interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Karaka – uživajte u ambijentu drvenog broda

Karaka – uživajte u ambijentu drvenog broda
Suterenski prostor u ulici Andrije Hebranga 12, uređen kao unutrašnjost srednjovjekovnog dubrovačkog broda - karake, bio je i ostao poveznica različitih sadržaja koji su se u njemu prezentirali. Danas je restoran s vrhunskom ponudom jela i pića.

11.12.2007.

interijerNET.hr

0

Atraktivan ambijent, pažljivo dizajniran i uređen, nije promijenio svoj oblik od samog nastanka, što pokazuje njegovu jedinstvenu arhitektonsku vrijednost. Svi sadržaji su se prilagođavali prostoru dodajući specifične vrijednosti u skladu s potrebama i trendovima vremena.

 • 0

Sve je počelo sredinom sedamdesetih kad je prostor uređen kao disko klub koji je još uvijek u sjećanju mnogih ostao kao popularno sastajalište mladih Zagreba. Bilo je to doba zlatne generacija nogometaša Dinama i Ćirinog «bijelog šala».

 • 0

Nakon toga preuređen je u restoran KARAKA, koji je ubrzo postao kultno gastronomsko odredište poznato po ribljim specijalitetima dubrovačkog područja. Mijenjao je vlasnike zadržavajući uvijek osobitost mediteranske kuhinje i visoke standarde. Tim je epitetima postao prepoznatljivi znak Zagreba i rado posjećivana destinacija poslovnih ljudi i posjetitelja grada.

 • 0

Preuzevši restoran u ožujku 2004., sadašnji vlasnici žele, uz vrhunsku kvalitetu hrane i široku ponudu pića, uvesti dodatne sadržaje te stvoriti u njemu klupsku atmosferu i mjesto ugodnih druženja. Restoran je počeo sa organiziranjem modnih revija, tematskih druženja o vinima i s drugim temama - maslinova ulja, sirevi, predstavljanje knjiga, slika i drugo. Restoran u ponudi ima 60-ak vrsta vina, uglavnom domaće proizvodnje, a prema posebnim željama gostiju, vlasnici su ju spremni i proširiti.

 • 0

Jelovnikom su preferirana jela tradicionalne hrvatske dalmatinske kuhinje. To znači da su jela bazirana na kvalitetnoj ponudi svježe ribe, školjaka i plodova mora. Koristeći pažljiv odabir domaćih prirodno uzgojenih, aromatičnih sirovina, njihovi su kuhari dali dodatni obol izboru jela stvarajući nove kreacije, odličnog okusa, vizualnog dojma i u kombinaciji s posebno odabranim vinima. Uz to na ponudi se nalaze i jela od mesa te vegetarijanski meni.

 • 0

 • 0

Ono što je specifično za ovaj restoran je individualan pristup gostu. Tako se npr. gostima s rezultatima intolerancije na hranu spremaju posebni obroci prilagođeni njihovoj dijagnozi. Više vrsta vrhunskih istarskih i dalmatinskih maslinovih ulja redovno se poslužuju uz servirane specijalitete. 

 • 0

Kuhari Karake sudjeluju već dvije godine na takmičenju kuhara na Zagrebačkom velesajmu gdje su se iskušali u kreiranju jela na teme meni za dječju, srednju i stariju dob, proljeće na tanjuru, tradicionalno jelo na kreativan način...,a vlasnica restorana je stalna članica žirija.

 • 0

Ono što ističe restoran Karaku je i pivski kutak s ponudom 20-ak vrsta belgijskih piva

 • 0

Veliki broj stalnih gostiju, koji uvijek rado dolaze na specijalitete poput ribe u pećnici, koja se prvo zapeče na žaru, ligniji na dubrovački, gdje se koriste isključivo jadranske, juhe od svježeg bakalara itd..., potvrda su kvalitete ovog restorana.

 • 0

Takva ponuda, u ambijentu drvenog broda, bit će sjajna podloga poslovnim razgovorima kao i različitim proslavama. Izbor malih, hladnih i toplih jela, pogodan je za kratke obroke, idealan za radne ručkove i druženja nakon posla.

 • 0

Kontakt:

Riblji restoran Karaka

A. Hebranga 12

10000 Zagreb

tel. 01/ 48 17 150

karaka@karaka.hr

www.karaka.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se