interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

DUT tkanine u uređenju interijera

DUT tkanine u uređenju interijera
Zavjese, zastori, prekrivači, stolnjaci, nadstolnjaci, jastučići... jednom riječju dekorativne tkanine, uvelike definiraju prostorni ugođaj interijera. Tvrtka Dut nudi preko 6000 uzoraka zavjesa i dekora, koji će ukrasiti vaš prostor.

01.03.2012.

Monika Galović, dipl. ing. arh.

0

Dekorativne tkanine imaju veliku važnost u kreiranju prostornih doživljaja. Vrsta tkanine, boja, uzorak i njegova veličina naglašavaju elemente ili ih skladno povezuju s ostalim odrednicama prostora. Dnevni boravci, blagovaonice, spavaće i dječje sobe, kao i javni, turistički te poslovni  prostori, idealna su okruženja za upotrebu dekorativnih tkanina.

  • 0

Dekor tkanina za tapeciranje nalazi široku primjenu u izradi tapeciranog namještaja, od kreveta, trosjeda, sjedećih garnitura, fotelja, za tapeciranje starog namještaja, za izradu tapeciranih stolica, te za izradu vreća za sjedenje i namještaja od poliuretanske pjene (spužve). Dekor tkanine, koje možete naći u Dut-u, prikladne su za uređenje modernih i klasičnih interijera, za dekore i jastučiće, te navlake za namještaj ili haljinice za stolice. Tkanine za tapeciranje moraju biti kvalitetne, ugodne na dodir i lake za održavanje što se postiže mogućnošću pranja u perilici.

  • 0

Dekorativne tkanine se mogu naći u različitim uzorcima kao npr. dekorativna tkanina DILBER, koja dolazi u tri kombinacije: kao jednobojna, prugasta ili sa cvjetnim uzorkom i odličan je spoj modernog i klasičnog. Uklapa se jednako dobro u moderan i klasičan interijer. Dizajnirana je tako da u sebi sadrži elemente klasičnog, ali sadrži i štih suvremenog i modernog. Time nalazi svoje mjesto i široku primjenu u različitim interijerima i stilovima uređenja kao detalj ili za cjelokupno uređenje. Dobro je prihvaćena i kod mladih, koji osjećaju i vole dah klasičnog, te kod onih malo starijih, koji oduvijek poštuju eleganciju koju nosi klasično uređenje. Tkanje je dvoslojno, pa je time tkanina bogata, čvrsta i trajna. Praktične su i lagane za održavanje – perive u perilici. Kombinacijom cvjetnog, prugastog i jednobojnog dezena, stvaramo dojam povezanosti i cjelovitosti te pretvaramo svoj dom u luksuzno dizajniran interijer.

  • 0

Kada je o uređenju dječjih soba riječ - gotovo da se ne može pogriješiti u odabiru boja i uzoraka. Iako će tkanine namijenjene uređenju dječjih soba mamiti uzdahe prvenstveno ljepotom boja i uzoraka, imajte na umu održavanje, funkcionalnost i trajnost, jer ćete tkanine iz dječje sobe morati često prati.U uređenju dječjih soba najviše se možete "razmahati" prilikom odabira dekorativnih tkanina u obliku zastora, prekrivača za krevete, različitih zidnih obloga i ukrasnih jastučića. Prednost dajte tkaninama toplih i otvorenih boja, cvjetnih ili geometrijskih oblika. Dječje sobe trebaju biti tople i temperamentne, pa se odabir dekorativnih tkanina treba prilagoditi ovom zahtjevu.

  • 0

Odabir zavjesa treba biti takav da propuštaju što veću količinu prirodne svjetlosti dok zastori mogu biti puniji u svom sastavu te tamniji ili s izraženijim uzorkom. Presvlake dekorativnih jastučića treba izabrati u skladu s postojećim bojama interijera ili njima svjesno napraviti naglaske intenzivnijom ili kontrastnom bojom te uzorkom materijala.

  • 0

Zavjese i dekori imaju funkcionalnu ulogu: zaštitu od sunca, pogleda, te zvučnu i toplinsku izolaciju. Kod estetske uloge je lakše pogriješiti – zato je tvrtka Dut tu da Vam pomogne odraditi završnu fazu pri uređenju doma ili poslovnog prostora.

  • 0

Da biste lakše donijeli odluku, tvrtka Dut nudi izbor od preko 6000 dezena različitih cijena i sastava - od lanenih, viskoznih, svilenih, pamučnih, itd, za svakoga po nešto – od stilova do cjenovnog razreda. U ponudi uvijek imaju i nešto gotovih zavjesa, ali naglasak je na izradi zavjesa po mjeri – dizajniranoj upravo za Vas i interijer koji opremate.

  • 0

Tvrtka Dut će ih uskladiti sa haljinicama za stolice, stolnjakom ili sjedećom garniturom i ispričati kroz njih Vašu priču kako bi Vaš dom zaista bio odraz Vas – jer se na taj način u njemu najbolje osjećate i dobivate ono što od doma i trebate – mjesto za opuštanje i obnovu Vaše energije.

  • 0

Imajte na umu da su u asortimanu i tzv. outdoor tkanine, te nautičke eko kože koje su otporne na sunce i ne upijaju vodu, a k tome su jednostavne za održavanje.

  • 0

One su u novije vrijeme čvrsto zauzele svoje zasluženo mjesto prilikom uređenja, a  idealne su za uređenje Vaših terasa i inih prostora izloženih različitim atmosferskim utjecajima. Odabirom ovih tkanina i eko koža iz široke palete boja i dezena i Vaš prostor može izgledati kao fotografija iz časopisa.

  • 0

Više informacija potražite u:

DUT interijeri
Vlaška 101
HR – 10 000 Zagreb
 
maloprodaja:
tel: +385 (0) 1 23 04 803


veleprodaja:
tel:    +385 (0) 1 2304 800
faks: +385 (0) 1 2304 801
              www.dut.hr
e - mail: prodaja@dut.hr

radno vrijeme:
pon - pet 
9:00 - 19:00

subota
9:00 - 13:00

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se