interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kako opremiti apartman?

Kako opremiti apartman?
Kako treba biti opremljen apartman u kome će gost doista uživati, a vlasnik ponuditi smještaj u koji će se svatko poželjeti vratiti?

26.09.2007.

interijerNET.hr

0

Iako je ljeto završilo, a time i misli o rezervacijama smještaja, možda je ovo idealno vrijeme za informiranje svih onih koji se bave opremanjem svojih apartmana za sljedeću sezonu.

Naše informacije i savjeti će vam pomoći da svoje apartmane učinite što kvalitetnijim za ponudu na tržištu.

Pravilnikom o kategorizaciji je precizno definirano što sve mora sadržavati apartman kako bi bio kategoriziran određenim brojem zvjezdica. Iako je do prije nekoliko godina smještaj u Hrvatskoj bio najčešće u nivou dvije ili tri zvjezdice, potrebe i zahtjevi gostiju su u skladu s porastom standarda narasli i povećao se zahtjev za smještajnim kapacitetima u višim kategorijama.

 • 0
Kroz predstavljanje apartmana Turističkog naselja Zaton, apartmanski niz T3, kategoriziranih sa 4*, ukazat ćemo vam na  poželjnu opremu apartmana, ne zbog visoke kategorizacije koju možda i ne želite dosegnuti, već zbog zadovoljstva vaših budućih gostiju.

Sam ulaz u apartman je odvojen od ostatka prostora zidom od staklene opeke. To je učinjeno zbog prodiranja što veće količine dnevne svjetlosti, jer je apartman jednostrano orijentiran. Uvijek nastojte ulazni prostor osvijetliti i učiniti ga dovoljno prostranim, jer gosti ulaze s koferima, rekvizitima za plažu i sl, pa im je potreban dovoljno širok i komotan ulaz. Osim toga, u ovom je prostoru poželjno imati ormar ili komodu za odlaganje cipela, odjeće i predmeta. Ugradbeni ormar, kao u slučaju apartmana u Turističkom naselju Zaton je idealno rješenje. Ogledalo za cijelu figuru je obavezan element za postizanje kategorije od 4*.

 • 0

U produžetku ulaznog prostora je smještena kupaonica koja ima veliku tuš ili ležeću kadu s ostakljenim vratima. Ovakav tip tuš kabine tj. ležeća kada su obavezni za visoki stupanj kategorizacije, ali će vašem gostu sigurno pružiti dodatni osjećaj ugode prilikom tuširanja.

 • 0

Spavaća soba je smještena u produžetku ulaza. Veliki bračni krevet koji se zapravo sastoji od dva pojedinačna idealan je za iznajmljivanje parovima, a poslužit će i kao dječja spavoaonica u dispoziciji s odvojenim krevetima. Obavezan element je noćni ormarić uz svaki krevet s lampom smještenom na samom ormariću ili ugrađenom u zid. U spavaonicama ovih apartmana, gosti iz kreveta mogu regulirati rad svih uređaja te paljenje i gašenje klimatizacije i rasvjete. Ovo je bio obavezan element za kategorizaciju, kao i upotreba tzv. blackout zastora koji omogućavaju potpuno zamračenje prostora. Ovaj se efekt može dobiti i zatvaranjem vanjskih grilja. Veliki ugradbeni ormar je gotovo nevidljiv u prostoru spavaonice, jer su klizna vrata obložena ogledalom.

 • 0

 • 0

U dnevnom boravku su obavezni elementi opremanja garnitura za sjedenje (koja je idealna ukoliko je na razvlačenje, jer omogućava dodatne ležajeve za goste), club stolić, mali tepih, zatim komoda za tv, mini bar (koji može biti smješten u hladnjaku, ukoliko su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak jedinstveni prostor), toaletni tj. pisaći stol sa stolicom, ogledalo te priljučak za telefon i internet.

 • 0

 • 0
 

Kuhinja je mala, ali funkcionalna i sadrži sve potrebne i uređaje: hladnjak, štednjak, napu mikrovalnu pećnicu. Nasuprot kuhinje je smještena blagovaonica.            

 • 0

 • 0

Kompletan apartman je popločan keramičkim pločicama,što je najbolji izbor radi jednostavnog održavanja.

Neizostavan dio ovakve priče je prostrana terasa. U turističkom naselju Zaton je poseban ugođaj boravka na terasama, jer se apartmanski niz nalazi u okruženju borove šume i s pogledom na more.

 • 0

Važan element za doživljaj smještaja je i oblikovanje okoliša. Zelene površine i dekorativna vanjska rasvjeta sigurno će biti dodatni razlog da uz sve navedeno i ponuđeno, gosti ponovo dođu i sljedeće ljeto.

 • 0

Više u fotogaleriji ...

Kontakt:

tel: +385 23 205 588; 280 211

fax: +385 23 264 225

  apartments@zaton.hr

 www.zaton.hr    

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se