interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Keramičke pločice – najnoviji trendovi

Keramičke pločice – najnoviji trendovi
U Bologni je održan 29. međunarodni sajam keramičkih pločica i kupaonske opreme Cersaie od 20-24. rujna 2011. godine. Na sajmu je najnoviju kolekciju predstavila i hrvatska tvrtka, jedini domaći proizvođač keramičkih pločica – Keramika Modus. Njihov atraktivan štand je i ove godine dizajnirala tvrtka Gamma Due.

26.09.2011.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Među najpoznatijim tvrtkama, koje se bave proizvodnjom keramičkih pločica, svoje proizvode na sajmu Cersaie predstavila je i hrvatska tvrtka Keramika Modus, koja svoje pločice izvozi u 15-ak zemalja. Kvalitetom ne zaostaju za talijanskim i španjolskim proizvođačima, a uštede koje se postižu u transportu poboljšavaju im konkurentnost na domaćem tržištu.

  • 0

Surađuju s talijanskom tvrtkom Gamma Due, koja je kupila ekskluzivno pravo za proizvodnju linije keramičkih pločica Hello Kitty. Ova dosjetljiva ideja već je rezultirala plodom, jer postoji veliki interes za ove pločice, koje su izvedene u različitim oblicima i bojama, pa su prikladne za kupaonice i za djecu i za odrasle. Posebna kolekcija pločica izrađena je u crnoj boji sa Swarovski kristalima. Distributer kolekcije Hello Kitty za Hrvatsku je tvrtka Keramika Modus.

  • 0

  • 0

Na sajmu u Bologni su predstavljeni najnoviji trendovi u dizajnu keramičkih pločica. Kada se govori o ovim trendovima, potrebno je naglasiti da oni prate trendove u uređenju interijera kako bojama tako i materijalima tj. njihovim vjernim imitacijama u površinskoj strukturi i teksturi keramičkih pločica. Trendovi na prvo mjesto postavljaju prirodne ugođaje i materijale, pa su pravi hit keramičke pločice koje imitiraju drvo i kamen. Osim imitacija ovih prirodnih materijala, popularna je i imitacija betona.

  • 0

Trendovske boje keramičkih pločica su kivi zelena, narančasta, smeđa, krem, nijanse sive, ljubičaste, plave. Osim jednobojnih pločica, ističu se one naglašenih cvjetnih motiva i kolorita, koje se zbog dominantnosti postavljaju samo na manje površinske zone ili kao bordure po opsegu zidova.

  • 0

Vječno trendovski je mozaik, koji se pojavljuje u različitim izvedbama: mat, sjajnim, luksuznim, decentnim... Mozaik je popularan na zidovima kuhinja i kupaonica, ali se u svojim umjetničkim formama, kao dio aktualnog trenda, pojavljuje i na zidovima blagovaonica, dnevnih boravaka te svih ostalih prostora, koje će poput umjetničke slike ukrasiti svojom pojavom.

  • 0

Crno bijele kombinacije su vječne, pa su tako zauzele svoje mjesto i na prezentaciji ovogodišnjeg sajma u Bologni. Kontrastno slaganje pločica po sistemu šahovskog polja ili drugim sistemima, uvijek je efektno i atraktivno, a pogotovo na većim površinama gdje do punog izražaja dolazi sraz crnih i bijelih keramičkih pločica.

  • 0

Osim glatkih površina, izuzetno su popularne reljefne strukture. Iako nešto teže za održavanje u kuhinjama ili kupaonicama, njihovom estetskom dojmu neobično je teško odoljeti. Ukoliko ovakvu strukturu vidite kao problem zbog održavanja, postavite ih bar u gornjim zonama kako biste oplemenili i dinamizirali glatku površinu zida obloženog keramičkim pločicama.

  • 0

Osim za oblaganje zidova i podova, keramičke pločice su prikazane i kao sastavni materijal u izradi namještaja, kako kupaonskog ili kuhinjskog, tako i onoga za ostale prostorije. Keramičke pločice se počinju tretirati kao tapete te svoje mjesto nalaze u ambijentu svih prostorija u domu. Ovisno o boji, površinskoj strukturi ili imitaciji prirodnih materijala, stvaraju tople prostorne ugođaje iako se svrstavaju u hladne materijale.

  • 0

Vrlo popularan je i „fotografski“ otisak na keramičkim pločicama. On se pojavljuje kao cvjetni, životinjski, s prikazom poznatih građevina ili ljudi. Ovakve postavke na zidovima kuhinja, kupaonica i ostalih prostorija stvaraju vrlo dojmljive efekte.

  • 0

Što se tiče formata pločica, trendovi ostavljaju veliku slobodu, ali u prvi red postavljaju longitudinalnost kod zidnih pločica i velike formate kod podnih.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se