interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Detalji su važni

Detalji su važni
Kada kažemo dom, pomislimo na ugodno uređen prostor sa mnoštvom detalja koji upotpunjuju sliku osoba koje u njemu žive. One daju upečatljivost prostoru, ali ih je važno smjestiti na način koji će biti skladan i naglasiti ono što je potrebno. U protivnom može doći do prenapučenosti prostora koji izaziva nervozu i nelagodu, a da toga nismo niti svjesni.

21.09.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

  • 0

Ulazni prostor je onaj koji stvara prvi dojam. Obzirom da je ovo često prostor malih dimenzija, koristite se načelom „manje je više“. Jednostavna vješalica na dekorativnom zidu će biti prikladan detalj i stvoriti odličan dojam za sve posjetitelje i ukućane.

  • 0

Prostor u kome se najviše radi u svakom domu je kuhinja. Kao dekoracija mogu poslužiti i sami predmeti koje koristimo u pripremi hrane. Odaberite ih na način da se bojom i materijalima povežu sa prostorom kuhinje, ali samu funkcionalnost stavite na prvo mjesto.

  • 0

U hodnicima i blagovaonicama koristite komode za smještaj dekorativnih predmeta. Kombinirajte različite zdjele, vaze, zelenilo. Osobito zanimljiv detalj biti će snop knjiga fiksiran dekorativnim kamenjem. Kombinirajte predmete različitih veličina, kako bi njihov međusobni odnos bio dinamičan, a samim time i više primjetan.

  • 0

U dnevnom boravku idealna pozicija za dekoracije je sjedeća garnitura sa klub stolićem. Osim dekorativnih jastučića i prekrivača u zoni sjedenja, svakako aktivirajte i površinu klub stolića. Obzirom da trendovi nalažu kombinaciju nekoliko stolića, imat ćete dovoljno prostora za funkcionalnost, kao i za smještaj dekoracija.

  • 0

Zidni ili samostojeći poličari idealan su prostor za dekoracije. Ukoliko je moguće, dodatno obogatite ovu zonu svjetlom.

  • 0

Za one koji žele dodatno iskoristiti prostor predlažemo smještaj poslužavnika sa dekorativnim predmetima na pod. Ovo će biti osobito efektno ako povežete materijal poslužavnika sa materijalima u prostoru. Ovu temu možete iskoristiti i u prostoru spavaće sobe.

  • 0

Spavaća soba je prostor u kome su dekorativni predmeti vrlo važni, jer njeno ozračje treba biti opuštajuće. Poslužite se dekorativnim tkaninama, samostojećim lampama, zdjelama, ali i stolicama i poslužavnicima za postizanje željenog efekta.

  • 0

Kombinacija različitih predmeta je poželjna, ali pretjerivanje nije. Stoga, pažljivo birajte i koristite dekoracije, ali ih svakako obogatite zelenilom.

  • 0

Foto: E15

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se