Atraktivan ambijent, pažljivo dizajniran i uređen, nije promijenio svoj oblik od samog nastanka, što pokazuje njegovu jedinstvenu arhitektonsku vrijednost. Svi sadržaji su se prilagođavali prostoru dodajući specifične vrijednosti u skladu s potrebama i trendovima vremena.
Sve je počelo sredinom sedamdesetih kad je prostor uređen kao disko klub koji je još uvijek u sjećanju mnogih ostao kao popularno sastajalište mladih Zagreba. Bilo je to doba zlatne generacija nogometaša Dinama i Ćirinog «bijelog šala».
Nakon toga preuređen je u restoran KARAKA, koji je ubrzo postao kultno gastronomsko odredište poznato po ribljim specijalitetima dubrovačkog područja. Mijenjao je vlasnike zadržavajući uvijek osobitost mediteranske kuhinje i visoke standarde. Tim je epitetima postao prepoznatljivi znak Zagreba i rado posjećivana destinacija poslovnih ljudi i posjetitelja grada.
Preuzevši restoran u ožujku 2004., sadašnji vlasnici žele, uz vrhunsku kvalitetu hrane i široku ponudu pića, uvesti dodatne sadržaje te stvoriti u njemu klupsku atmosferu i mjesto ugodnih druženja. Restoran je počeo sa organiziranjem modnih revija, tematskih druženja o vinima i s drugim temama - maslinova ulja, sirevi, predstavljanje knjiga, slika i drugo. Restoran u ponudi ima 60-ak vrsta vina, uglavnom domaće proizvodnje, a prema posebnim željama gostiju, vlasnici su ju spremni i proširiti.
Jelovnikom su preferirana jela tradicionalne hrvatske dalmatinske kuhinje. To znači da su jela bazirana na kvalitetnoj ponudi svježe ribe, školjaka i plodova mora. Koristeći pažljiv odabir domaćih prirodno uzgojenih, aromatičnih sirovina, njihovi su kuhari dali dodatni obol izboru jela stvarajući nove kreacije, odličnog okusa, vizualnog dojma i u kombinaciji s posebno odabranim vinima. Uz to na ponudi se nalaze i jela od mesa te vegetarijanski meni.
Ono što je specifično za ovaj restoran je individualan pristup gostu. Tako se npr. gostima s rezultatima intolerancije na hranu spremaju posebni obroci prilagođeni njihovoj dijagnozi. Više vrsta vrhunskih istarskih i dalmatinskih maslinovih ulja redovno se poslužuju uz servirane specijalitete.
Kuhari Karake sudjeluju već dvije godine na takmičenju kuhara na Zagrebačkom velesajmu gdje su se iskušali u kreiranju jela na teme meni za dječju, srednju i stariju dob, proljeće na tanjuru, tradicionalno jelo na kreativan način...,a vlasnica restorana je stalna članica žirija.
Ono što ističe restoran Karaku je i pivski kutak s ponudom 20-ak vrsta belgijskih piva
Veliki broj stalnih gostiju, koji uvijek rado dolaze na specijalitete poput ribe u pećnici, koja se prvo zapeče na žaru, ligniji na dubrovački, gdje se koriste isključivo jadranske, juhe od svježeg bakalara itd..., potvrda su kvalitete ovog restorana.
Takva ponuda, u ambijentu drvenog broda, bit će sjajna podloga poslovnim razgovorima kao i različitim proslavama. Izbor malih, hladnih i toplih jela, pogodan je za kratke obroke, idealan za radne ručkove i druženja nakon posla.
Kontakt:
Riblji restoran Karaka
A. Hebranga 12
10000 Zagreb
tel. 01/ 48 17 150
karaka@karaka.hr
www.karaka.hr