interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Život uz more

Život uz more
Kuća uz more, okružena palmama i skrivena od očiju javnosti, zasigurno je tiha patnja većine. Rustikalna kamena zdanja idealno će se uklopiti u ovakva maštanja. No, moderna betonska kuća, koja se bojom i teksturom stapa s okolnim stijenama, bit će podjednako privlačna i atraktivna.

10.07.2008.

interijerNET.hr

0

Jednostavna arhitektura u kojoj dominira čistoća linija, oblika i materijala integrirat će se svojom nenametljivošću s prirodnim okolišem. Prirodu treba poštivati i diviti joj se, a arhitektura koja se s njom stapa mora to izražavati. Ovakav spoj pružit će samo ono najbolje: savršen sklad te ugodu duhu i tijelu svakom pojedincu, koji ima priliku uživati u ovakvoj interakciji prirode i arhitekture.

  • 0

Pogled prema otvorenoj pučini nametnut će principe projektiranja i imperative u postavljanju vizura. Plavu i zelenu, kao dominatne boje okoliša, idealno je provući u interijer kuće kako bi prožimanje vanjskog i unutarnjeg bilo potpuno. Izolacija od okolnih kuća pruža mogućnost maksimalne transparentnosti i stvaranja dojma stvarnog života uz more.

  • 0

Odnosi punog i praznog, otvorenog i zatvorenog, uskog i širokog te osvijetljenog i zasjenjenog, stvorit će skulptorsku kompoziciju. Plavo nebo, kao pozadina ovog umjetničkog djela, dat će doprinos u stvaranju potpuno prirodnog ambijenta.

  • 0

Život uz more podrazumjeva integraciju dnevnih aktivnosti i otvorenih vizura prema njemu. Na ovaj će način obavljanje svih obaveza biti ugodnije i lakše. Potpuno neutralan interijer ponovo daje naglasak prirodnom okolišu i pogledu na otvorenu morsku pučinu. Nametanje bilo kakvih naglasaka u ovakvom prostoru bilo bi besmisleno, jer ništa ne bi moglo konkurirati ovakvom pogledu.

  • 0

Svjetlosni efekti, koji kreiraju večernji ugođaj dnevnog boravka, su također inspirirani morem tj. njegovim bljeskom na mjesečini. Plavičasti odsjaj i motiv vode usko su vezani s prirodnim okolišem i njegovim efektima noću. Na ovaj je način ponovo postignuto prožimanje vanjskog i unutarnjeg prostora, koji snažno komuniciraju u svojoj arhitektonskoj koncepciji.

  • 0

Isti prostor danju daje sasvim drugi doživljaj. Staklenim stijenama zelenilo se uvlači u unutarnji prostor. Dojam lebdećeg stropa, postignut postavljanjem staklenih ploha neposredno ispod stropne ploče, oslobađa prostor u vertikalnom smislu te pojačava dojam njegove visine. Istovremeno, boravak postaje prozračniji i otvoreniji.

  • 0

Spavaća soba odiše potpunim minimalizmom, koji joj i priliči. Stakleni pregradni zid, koji noću postaje svjetlosni efekt i umjetnina na zidu s prikazom stilizirana biljne strukture, elementi su dekoracije ove sobe. Krevet je postavljen tako da omogući direktan pogled prema moru.

  • 0

Kroz ovu, vrhunski isprojektiranu kuću, ponovo se pokazalo da su najljepši dizajn i arhitektura oni koji su u službi prirode...

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se