interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Ukrasite prigodno svoj dom

Ukrasite prigodno svoj dom
Uoči nadolazećih blagdana, posjetili smo dom umjetnice Ankice Ivandić, koja uz izradu dekorativnih aranžmana za svaku prigodu, oslikava svilu i staklo te dizajnira nakit. Saznali smo kako je nedavno preuredila svoj dom i stvorila božićno ozračje u njemu.

16.12.2007.

interijerNET.hr

0

Već pri samom ulasku u njen dom, bilo nam je jasno da se radi o osobi vrlo istančanog ukusa, koja je preuređujući svoj dom razmislila o svakom detalju i pri tome ih povezala u skladnu prostornu cjelinu. Zastali smo već smo na samom ulazu kod izloženog niza oslikanih staklenih i kristalnih čaša, zdjela i vaza, koje su upotpunjene rasvjetom stvarale posebnu svečarsku atmosferu, a sa druge nas je strane božićni aranžman ostavio bez daha.

 • 0

 • 0

 • 0

Novouređeni stan, u kombinaciji sa njenim dekoracijama rasprostranjenim po cijelom prostoru ostavljao je zaista divan umjetnički pečat. Promišljanja o načinu preuređenja stana trajala su vrlo dugo, ali su sva bila usmjerena na stvaranje vlastitog identiteta prostora, koji neće izgledati kao naslovnica časopisa, već stvarni životni prostor, spoj rustikalnog i modernog. Dio ideja nadovezao se na već postojeće elemente, ali je veći dio stvaran ispočetka. Dnevni je trakt podijeljen na dvije zone sa visinskom razlikom od 40 cm, od kojih je na višljoj koti smještena blagovaonica sa velikim kvadratičnim stolom za osam osoba, a na nižoj je smješten dnevni boravak u kome dominira veliki kamin. Drvo i kamen poveznica su u obje zone, a upotreba prirodnih materijala produžetak je predivnog vrta koji se nadovezuje na dnevnu zonu. Ankica je i veliki ljubitelj cvijeća, ali biljke bira prema uvjetima koje može zadovoljiti u svom životnom prostoru. Prije kupnje, pomno proučava sve njihove zahtjeve pa odabire najprikladniju za svoj prostor.

 • 0

 • 0

 • 0

Cijeli je prostor u crno-smeđe-bijelim tonovima. Boje u interijeru definirala je nijansa kamene zidne obloge-zidovi su bijeli, a parket je u boji ebanovine. Zbog ručnog brušenja, dobio je rustikalan efekt. Na tamnom podu prostire se crni kožni tepih, a kao kontrast tamnom podu, strop je izveden svijetao, od gips-ploča, djelomično spušten, stvarajući priču o zvjezdanom nebu (suprug je pilot pa je to bila njegova zamisao). Nad dnevnim boravkom prostiru se Velika i Mala kola i Sjevernjača, a nad blagovaonicom je zviježđe Orion. Indirektna rasvjeta usmjerena duž cijelog zida povezuje ovu priču u pravo nebesko prostranstvo.

 • 0

 • 0

Svi elementi namještaja su ručni rad i izrađeni su u skladu sa funkcionalnim i estetskim zahtjevima u prostoru. Masivni bijeli stol u blagovaonici (težine 150 kg), kao i klub stolić u dnevnom boravku odlično su međusobno uklopljeni, a na njih se stilski nadovezuje komoda izrađena od drveta, gipsa, stakla i kovanog željeza. Svojom transparentnošću odlično pristaje zidu od kamene obloge, a snagom i izražajem nadovezuje se na veliki kamin, koji je bio jedan od prvih zahtjeva pri adaptaciji prostora. Geometrična kompozicija od gipsa na zidu u bladovaonici idealan je izložbeni prostor Ankičinih radova. Kamena obloga u pozadini poveznica je sa dnevnim boravkom. U blagovaonici je vrlo spretno iskorištena visinska razlika prema dnevnom boravku za smještaj dviju barskih stolica pa za stolom vrlo komotno može sjediti osam ljudi. Masivne kožne stolice idealno pristaju uz stol.

 • 0

 • 0

 • 0

Ankica kaže kako je za kvalitetno uređenje prostora potrebna ustrajnost i strpljivost, jer jedino takav način daje prave rezultate. Nije se povodila za privremenim i jeftinim rješenjima, ali je vodila računa da su sve površine lake za održavanje.

Maštovita upotreba stolnjaka i aranžmana upotpunili su cijelu priču. Aranžmane za svoj dom mijenja nekoliko puta godišnje, ovisno o prigodi pa je tako za ovu prigodu stvorila božićnu atmosferu u svom domu. Najmodernije boje za ove blagdanske aranžmane su zlatna, smeđa, šampanj i bijela, ali kaže Ankica kako većina ljudi ipak zahtjeve za aranžmanima povezuje sa vlastitim interijerom, a ne trendom.

 • 0

Budući da su blagdani pred nama, potražite inspiraciju u maštovitim kreacijama Ankice Ivandić i u krasite prigodno svoj dom.

 • 0

Kontakt:
Ankica Ivandić
01/660-7832

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se