interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Božićni trendovi 2015. godine

Božićni trendovi 2015. godine
Božićne dekoracije su svake godine ponovo zanimljive i privlačne. Ovogodišnji trendovi nam nude četiri različite priče pa se pronađite u nekoj od njih i dekorirajte svoj dom. Uživajte u blagdanima!

08.12.2015.

Monika Galović Rolich, dipl. ing. arh.

0

  • 0

  • 0

Nostalgične uspomene

Impresionizam je osnovna inspiracija ovog stila koji je i suvremen i ženstven. Toplim tonovima bijele, nježno plave i svijetlosive, naglašava se nedorečena priroda živog ambijenta. Srebrni i zlatni dodaci stvaraju suvremene akcente.

  • 0


Skice mrtve prirode, rukom pisana pisma, požutjele novine, glazbeni simboli, perje i cvijeće, pojavljuju se kao uspomena gotovo zaboravljenih vremena. U kombinaciji s organskim oblicima stvaraju slikovite ambijente, koje možete nadopuniti finom čipkom i materijalima, koji će istaknuti zlatne i srebrne odsjaje, kristalne strukture, efekte inja i mjehurića. Svjetlosnim efektima pojačat ćete umjetnički dojam, intimu i iluziornost prostora.

  • 0Mistična oda - strastvena i dramatična

Svoje korijene ovaj stil nalazi u književnom razdoblju romantizma, bajki, fantazije, poezije i pretvara ih u čaroban i tajnovit dekorativan stil. Paleta boja u rasponu od crne, sive i tamnosmeđe dominira kao pozadina u kombinaciji s toplim zlatnim i temperamentnim crvenim detaljima.

  • 0

Povijesni, mistični i bajkoviti simboli služe kao modeli za maštovite motive i uzorke, koji svojim kombinacijama stvaraju neobične oblike. Ogledala, slike, fotografije, lak i patina u kombinaciji sa staklom, šljokicama i svakodnevnim materijalima poput trapera, odaju izvore inspiracije iz modernog dizajna, koji će se savršeno uklopiti s mističnim ugođajima.

  • 0

 

Čudnovati dnevnik - nezavisni i hrabar

Ovaj dekorativni stil je inspiriran strujama suvremene umjetnosti - od apstraktne do ulične, koja se ističe iznenađujućom duhovitošću i individualnošću. Kombinacije boja dolaze iz palete svježe naranče, kremastog nugata, delikatne ružičaste, svježe metvice i tamno ljubičaste. Neutralnim tonovima, poput antracita i svijetlo sivog flanela, ublažuje se intenzitet boja.

  • 0

Četkasti udarci, sprej efekti i grafiti poslužit će kao inspiracija za strukturu i obrazac efekata ulične umjetnosti. Motivi, uglavnom crtani kao figure s podebljanim obrisima, stvaraju nekonvencionalne učinke. Materijali poput laminata i PVC-a  pojačavaju divlje, šarene i eksplozivne efekte. Oslikani motivi, vezovi, naljepnice, pisma i digitalni tisak dodatno će ih naglasiti.

  • 0

 

Inventivna himna - elegantna i vješta

Fokus ovog stila je avangardni dizajn izveden u tradicionalnim materijalima, zanatskim tehnikama i proizvodnim procesima koji čine baštinu različitih stranih kultura. Stil identificiran kao „inventivna himna“ nudi sofisticiranu kombinaciju tradicionalnih i modernih značajki. Pruža iznenađujuća taktilna iskustava u kombinaciji palete boja poput bijele, škriljevca, benzina, senfa i sivo-zelene.

  • 0

Pored tradicionalnih zanatskih vještina, svijet mode i tekstila daju veliki poticaj za kreativno korištenje materijala. To jasno svjedoče tkani uzorci, cvjetne strukture, resice i drugi vizualni efekti. Namjerne nepravilnosti su postale zaštitni znak ovog stila. Raznovrsni uzorci i dizajn, motivi s korijenima u etničkim kulturama i folkloru protive se apstraktnim geometrijskim obrascima, prikazanim na keramici, drvu, metalu i koži. Složene eksperimentalne mješavine oblika, materijala i uzoraka odražavaju fuziju kultura i stavaraju vlatiti dizajnerski potpis.

  • 0

Foto: Koelnmesse

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se