatni odjeljak hladnjaka kao prostor za hlađenje pića ili hrane. Hladnjak ima i posudu za voće i povrće s posebnim led-osvjetljenjem koje učinkovito zaustavlja procese oksidacije i poboljšava vrijednost svježeg proizvoda.

 

Najnovija generacija perilica i sušilica SensoCare

Najnovija generacija perilica i sušilica rublja ističe se visokom radnom sposobnošću, naglaskom na ergonomiju i dizajn i učinkovitim i logičkim namještanjima. Inteligentna tehnologija SensorIQ namješta skrb za rublje i automatski regulira postupak pranja i sušenja za bolju energetsku učinkovitost.

Perilice rublja Gorenje nude četiri opcije pranja, zavisno o tome što je korisniku potrebno u datoj situaciji: NormalCare za pranje s optimalnom kombinacijom vremena, snage i vode; TimeCare za brzo pranje; AllergyCare za dodatno ispiranje rublja; ili EcoCare za pranje uz maksimalnu uštedu električne energije. Nadalje, skrb o rublju vodi još ponetko, inovativno konstruirani bubanj SpaDrum s posebnom perforacijom kao i konstrukcija 3D rebra u kombinaciji s 4D staklenim vratima koja omogućavaju optimalno gibanje rublja bez ikakvog zapletanja.

Sušilice rublja Gorenje sada imaju nova stilska staklena vrata. Također, one koriste funkcije SteamTech i GentleCare koje nježno suše rublje i održavaju ga svježim tako da je glačanje jedva potrebno. Jedinstvena tehnologija IonTech dodatno mekša tkanje, sprječava nabore i neugodan statički naboj koji se prikupi tijekom postupka sušenja, posebno kod sintetičkih tkanina. Ona također učinkovito uklanja iz rublja neugodne mirise hrane i duhana osiguravajući dodatnu svježinu i njegu.

  • 0

Više informacija saznajte na http://www.gorenje.hr/priopcenja-za-medije 

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se