interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Euroluce 2017. Svjetlo: Četvrta dimenzija dizajna - balans između funkcionalnosti i emocionalnosti

Euroluce 2017. Svjetlo: Četvrta dimenzija dizajna - balans između funkcionalnosti i emocionalnosti
29. Međunarodna izložba rasvjete, Euroluce, otvara svoja vrata posjetiteljima od 4- 9. travnja 2017. u Fiera Milano Rho. Euroluce se vraća u Salone Internazionale del Mobile s više od 39.000 m2 izložbenog prostora u četiri dvorane (9-11 i 13-15), te s 454 vrhunskih izlagača, od kojih je polovica izvan Italije.

21.03.2017.

interijerNET.hr

0

To potvrđuje status događaja kao svjetski referentni međunarodni sajam rasvjete. Ove godine su tehnološke inovacije i arhitektonski i dizajnerski pristup led osvjetljenju neprikosnovene zvijezde. Široka paleta proizvoda u ponudi obuhvaća najnovija rasvjetna tijela, inovacije u sustavima rasvjete, softver vezan uz svjetlosnu tehnologiju, kao i korištenje novih eko-održivih materijale. Nudit će se klasična, dekorativna i dizajnerska rasvjeta za interijere, otvorene prostore, radna mjesta te rasvjeta za tehnološki sektor.

Euroluce nije samo mjesto za sastanke i posao, to je ujedno i inkubator trendova i inspiracije. Ove godine ćemo vidjeti kako je suvremeno i buduće oblikovanje svjetla sve više usmjereno na dizajn rasvjete, kako bi se poboljšala dobrobit, kvaliteta života i aktivnosti u svim prostorima.

Izazov za industriju je ravnoteža funkcionalnosti , tj. njegova sposobnost da učinkovito odgovori na potrebe za rasvjetom i emocionalnosti, tj. fizičke i emocionalne percepcije osvijetljenog prostora.

Ova ravnoteža je krajnji cilj najnovijih LED i OLED tehnologija i najnovija generacija inteligentnih sustava rasvjete. Ove nove tehnologije su zamišljena stvoriti savršenu simbiozu između svjetla i izgrađenog prostora, što omogućuje arhitektonska rasvjeta za poticanje ugode i osobne učinkovitosti s naglaskom na boje, intenzitet i širenje.

Inteligentni sustavi rasvjete su sposobni prilagoditi se našim raspoloženjima i okolnostima, stvoriti željenu atmosferu i osigurati savršenu sinergiju između energetske učinkovitosti, udobnosti i sigurnosti. Svjetlo postaje način komunikacije; rasvjeta je emocionalni dijalog koji generira različite razine udobnosti.

interijerNET.hr

Euroluce 2017  će pokazati kako nove tehnologije daju novi poticaj za oblikovanje svjetla – npr. bežično osvjetljenje omogućuje stvaranje prenosivog svjetla koje se može nositi unutar i izvan kuće, podržava trend doma kao okruženjima sa stalno promjenjivim granicama. Lampe i druga rasvjetna tijela brzo postaju alati koji omogućavaju da se izrazi naše raspoloženje unutar doma.

Euroluce 2017 stavlja ljude natrag u središte dizajna rasvjete. Svjetlo postaje alat "svijesti", partner koji djeluje u skladu s našim raspoloženjima, potrebama i klimatskim uvjetima.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se