interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Hrvatski dizajneri interijera na tjednu dizajna u New Yorku

Hrvatski dizajneri interijera na tjednu dizajna u New Yorku
Na tjednu dizajna u New Yorku koji će se održat od 15. – 18. svibnja 2015. pod nazivom WantedDesign, svoje radove predstavit će hrvatski dizajneri interijera Grupa, Numen / For Use, Novak - Mikulić & Ružić, Roman Vlahović, Svjetlana Despot, Sanja Rotter i Ljiljana Kolundžić.

20.04.2015.

Sintagma Media

0

Navedeni dizajneri predstavit će proizvode za svakodnevnu upotrebu, kućanske potrepštine i namještaj, predstavljajući eksperimentiranje s proizvodnjom i raznolikost suvremenog dizajna u Hrvatskoj.

  • 0

“Bilo da se radi o nuždi ili iz potrebe za praktičnošću, produkt dizajn je u prošlom desetljeću u Hrvatskoj doživio procvat koji je doveo do novog vala kreativnosti u dizajnu interijera i samoj produkciji. O uspjehu  Hrvatske scene produkt dizajna govore brojna priznanja koja su dodijeljena dizajnerima poput Grupe i Numen / For Use. Ikon Arts Foundation sa zadovoljstvom će po prvi puta predstaviti izabrana djela pojedinih kreativaca na WantedDesignu 2015. i time po prvi puta uopće predstaviti Hrvatski produkt dizajn u SAD-u.”- izjavila je direktorica i suosnivačica Ikon Arts Foundation-a Linda Mateljan.

  • 0

Roman Vlahović – Lacescape stol

Roman Vlahović osmislio je prvi digitalno projektirani i proizvedeni stol u Hrvatskoj, koji slavi bogatstvo i različitost čipke, a sama forma stola je čelični origami.

Lacescape stol spoj je tradicije i tehnologije, koristeći uzorke hrvatske čipke, koju je digitalno obradio i izradio u bijelom čeliku. Svaki stol izrađen je u jednostavnom i minimalističkom obliku, da nalikuje origamiju - poput stolnjaka od čipke. Obzirom na različite uzorke čipki svaki stol zapravo je jedinstven I unikatan obzirom na oblik i dizajn. Svaki budući stol razvijat će se i u suradnji s naručiteljem, tako da bude u potpunosti individualan i neponovljiv.

  • 0

Svjetlana Despot - tabure Koverta

S naglaskom na eko-friendly materijala, kroz serijal taburea pod nazivom Koverta, Svjetlana Despot pokazala je maksimalnu razigranost i inovativnost. Izrađene su u cijelosti od filca tkanine, bez ijednog šava iako se radi o proizvodu od tekstila. Fleksibilnost i mekoća filca iskorištene su u transformaciji 2D forme u voluminozne 3D objekte, uvlačenjem i provlačenjem ključića od filca ili preklapanjem.

“Odabrani dizajneri pokazati će svoju naklonost za lokalne materijale, tradicionalne tehnike izrade, ali zadržavajući taj puritanski oblik i čistoću izrade. Njihova uporaba tehnologije je minimalna, a fokusirani su  uglavnom na lokalno obrtništvo i proizvodnju, eksperimentirajući sa svojim proizvodima. Njihovi radovi su zaista  suvremeni izraz hrvatske baštine i tradicije." izjavila je kustosica Mirna Morphis.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se