interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

BREZA – uspješan spoj dizajna i obrtništva

BREZA – uspješan spoj dizajna i obrtništva
Stolarski obrt Breza se po prvi put, nakon dugogodišnjeg iskustva i uspjeha na hrvatskom tržištu, široj javnosti predstavio na ovogodišnjoj Ambienti.

06.11.2007.

interijerNET.hr

0

 • 0

Vlasnik ovog stolarskog obrta je gospodin Franjo Gršetić, koji je nakon izučenog stolarskog zanata i nekoliko godina radnog iskustva, kao dvadesetpetogodišnjak otvorio i pokrenuo svoju vlastitu proizvodnju.

 

 • 0

Nakon 35 godina uspješnog rada, vlasnik se može pohvaliti da je radio diljem lijepe naše i opremio mnoge stanove, kuće, restorane, hotele i ostale javne prostore. Ono što ističe rad stolarskog obrta Breza jest visoka kvaliteta namještaja koji je većinom ručni rad i iziskuje puno rada i vremena da bi dobio svoj konačni oblik. Najviše rade u masivu i furniru, ali odlično izrađuju i namještaj od umjetnih materijala, koje danas nalazimo na tržištu.

 

 • 0

      

 • 0

Ono što je gospodin Franjo Gršetić uveo kao novitet u pripremi za ovogodišnju Ambientu, koja je trajala punih deset mjeseci, je stvaranje dizajnerskog tima čije je zamisli i ideje proveo u djelo. Uspješnost ovog poteza je pokazala i dodijeljena im Brončana plaketa za nagradu Mobil Breza za svoju inovativnost i originalnost zaslužio Zlatnu plaketu. Dodatni razlog za to je upravo spoj hrvatskog dizajna i proizvodnje, koji svojom sintezom mogu dati kvalitetne proizvode, kojima se možemo podičiti ne samo u Hrvatskoj već i izvan njenih granica. O tome svjedoči i interes inozemnih tvrtki koje su se zainteresirale za otkup dizajna i tehnologije proizvodnje linije namještaja, koji je stolarski obrt Breza izložio na Ambienti.Optimum po mišljenju mnogih, a tako i autora ovog članka, upravo je stolarski obrt

 • 0

                   

 • 0

Potaknuti ovakvim dobrim rezultatima, već su započeli s kreiranjem kolekcije koju će izložiti na sljedećoj Ambienti i za nju kažu da će biti još bolja i atraktivnija od ove. Cilj im je započeti sa serijskom proizvodnjom namještaja u furnirima odabranim prema željama investitora. Ove godine su njihov izbor bili furniri indijske jabuke, palisander zirikota, trešnje i javora rebraša.

 • 0

            

 • 0

Potraga za pravilnim i istovremeno anatomskim oblikom pojedinih komada namještaja, poput stolica, se sastojala koji put iz pokušaja i pogreške, ali sve je to dio posla koji dugoročno vodi prema uspjehu                                                          

 • 0

            

 • 0

No, osim znanja, strpljivosti i kvalitetnih materijala, bitna stvar za uspjeh je ljubav prema poslu, u ovom slučaju prema obradi drveta, o kojoj gospodin Franjo Gršetić govori sa puno zanosa. On smatra da su hrvatski dizajn i proizvodnja premalo zastupljeni i prezentirani u našim medijima. Financijska podrška i organizirane akcije kojima bi se ciljano spajali dizajneri i kvalitetni proizvođači bili bi od opće koristi cijelom društvu.                        

 • 0

Mi se pridružujemo ovom mišljenju i putem našeg portala pozivamo zainteresirane dizajnere i proizvođače da nam se jave kako bismo ih mogli povezati.Do nekih budućih uspješnih suradnji ovog tipa, uživat ćemo u namještaju stolarskog obrta Breza, koji zaslužuje sve pohvale i predstavlja svijetli primjer u hrvatskoj proizvodnji namještaja

 • 0

            

 • 0

Kontakt:

Stolarski obrt BREZA

Odranski Obrež 73

10020 Zagreb

tel. 01 6538 078

mob. 098 318 200

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se