interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Šarm sofe u dnevnom boravku

Šarm sofe u dnevnom boravku
Izbor sofe često izaziva neodumice i brojna pitanja - kako uskladiti sofu sa namještajem, kako odabrati stil, koji materijal i sl. Da bi sklad u prostoru bio potpun, izbor sofe je vrlo važan, jer je ona najizražajniji i volumenom najveći element namještaja u dnevnom boravku.

23.11.2015.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

 • 0

U trendu su sofe niskog naslona, bez obzira na njihov dizajn. One izgledaju manje i elegantnije pa je ovaj trend pogodan i za male prostore. Ipak, vodite računa o ergonomiji, sofa treba biti udobna za sjedenje. Nešto veću dubinu sjedenja koju također nameću trendovi, korigirajte dekorativnim jastučićima.

 • 0

Prilikom odabira dizajna sofe, vodite računa o tome da je jednostavan dizajn pogodan za kombiniranje sa različitim stilovima i dekorativnim predmetima, kao i pogodan za igru bojama.

 • 0

Ovakav dizajn će jednako dobro pristajati rustikalnom, klasičnom ili minimalističkom stilu, a sloboda u kreiranju okoliša je maksimalna!

 • 0

Sofa uskih rukonaslona će stvoriti dojam profinjenosti i elegancije koju možete uskladiti sa interijerom ili koristiti kao kontrast grubom, rustikalnom izražaju.

 • 0

Sofe širokih rukonaslona izgledaju puno grublje i voluminoznije pa ih ne stavljajte u male prostore. Ovakav dizajn stvara dodatni horizontalni naglasak pa ih kombinirajte sa vertikalnim dekoracijama u pozadini.

 • 0

Jastučaste garniture su vizualno vrlo izražajne, ali i jednostavne pa ih možete kombinirati sa brojnim detaljima, ali u velikim prostorima.

 • 0

Za sve one koji vole komociju se preporučuju fleksibilne sofe koje mogu postati udoban ležaj za cijelu obitelj. Idealne su one bez rukonaslona, jer je iskorištenost sjedećeg ili ležećeg prostora maksimalna.

 • 0

Sofe sa integriranim policama su uvijek interesantne i praktične. U većim prostorima stvorite kružnu vezu oko sofe, a u manjim policu smjestite bočno. Sve vizualno povežite sa elementima namještaja.

 • 0

Odabir tkanine za sofu je vrlo bitan. Koža i eko koža će stvoriti vizualno hladniji dojam, ali je praktičnost održavanja maksimalna. Veliki izbor štofova omogućuje zanimljive i dinamične kombinacije koje se mogu odlično kombinirati sa ostalim dekorativnim tkaninama u prostoru.

 • 0

Vrlo je moderna igra boja na samoj sofi, tzv. patchwork. Ukoliko se odlučite na takve kombinacije, reducirajte boje i detalje u okolišu, kako prostor ne bi postao preizražajan.

 • 0

Chesterfield uzorak je također vizualno vrlo izražajan i profinjen, a možete kombinirati sa različitim stilovima i detljima. Dojam će biti vrlo osebujan.

 • 0

Učinite i vi vaš dnevni boravak osebujnim!

 

Foto: Arketipo

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se